Beperelhet-e engem vagy édesanyámat a vérszerinti apám?
#1 vagyok.
Bírósági döntés alapján fizet, miért perelhetne?
És bírósági döntés ellenére nem tartottad vele a kapcsolatot?
"Elvileg amíg nappali tagozaton tanulok"
Na akkor mi a gond? Most is kell fizetnie.
És ha kellett volna járnod láthatásra, az feltétele volt a gyerektartásnak?
Láthatás nem opció egyik félnek sem. Arra van hogy egyik szülővel se veszítse el a kapcsolatot. Az más kérdés hogy ezt valaki akarja -e vagy sem. Ez kötelessége. Tehát nem opció, hanem az apának jelen esetben ott meg kell jelennie. Ezt figyelembe is fogják venni hogy ezt a kötelességét elmulasztotta. 14 éves kor alatt a gyermek nem közlekedhet egyedül két szülő között. 14 év felett nem is tudják már ezt "behajtani", gyerek döntését veszik figyelembe. Tehát ez után a rendőrség sem fogja "kikényszeríteni" a láthatást.
Gyerektartás a közös gyermek közös anyagi teherviselését hivatott megoldani. Annak semmi köze a láthatáshoz.
Nagy többségben ez fordítva szokott lenni hogy a láthatást azt követelik de a pénzt azt nem fizetik.
Perelni bármiért lehet, az ügyvédek csak örülnek meg a pénz az ő zsebükben csörög. De csak ezért nem lehet visszakövetelni a pénzt. Semmi köze a láthatáshoz.
Elég szomorú hogy nem keresett, de legalább fizette a pénzt. Ezzel kb az elvált apák 2/3 nál jobban teljesített.
Ilyen hülyeségeket elvárni ilyen kis korban ez nem életszerű.
Gyermek tartás nem érkezhet kiskorú számlájára.
csak annak a számlájára érkezhet aki eltartja a gyereket mindegy hány éves. Ha a gyermek bármilyen számlájára érkezik az nem tekinthető gyerektartásnak és így nem is tekintik kiegyenlítettnek.
Az zsebpénznek tekintik. 150k felett pedig adóköteles.
Ami újabb probléma lenne.
Ha a gyermek elköltözik otthonról akkor megszűnik a külön élő szülő gyerektartás fizetési kötelezettsége.
Szóval perelni lehet de veszteni fog.
Szerintem kár aggódni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!