Mi a helyes reakció arra, ha az ember észreveszi, hogy a nyolcéves gyereke hajnalban kiveszi a pénzt a pénztárcából?
Nem kitaláció a kérdés. És nem hiszem, hogy ezzel ő hordaná a nadrágot, mert nem téptem ki egyből a karját a helyébő... Holnap utazunk vissza az anyjához, és leülnék hármasban beszélgetni erről.
Fogalmam sincs, hogy mi lelte. Nálam abban szenved "hiányt", hogy én nem veszek meg neki minden hülyeséget vagy éppen valami aktuális menő cuccot. Magániskolába jár, de nem azért mert annyit van a tejbe aprítani, hanem a körzetes iskola, ahová tartozna, egy gyalázat és hogy ne kallódjon el ott, inkább fizetjük a magániskolát. Persze a legtöbb szülő ott sokkal vaskosabb és azt látja, hogy a többi gyereknek sokkal többmindene van.
azt látja, hogy a többi gyereknek sokkal többmindene van.
Megválaszoltad.
Le kell ülni vele és elmondani, hogy a dolgok nem így működnek.
Ugyan már! 9 évesen én is kicsórtam egy 500-t anya pénztárcájából mert a Bravo újságban csillámtetkó volt és nem akarta megvenni. Nem volt szép, tudtam, hogy rosszat csinálok. De ez még belefér ennyi idősen az "elbeszélgetés" kategóriába. Valamire kellett neki a pénz, amit nem akar elmondani (nekem gyerekként pl tök rossz volt, hogy reggel mások tudtak venni nyalókát a sulibüfében, én nem minden reggel és ezt elég nehéz elmagyarázni egy másik gyereknek, hogy nincs pénzed/nem kapsz).
Egyébként orvos lett belőlem.
Javaslom a kérdezőnek, hogy szembesítsd. Akármennyire kellemetlen, tanulni fog(tok) belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!