Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy gyerekben mikor, hány...

Egy gyerekben mikor, hány éves kora körül tudatosul, hogy az apja egy semmire való alak?

Figyelt kérdés
2022. jún. 1. 04:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 évesen tudtam, hogy gonosz, 7 évesen már tudatosan utáltam.
2022. jún. 1. 08:10
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Van aki korán, van aki sohasem.
2022. jún. 1. 08:24
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős gyereke 11 éves. Az apja babakorában lelépett. Azóta néha előkerült, de volt, hogy évekre eltűnt. Kb. egy éve felbukkant, azóta előadja, hogy ő a jófej apa, a gyerek meg oda meg vissza van érte...
2022. jún. 1. 08:51
 14/24 Kólauborkával ***** válasza:
100%
13# igazából minden tiszteletem anyué, hogy nem hergeli a gyereket apu ellen, viszont a gyerek meg örül neki. Melyik a fontosabb? Most szembesíteni a gyereket, hogy apád egy fasz, vagy majd rájön magától később, addig meg boldog gyermekkora van?
2022. jún. 1. 08:54
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A korai felismerést vagy a soha fel nem ismerést erősen befolyásolja a gyerek és az apja közti érzelmi kötődés. Ugyanis lehet (sőt van) olyan apa is, aki valóban szereti a gyerekét (és a gyerek is az apját) és a gyerek számára kifejezetten pozitív élmény az apával töltött idő, de közben az anya (és új élettársa) biztosítja mindehhez az anyagi/egzisztenciális hátteret, mert az apa tulajdonképpen egy saját magát eltartani sem akaró munkakerülő.
2022. jún. 1. 09:09
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 12 éves korom óta nem beszélek apámmal. Már előbb felfogtam, hogy egy aljadék, agresszor f.sz, de eddigre jutottam el arra a szintre, hogy teljesen ignoráljam, levegőnek nézzem. Az utcán sem köszönök neki azóta sem.
2022. jún. 1. 09:24
 17/24 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs nagyon erős érzelmi kötődés, miért is lenne, sosem foglalkozott vele az apja. Mindig hárítottam, meg védtem az apja seggét, miért nem ér rá sosem semmire. Csitítottam, mikor sírt, hogy más gyerekkel az apja focizik, meg játszik, vele meg sosem. Most sem hangolom az apja ellen, pedig lehetne mesélni. Mert apa az isten, aki mindent tud és a számítógéppel kapcsolatban mindent elintéz, ez a lényeg. Ja meg persze apa barátnője is nagyon tuti, jobban süt főz, mint én, jobban vezet autót, mindig mosolyog, mindig jókedvű, van kertje, meg állatai. Én meg sehol nem vagyok, pedig próbálok mindent megteremteni a gyereknek. Nem anyagilag, hanem érzelmileg, lelkileg. De úgy látom, ez kevés, örökölte az apja pénz mániáját.
2022. jún. 1. 09:37
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is kb általános alsóban már megfogalmaztam, hogy nem lehet rá számítani. Óvodában csak "sejtésem" volt.
2022. jún. 1. 09:41
 19/24 Metionin ***** válasza:
100%
Iskolás koromban, amikor hardcore kezdett inni. Addig is ivott de nagyobb balhék nem voltak, az, hogy időnként ottfelejtett helyeken vagy elfelejtett értem jönni az oviba, nekem természetesek voltak, ahogy az is, hogy otthon folyamatosan ordítanak anyámmal. Olyan 10-11 évesen tudatosult bennem, hogy ez amit csinál, alkoholizmus és hogy nem normális dolog hogy az utolsó fillért is elinná ha anyám nem dugná el. Anyám is kb. ekkor kezdte tudatosan ekézni nekem, hogy utáljam meg és így tudtam meg sok mindent.
2022. jún. 1. 11:12
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyban függ az apa furfangosságától. Ha jól játszmázik a gyerekkel, valamiből többet, jobbat ad mint az anya, még akkor is ha csak időnként teszi ezt, élete végéig kihúzhatja így. Ha a gyereknek nincs miért felnyitnia a szemét akkor nem is fogja. Ez csak akkor van így, ha nem egy lecsúszott alkoholista, de ugye tróger nem csak ebben az értelemben lehet az ember.
2022. jún. 1. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!