Furán élem meg, hogy apám ismét gyermeket vállalt. Rossz ember vagyok?
24 éves vagyok, az apám akkor hagyott itt engem és az anyámat, 16 éves voltam. Azóta hullámzó a kapcsolatunk. Ritkán találkozunk. Leginkább azért, mert messze lakik. A lényege az, hogy közel sincs bizalmas, apa-lánya viszonyunk. Nekem ő mindig idegen volt egy kicsit. Még akkor is, amikor vele éltem. Sosem éreztem belsőleg közel magamhoz. Most meg pláne...
Most, 51 éves és a nálam (8!!!) évvel idősebb párjának gyereket csinált. Októberben fog megszületni.
Velem van a baj ha teljesen idegennek érzem magamtól a dolgot és nem érzem azt, hogy testvérem fog születni? Magától, az apámtól is távol állok, akkor hogyan legyenek érzelmeim a születendő gyerek iránt?
Tényként felfgtam, elfogadtam, de fura, ha arra gondolok, hogy vér szerint a (fél)testvérem lesz.
Nekem totál közömbös ez így, nem hat meg. Idegen.
“ A kiváló házasságok mindig kicsi, nem egy esetben kéttanús esküvővel indulnak.”
Evidencia???
Azt szinten klisenek tartom, hogy a nagy lagzinak valas a vege.
Szerintem nem kotheto ossze a lagzi merete a hazassag sikeressegevel.
10-es , igazad van, rosszul fogalmaztam.
Talan inkabb azert haragszok, mert egyszer mar megbukott apakent es megis belevag megegyszer a gyereknevelesbe.
Vagy tanult a hibaibol es az uj gyerekenek mar jo apja lesz, vagy megnyomorit egy ujabb lelket.
Sosem emelt ram kezet az apam, nem is ordibalt, de alamuszi modon tonkretette az onbizalmam. Szerintem nem is tudta, hogy mit muvelt ezert jo esellyel megint megteszi. :S
De minek tartod vele a kapcsolatot? Ha allitolag ennyire tonkretette az eletedet.
En 21 eves voltam, amikor a feltestverem szuletett, apam parja pedig 30 volt akkor.
Igen, valoban furcsa volt helyzet eloszor, de igazabol nem zuhantam mely depresszióba, sot, en orultem, hogy babazhatok, mert en nem hiszem, hogy valaha szulni fogok.
Bar en nem gyulolom apamat ugy,mint te a tiedet, szoval elhiszem, hogy nehez, csak oszinten nem ertem, minek tartod vele a kapcsolatot.
Ennek igy nem sok ertelme van szerintem.
En sem esek emiatt depresszioba, nem is mondtam ilyet, csak furcsa a helyzet.
Annak tobb oka is van, hogy miert tartjuk a kapcsolatot. Az egyik a nagyszuleim.
Ettől nem vagy rossz ember! Az apád a rossz ember, mert elhagyott téged, a gyermekét! :(
Ez dűhítő!
Az apám jelenleg harmadszor házas. Négyen vagyunk, a legkisebbek édes testvérek.
A legfiatalabb 23 évvel fiatalabb nálam.
Túl lehet élni.
Én sokat köszönhetek a "mostohaanyámnak", aki inkább nővérem lehetne, de ő bíztatta az apámat, hogy 14 év szünet után, próbálja meg felvenni velem a kapcsolatot. (anyám elég ellenségesen állt apámhoz), hiszen jogom van tudni, hogy van egy testvérem (az idősebbik közös gyerekük akkor volt egy éves), és ne tudja le az egészet, a kifizette a gyerektartást dologgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!