Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek milyen hatása...

Szerintetek milyen hatása lehet a gyerekre ha a szülője így viselkedik? Mit gondoltok egy ilyen szülőről?

Figyelt kérdés

Szóval adott egy félénk 12 év körüli kislány, aki nehezen illeszkedik be, de van egy barátnője aki meghívja őt a cserkész csapatba. A kislány el is megy pár programra. Egyszer a cserkészcsapat egy előadásra készül, ahova meghívják őt is, viszont neki nincs kedve szerepelni. Amikor ezt elmondja az anyukájának az anyukája így reagál: “Miért nem tudod azt az életet élni amit a többi gyerek?!” “Cserkészetre járnak és előadás próbára.”

Egyébként a kislány szülei elváltak és egyedül neveli az anyukája.

2022. jún. 16. 18:38
 1/10 anonim ***** válasza:
16%

Semmit.

Egy szülő sem akarja, hogy a gyereke egy morcos antiszoc legyen, és van, amikor nincs kedve hízelegni.

2022. jún. 16. 19:29
 2/10 anonim ***** válasza:
21%
Remélem az a hatása lett, hogy elment, részt vett a társaság elfoglaltságában és nagyon jol érezte magát!
2022. jún. 16. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Ebből jönnek azok a gondolatok, hogy "baj van velem", "mindenki jobb nálam", "nem illek én erre a világra"...
2022. jún. 16. 19:41
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Köszöntsük 1-es és 2-es személyében a napi idióta feltűnési viszketegséges extrovertáltakat.

Az egyik az "antiszoc" jelentését nem érti, de magabiztosan használja.

A másiknak meg a szereplés az etalon, az élet értelme, bele se gondolva, hogy ez másnak milyen negatív élmény, s a tetejében még erőltetné is.

Tapsot nekik!

2022. jún. 16. 19:45
 5/10 anonim ***** válasza:
23%
Négyeske, esetleg a kérdésre is van valami válasz?
2022. jún. 16. 20:01
 6/10 anonim ***** válasza:
19%
12evesen nem regisztralhatsz ide..
2022. jún. 16. 20:32
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Ha ez még csak a kezdet, remélem, a csajszi is hasonlóan reagál 30-40 év múlva, ha az anyja összeszerja magát, hogy "ennyi idősen nem mindenki szarik maga alá, te miért teszed?".
2022. jún. 16. 20:39
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Tudat alatt is ezt fogja tanulni.
2022. jún. 16. 21:49
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

[link]

21 vagyok. Kb 9.-ben kezdtem rájönni, hogy az értelmetlen társas tevékenységek nem nekem valóak, hiába erőltetem. De anyám nyomására még úgy is mentem néha több napos osztálybulikba. Maga volt a pokol az egész. Inkább mentem volna csak simán iskolába, mint oda. Ezt fordítva elvileg te is meg kellett tapasztald a covid miatt. Milyen érzés volt, amikor hónapokig nem lehetett csak úgy kimenni a lakásból? Rosszul érezted magad? Na, egy introvertáltnak olyan az egész élete.

(Bár a kérdésben szereplő gyerek nem intovertált, mert csak szerepelni nem szeret, nagy baráti társasággal lógni igen.)

2022. jún. 16. 21:50
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rossz hatással. Minden ember olyan, amilyen. Senkire nem szabad rá erőltetni semmit, ha nem jön zsigerből. A kislány őszintén megmondta nem akar menni. Nem volt kötelező, hanem felajánlották. Én meg azt a kérdést tenném fel neki: Miért nem tudod elfogadni, hogy nem akarok menni? Ugyanaz. Egyébként miért kellene azt az életet élni, mint a többi gyerek? Mindenki úgy él, ahogy a szívéből jön. Nem akkora bűn, ha nem akar elmenni egy programra. A kislány meg tegye fel, hogy te meg miért nem tudsz úgy élni, mint a többi szülő, házasságban? Ennek se lenni semmi értelme ezt megkérdezni. A szülőnek így a jó. Biztos különböző okok vezettek oda. Senkinek nem jó, ha megkérdőjelezik az érzéseit vagy ahogy dönt. Elfogadni a másikat, ahogy van. A kislány azzal nem árt az anyukájának, hogy nem megy el. Ha ezt anyukája nem érti meg akkor innentől ez az ő problémája, ő feldolgozatlansága. A kislány csak magát adja. Inkább ez, mint hogy elmegy nem érzi magát jól, de elmentem mert anyának így megfeleltem. Az anyának is biztos van (minden embernek van) olyan helyzet, amire nemet mond.
2022. jún. 17. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!