Akiknek meghalt az édesapjuk, mennyit és mit örököltetek utána?
Azért kérdezem, mert nemrég halt meg nekem is és nem tudom egyáltalán mire számíthatok.
10 éve külön éltünk, a kapcsolatunk olyan semmilyen volt mindig is sajnos.
Még az is érdekelne meddig tartott az eljárás és egyáltalán nekem mint gyerekének kell e bármit intézkednem?
#18 Kiküldenek egy papírt az elhunyt lakcímére, és a legközelebbi hozzátartozónak össze kell írnia a hagyatékot. Ingatlan többnyire már benne van, mert lekérték a földhivatalból, a bankszámlákat, autót, ilyeneket kell összeírni. Emellett az összeírónak nyilatkoznia kell a többi örökös személyazonosságáról, és büntetőjogi felelősség terheli, ha bárkit kihagy. Erre a halálesetet követő pár hétben kerül sor, szóval ha feltételezhető, hogy a nagybátyád vagy mostohaanyád vagy ilyesmi nem tudja a pontos címedet, személyi számodat, stb., akkor keresnie kell téged ebben az időszakban.
Kb. fél év múlva lesz a hagyatéki, erről is ki kell, hogy értesítsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!