Mi a helyes reakció arra, ha az ember észreveszi, hogy a nyolcéves gyereke hajnalban kiveszi a pénzt a pénztárcából?
17-es, dehogy lettél te orvos.
Vagy loptál egy diplomát is?
Azt elfelejtettem írni, hogy egy teljesen problémamentes gyerekről van szó, akit eddig az óvodában is és az iskolában is dícsértek a magatartása miatt. Most az az álma, hogy állatorvos lehessen, hogy segíthessen a beteg állatoknak. Múltkor hármasban voltunk egy kirakodóvásáron, ott kért az anyjától pénzt, mert látott valamit. Az anyja adott neki, majd kiderült, hogy az anyjának vett belőle ajándékot, csakis arra kérte a pénzt.
Nekem meg tegnap reggel csinált apáknapi ajándékot.
Ha csak arról lenne szó, hogy a tudtod nélkül kivett pénzt a pénztárcádból akkor azt mondanám hogy meg kell beszélni vele hogy miért nem szabad ezt csinálni és legközelebb kédezzen meg. De nem erről van szó, nem azzal válaszolt mikor a pénztárcádat kerested hogy "Kivettem 60 eurót mert be kell fizetnem az osztálykirándulást" vagy bármi hasonló. Persze, ilyenkor sem szabad szó nélkül elvenni a pénzt, de ez szerintem még beleférne.
Nálam nem a pénz elvétele veri ki a biztosítékot, hanem az hogy utána mikor rákérdeztél a szemedbe hazudott. Ezt mindenképpen büntetni kell valahogy, más nem fog eredményre vezetni. Nyilván nem arra gondolok hogy össze kell verni, hanem mondjuk egy hétig nem nézheti a kedvenc meséjét vagy mittudomén. Te ismered a gyerekedet, te tudod mivel lehet hatni rá.
Mindenképp beszéld meg vele, hogy hiányzik 10 euró, és mit tett vele.
Aztán hogy ezt anyunak is el fogod mondani, és megbeszélitek.
És azt, hogy milyen viselkedést vársz el tőle e helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!