Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beperelhet-e engem vagy...

Beperelhet-e engem vagy édesanyámat a vérszerinti apám?

Figyelt kérdés
5 éves koromban váltak el a szüliem, most 20 vagyok. Apámnak új házassága lett, közös gyermek és a mostohagyermek, velem nem igazán foglalkozott soha. 11 évesen romlott meg a kapcsolatom velük véglegesen, aztán 2 èvig nem keresett, majd egyszer találkoztunk, azóta eltelt 7 év. Egyszer részegen felkeresett telefonon hogy szidjon. Időközben felvettem édesanyámék vezetéknevét mikor betöltöttem a 18-at. Apáma azóta fizeti a gyerektartást. Felmerül bennem hogy mi van ha egyszer beperelne , és vissza kellene fizetnünk az elmúlt évek gyerektartási díját azért mert nem látott engem, nem tartjuk a kapcsolatot se és a nevemet megváltoztattam?
2021. aug. 3. 13:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%

"csak annak a számlájára érkezhet aki eltartja a gyereket mindegy hány éves. Ha a gyermek bármilyen számlájára érkezik az nem tekinthető gyerektartásnak és így nem is tekintik kiegyenlítettnek."

Igen, azért gyerektartás a (nem hivatalos) neve. Ha a gyerek felnőtt korára akarna félretenni, azt külön kéne. De persze az anya is elteheti, ha nélküle is el tudja tartani a gyereket.

"Ha a gyermek elköltözik otthonról akkor megszűnik a külön élő szülő gyerektartás fizetési kötelezettsége."

Ez biztos, hogy mindenhol így van (/kéne lennie)?

2021. aug. 3. 15:49
 12/15 kovpet ***** válasza:
89%
Továbbá a 150k+ egyeneságon nem adóköteles (már?), de ebben nem vagyok biztos. Valaki esetleg?
2021. aug. 3. 16:15
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát aki az adókon kiigazodik, annak előre is gratulálok, én is kíváncsi vagyok erre most.
2021. aug. 3. 22:51
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyeneságinál és házastársnál adómentes.
2021. aug. 3. 23:08
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez az ő joga lett volna, amibel nem élt.
2021. aug. 21. 21:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!