Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akiknek meghalt az édesapjuk,...

Akiknek meghalt az édesapjuk, mennyit és mit örököltetek utána?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nemrég halt meg nekem is és nem tudom egyáltalán mire számíthatok.

10 éve külön éltünk, a kapcsolatunk olyan semmilyen volt mindig is sajnos.

Még az is érdekelne meddig tartott az eljárás és egyáltalán nekem mint gyerekének kell e bármit intézkednem?

2022. máj. 30. 08:29
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
73%

#18 Kiküldenek egy papírt az elhunyt lakcímére, és a legközelebbi hozzátartozónak össze kell írnia a hagyatékot. Ingatlan többnyire már benne van, mert lekérték a földhivatalból, a bankszámlákat, autót, ilyeneket kell összeírni. Emellett az összeírónak nyilatkoznia kell a többi örökös személyazonosságáról, és büntetőjogi felelősség terheli, ha bárkit kihagy. Erre a halálesetet követő pár hétben kerül sor, szóval ha feltételezhető, hogy a nagybátyád vagy mostohaanyád vagy ilyesmi nem tudja a pontos címedet, személyi számodat, stb., akkor keresnie kell téged ebben az időszakban.

Kb. fél év múlva lesz a hagyatéki, erről is ki kell, hogy értesítsenek.

2022. máj. 30. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!