Milyen szülő az ilyen?

Figyelt kérdés

Állandó megfigyelés alatt tartják, állandóan ellenőrzik, egész gyerekkorában ez volt és felnőttként is próbálják.Már 25 èves az illető, de még mindig meg akar felelni nekik és fél tőlük, fél bármit is lépni. Elég durva gyerekkora volt, együtt nőttünk fel. Nagyon szigorúan fogták, már lehettünk kb. 12-14 évesek egyszer nem ment haza a megbeszélt időpontra, elnézte az órát a szülei vesszővel mentek utána és minden barátjához bekopogtak és mondták, hogy hogy ki fog kapni, ha előkerül, másnap mindenki kérdezte tőle a suliba, hogy na kikapott? Ez volt szülőin is, amúgy a csaj 5ös tanuló, aznap kapott egy 3ast, az apja volt szülőin és mindenki előtt mondta, hogy megkapja büntetését és jól megveri, tanuljon belőlle.Egyszer közösen csináltunk egy iskolai projektet és meg kellett inetrjúztassunk egy embert, egy órára kellett menjünk, ő feljött kicsit előtte, nekem épp készült az ebédem, és kellett várjunk egy kicsit, az apja jó ismerőse volt az interjúalanynak, aki felhívta, hogy megyünk ma, erre az apja feljött hozzá és ordítozni kezdett vele, hogy ha már megígértük akkor miért nem megyünk, pedig 5 percről lett volna szó, míg megeszem az ebédem, elhordta mindennek, hogy mennyire semmirevaló szegény úgy sírt alig tudtam megvigasztalni.Egyik barátnőnk ünnepelte a szülinapját, picit felhúztuk a zenét (délután volt nem este), az apja"véletlenül" épp arra járt elkezdett a ház előtt üvöltözni, hogy takarodjon hazafele, túl hangos a zene. Szegényt annyira sajnáltuk. Mindemellett állandóan összehasonlították másokhoz. Állandóan szorong, csendes, alig beszél. Fél meglélni lépéseket és nagyon nehezen enged magához közel bárkit is. Nem tud kiállni magáért. Milyen szülők az ilyenek?

Már nem él otthon, azóta kicsit úgy tűnik, jobban van, de nem mer nyitni. Jóképességű és tényleg nagyon okos, viszont egyetemre nem jár be azt mondja túlságosan szorong és fél az emberektől. Annyira szeretném, ha végre boldog lenne, annyira megérdemelné.

2022. jún. 10. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
Ezt magában nem fogja tudni feldolgozni, szaksegítségre lesz szüksége. Ha nem próbálkozott még vele, akkor első körben pszichológus.
2022. jún. 10. 14:26
 2/6 anonim ***** válasza:
9%
Milyen szülő ? Lettél volna az én szüleimmel ! A legdurvább dolgokat éltem át, amit el sem tudsz képzelni !
2022. jún. 10. 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
2-részleteznéd egy kicsit? Érdekel a magyar valóság.
2022. jún. 10. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Milyen? Kb. mint az én faterom.

Ettől függetlenül képes voltam leválni a csecsről és nem kicseszni magammal teljes mértékben.

2022. jún. 10. 15:08
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Szar
2022. jún. 10. 16:37
 6/6 anonim ***** válasza:
33%
Nem a legjobb de lerhetne bőven rosszabb is.
2022. jún. 10. 21:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!