Mit tegyek, hogy ne bántsam meg édesanyámat?
A történet az, hogy decemberben felmondtam a munkahelyemen, fél év után, azóta viszont nem sikerült újat találni. 23 éves vagyok, van egy diplomám. Szüleim segítenek anyagilag, az albérleti díjamat fizetik, amíg nem találok munkát. Én ezért hálás vagyok nekik, viszont édesanyám beleszól a munkakeresésembe. Van egy ismerőse a pénzügyi szektorban, hetek óta erőszakoskodik, hogy jelentkezzek oda ügyfélszolgálatosnak. Más irányú végzettségem van, és egyáltalán semmi érdeklődésem nincs a pénzügy iránt, nem véletlenül nem ilyen diplomám van.
Tudom, hogy édesanyám segíteni akar, de már félek vele beszélni, mert állandóan ez a téma, holott keresek és jelentkezek álláshirdetésekre, csak sajnos eddig nem jött össze.
Ti mit tennétek, jelentkeznétek az édesanyám által erőltetett munkára?
Ne haragudj, de megértem őt is. Dolgoztál a diploma után max egy évet, aztán már büdös volt a munka. Fél éve megint az ő anyagi terhük vagy, és látszólag nem igazán akarsz dolgozni. Nekem pl pont most vált a 25 éves lányom, akkor mindig fel, mikor megvolt az új hely (és 5 éve itt volt, diákként kezdett anno).
Az ügyfélszolgálati munkához meg nem kell érteni a pénzügyhöz akkor sem, ha a cég ilyen jellegű. Nem is értem, hogy mit agyalsz, normális ember örül, hogy van munka, amiből megél, max keres közben jobbat.
Ilyen helyzetben vállald el, ami adódik, aztán ha lesz lehetőséged váltani, majd váltasz. Nem lenne pofám a szüleimmel fizettetni az albérletemet ennyi ideig. Még egy-két hét elmegy, de fél év?
Én sem tudok jelenleg a szakmámban dolgozni, kénytelen voltam gyárba menni, mert más nem adódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!