Huszár Anna kérdése:
Ha 18. -ik életévemet betöltöm és elköltözök, tanuló/dolgozó ember vagyok akkor a szülőnek mennyi joga van a gyermeke felett?
Figyelt kérdés
Jelenleg otthon élek és egy hónap múlva töltöm be a 18-at. Édesanyám jelenleg is és a múltban is rendkívüli módon korlátozott (este 7 után nem maradhattam el, nem aludtam még senkinél, nem utaztam nélkülük). 18.-ik születésnapom alkalmából párom el szeretett volna vinni Bécsbe adventi vásárra, de édesanyám nem enged. Amint betöltöm a 18-at és nem otthon élek mennyi hatalma van felettem ha dolgozok/tanulok?2018. nov. 13. 08:27
1/14 anonim válasza:
Amint betöltöd a 18. évedet és még el is költözöl, semmilyen beleszólása nem lehet többé az életedbe.
Nem tilthatnak meg semmit.
2/14 anonim válasza:
Semmi beleszólása nem lesz, ha nem laksz már otthon majd. (Ha otthon maradsz mégis, akkor persze jöhet az, hogy "amíg az én házamban laksz").
3/14 A kérdező kommentje:
Szóval nem teheti meg,hogy rendőrséggel kerestet, nem kötelezhet arra hogy otthon maradjak, avagy hazaköltözzek akaratom ellenére?
2018. nov. 13. 08:33
4/14 anonim válasza:
NEM! Felnőtt ember leszel a törvények értelmében.
5/14 anonim válasza:
Dehogyis!
Viszont tovább egy vassal támogatni sem köteles.
Ha a nagy románcnak vége lesz, legyen B terved, ami a szüleidet már nem érinti.
6/14 anonim válasza:
Maximum beteg, korlátozott cselekvőképességű, magára vigyázni nem tudó (magyarán papír van róla, hogy nem tud önellátóan gondoskodni önmagáról), maximum ilyen emberekre hívhatnak rendőrt 18. életév felett is.
Normális egészséges emberre nem!
Előző voltam.
7/14 A kérdező kommentje:
Semmilyen fogyatékossággal nem rendelkezek, dolgozni/tanulni képes vagyok erről biztosíthatlak :)
2018. nov. 13. 08:43
8/14 anonim válasza:
Már az első hozzászólástól kezdve mondom, nincs mitől fosnod. Soha többet nem tilthatnak neked semmit.
9/14 anonim válasza:
Nem, nem vitethetnek haza, nem kerestethetnek. Viszont jól írta itt valaki, megtehetik, hogy egy kanyi vassal sem támogatnak majd, tehát úgy rendezd az életedet.
10/14 anonim válasza:
16 éves kortodtól már elég csak a gyámhatóságot meggyőzni, szülő nem szólhat bele akkor sem. 18 éves kortól pedig végképp senki, magad ura lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!