Szerintetek ez hogy függ össze?
A gyerek sírásának, szomorúságának elbagatellizálását azzal magyarázza a szülő, hogy nem akarom, hogy anyám asszony katonája legyen a gyerek meg nyápic.
Mikor a gyerek elesik és láthatóan fájdalmai vannak akkor a szülő annyival elintézi, hogy nem üthetted meg magad annyira, hogy sírni kelljen. „nézd meg, milyen csúnya vagy, amikor sírsz!” Na menj játsszál tovább. Katonadolog meg hasonlók. Beszélünk, de nem figyelünk rá, hogy mit okozunk a szavakkal.
Miért esik nehezére a szülőnek, hogy megnyugtassa, biztonságot nyújtson a gyereknek? Vagy a másik példa menj a szobádba és ki se gyere addig míg meg nem nyugszol. Küzdjön meg egyedül a negatív érzéseivel, a szülő meg elhatárolódik tőle. A gyerek ebből mit szűr le? Ha mérges vagyok nem fejezhetem ki, mert akkor nem kellek anyának, apának. Inkább elfojtja az érzéseit, hogy ne okozzon problémát. Én szemembe ez nem függ össze, hogyha a gyerek számára elérhető a szülő, és ha kell megvigasztalja nem lesz attól anyám asszony katonája a gyerek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!