Mit csináljak anyámmal?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, 21 éves leszek júliusban.

Ebben a hónapban lesz 8 hónapja, hogy együtt vagyunk a jelenlegi párommal. Édesanyám állandóan minősítget, hogy kihasznál, meg, hogy csak" arra "kellek neki stb.. , Pedig én nem ezt érzem, mert bármi van egymással megtudjuk beszélni , és számíthatok rá és fordítva is kölcsönös.. Szó szerint lekurv. zz és lerib. ncozz ok nélkül. A szüzességem 18 éves koromban vesztettem el. Nem mondtam el neki, mert ő házasság előtt tiltja az ilyeneket, életemben eddig 3 barátom volt a mostanival együtt, de még egyikkel sem hagyott még együtt sem aludni .

Sosem jártam el bulizni , kb. :1 kezemen megtudom számolni, hogy hányszor voltam ilyen bulis helyen. Nem iszok, nem cigizem, nem drogozom. Sehova se mehetek el, úgy, hogy nem szólna be,állandóan zaklat, írogat és, ha nem írok vissza időben akkor leordít, hogy biztos felcsináltatod magad, közben mindig óvszerrel védekezem, ha úgy hozza az élet . Mindig a telómon kell lennem bárhol vagyok, mert, ha nem írok vissza rögtön akkor már baj lesz.

Mai nap történt olyan, h a letettem a telefont az asztalra pár pillanatra míg kivittem a szemetet a kukába, addig ő bele nézett,elolvasta, amit a párommal irkáltunk. Jobban mondva panaszkodtam neki, hogy már megint minősített meg ilyeneket, páromnak se tetszik, hogy oktalanul beszólogat nekem és amikor nálam van neki is tesz megjegyzést. A párom visszaírt nekem, hogy akkor költöztek el hozzá, és hagyjam ott anyám . Szerintünk ez nem tetszett anyámnak. Van kód a telómon , de ezek szerint kinyomozta azt is . Azóta nem szól hozzám, a párom pár ruháját, ami itt van nálam kidobta az udvarra, a cipőjét is . Engem megint mindennek elhord ott, a páromnak írt a Facera,, hogy" köszöni, hogy őt kibeszéltük"meg stb. Nem várta ezt el tőlünk. Nekem azt mondta anyám, hogy én nekem ő a legjobbat akarja, és én őt kibeszélem háta mögött. Párom visszaírta neki , hogy kultúrát módon szeretne vele megbeszélni személyesen ezt az egészet . Ignorálta anyum. Próbáltam megbeszélni anyummal ezt ,nem szól hozzám, kerül engem, azt mondta, hogy takarodjak el a háztól, annyira megbántottam őt és sosem fogja nekem ezt megbocsájtani. Kérlek adjatok valami tanácsot, hogy mit tegyek?Apum próbálja anyumat nyugtattni, hogy ne viselkedjen így, de őt is leordítsa. Mindennap sírok ez végett mostanában, már lefogytam 4 kg az idegben, már nem bírom, ezt a sok cirkuszt és minősítést, és semmi rosszat nem teszek és tettem, hogy ennyire minősítsen.

2022. jún. 3. 17:31
1 2 3 4 5
 21/47 mindentudó99 ***** válasza:
80%
Kérdés a barátod támogatna e a tanulásban. Ha igen holnap költöznék
2022. jún. 3. 22:02
 22/47 A kérdező kommentje:
Gazdálkodás és menedzsment, még egy jó ideig tanulok. Sajnos nagyon nehéz a munkát és a tanulást összekötni, mert olyan helyen lakom, ahol nincs sok munkalehetőség. Így más választásom nincs csak az, hogy tűrjem anyámat . Ma is fogtam magam mikor ordibált és kimentem a kapun. Anyám meg visszakiáltott rám, h jöjjek vissza, mert nagy baj lesz.
2022. jún. 3. 22:17
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nem túl következetes, ha egyszer azt mondja, hogy takarodj, máskor meg azt, hogy gyere vissza. De most akkor hol tanulsz? Egyetemek városban vannak. Városban van munkalehetőség is.
2022. jún. 3. 22:21
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnék vele rosszaban lenni, mert az egyszem lánya vagyok"

Neked meg ez az egy szem életed van!

Tiplizz mihamarabb mert rá megy az életed anyádra!

Nem tartozol neki semmivel! Ne hagyd magad! Nem fog változni! Később rosszabb lesz!

Előjön majd azzal, hogy beteg (miattad), mert ideges. Felmegy a vérnyomása, leesik a cukra stb.

Kiapadhatatlan a hülyeség tárháza!

2022. jún. 4. 01:19
 25/47 anonim ***** válasza:
11%

Változó korban van, a hormonok miatt van ez. Egyik ismerősömnek a házassága bánta. Ő legalább tudta, hogy ez miatt váltak el mert kibírhatatlan volt.

Neked sem kell tűrnöd anyádat. Nem kell minden megjegyzését a mérlegre tenni.

Ha nem tudsz otthonról elköltözni akkor ignoráld.

Jobban fáj az mintha visszaszólnál.

2022. jún. 4. 05:08
 26/47 A kérdező kommentje:
Már nincs változókorban, szóval nem a hormonok. De már többször is a fejemhez baszta, hogy ő milyen beteg, sosem nem mondta, már csak pár évei vannak hátra STb.. Ha beteg akkor nem értem, h minek ez a cirkusz? Nemhogy örülne, h a szerettei körében van..
2022. jún. 4. 08:42
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

Nárcisztikus. Ez a manipuláció a betegségének a lényege. Olvass vagy nézz utána (youtube, főleg Bánki György pszichiáter). Engedd el. A te anyád nem jó. Nem benned van a hiba. Költözz!

Ne fogjatok már minden problémát a változó korra. Ez a nő ilyen volt és ilyen lesz mindörökre.

2022. jún. 4. 09:21
 28/47 anonim ***** válasza:
100%

26!

Nem beteg! Legalábbis nem ilyen értelemben.

Próbál manipulálni (sikerrel).

Beszéld ezt meg édesapáddal és költözz!

Megprobálhatod szembesiteni a hülyeségeivel, de nehéz és közel se biztos, hogy felfogja.

Mindig fog találni valamit amibe beleköthet, évekkel ezelőtt csírájában kellett volna elfojtani.

Ami biztos az az Ő élete, nem pedig a Tiéd, a Te életed most kezdődik Tőle függetlenül.

Persze ez sok lemondással jár, sok kudarccal. Ha nem is fog támogatni, de legalább visszahúzni se!

(mielőtt valaki beleköt, saját tapasztalat)

2022. jún. 4. 09:26
 29/47 A kérdező kommentje:
Apum is tiszta idegroncs, félek, hogy valami baja esik, ebben a sok idegességben. Elköltözni apum végett nem akarok, mert anyám már öt is levegőbe veszi, és akkor totál szét esne a család.
2022. jún. 4. 09:35
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
De mi értelme van egy ilyen családot egyben tartani? Mindenki jobban járna, ha szétmennétek.
2022. jún. 4. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!