Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereded logikus érvekkel...

Ha a gyereded logikus érvekkel alá tudja támasztani az igazát, akkor be tudod ismerni szülőként, hogy tévedtél és "engedni" a gyereknek?

Figyelt kérdés
Általánosságban, kortól függetlenül kérdezem olyan esetekre, amikor még otthon él a gyerek.
2022. jún. 5. 15:44
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
28 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Gyerekként írok.

Anyám nem tudja beismerni.

2022. jún. 5. 15:45
 2/12 anonim ***** válasza:
99%
Persze. A gyerekem az, akinek ez nem megy.
2022. jún. 5. 15:51
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell a szülővel ilyen vitákba bocsátkozni.
2022. jún. 5. 16:06
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Azt mégis hogy? Emberi kapcsolatokban elkerülhetetlen a nézeteltérés és a konfliktus. Szülő-gyerek kapcsolatokban az alá-fölé rendeltség miatt még inkább.

A kérdésre válaszolva: szülő vagyok, igaz még csak óvodás a gyerekem, de most is tudok bocsánatot kérni tőle, szerintem később is menni fog.

2022. jún. 5. 16:12
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Kérdés h az ő igaza .mennyire objektív...
2022. jún. 5. 16:15
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Az a baj (és ez általánosságban is igaz), hogy az emberekbe bele van valahogy kódolva, hogy ha egyszer igazad volt, akkor onnantól kezdve csak neked lehet igazad, mindenben.

Anyám csinálta ezt nagyon sokáig, hála istennek már leszokott róla. Ő szó szerint fél évvel korábbi dolgokat hozott fel érvnek, hogy ebben és ebben is neki volt igaza, függetlenül attól, hogy az adott problémához mennyi köze volt.

Ha az ember ezen a nárcisztikus vonásán felül tudna kerekedni, akkor mindenki sokkal könnyebben látná be a hibáit.

2022. jún. 5. 16:15
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

"Gyerek" szemszogbol irok, bar elmultam 26 - sosem tudta beismerni, meg is maradt ez bennem.

Nem hiszem hogy lesz gyerekem, ha lesz, ezt tuti maskepp csinalom.

2022. jún. 5. 16:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha jók az érvek.
2022. jún. 5. 16:48
 9/12 anonim ***** válasza:
46%
Átlag gyerek se ismeri am be, ha ő téved....
2022. jún. 5. 17:47
 10/12 anonim ***** válasza:
74%

Az én anyám sosem tudta beismerni, de ő elég nárcisztikus, passzív-agresszív személyiség (nem is tartjuk a kapcsolatot).

Így felnőttként fura visszagondolni, de nálunk soha én történt semmiféle bocsánatkérés, szóval mi, gyerekek sem tudtunk bocsánatot kérni, ha nem volt igazunk, mert nem láttunk erre példát, valahogy sokáig nem is ment ez nekem felnőttként sem. A bocsánatkérés egy tökidegen dolog volt.

Én igyekszem majd másképp tenni a gyerekeimmel.

2022. jún. 5. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!