Semmit sem. Nem is számítottam semmire. Elváltak még kisgyerekkoromban, utána nem igazán sikerült normális kapcsolatot kialakítanom vele. De annyit tudtam, hogy nincs semmije.
2022. máj. 30. 09:23
12/21 anonim válasza:
Kb tisztán semmit, mert nem voltak rendezve a tulajdonviszonyok normálisan, felbukkanó félestvérnek is (előző házasságból) jutott mindenből, a másik felét meg elvitte anyám.
Az összesen kb 40 milliós ingó és ingatlan vagyonból 3 milliót "örököltem" ezelőtt 15 évvel.
Jelenleg több vagyonom van mint annó apámnak és anyámnak együtt véve.
Jókor loptam onnan ahonnan lehetett, mert az még csak leeső morzsa volt..
2022. máj. 30. 09:34
13/21 anonim válasza:
Örököltem egy lakás egyharmad részét, egy nyaraló egyötöd részét, és egy régi autót. De szerintem ezzel te nem vagy előrébb.
2022. máj. 30. 09:47
14/21 anonim válasza:
A hagyatéki eljárást a hagyatéki leltár alapján folytatják le. Ha volt végrendelkezés, akkor azt figyelembe veszik. Ha nem, akkor törvényes öröklési rend szerint megy. Ha a végrendeletben nem szerepelsz, a köteles részre akkor is igényt tarthatsz.
2022. máj. 30. 10:56
15/21 anonim válasza:
Semmit sem szerzett életében apám, örökség sem volt. Csak a használt ruhái.
2022. máj. 30. 11:41
16/21 anonim válasza:
Most vagyok benne pont. 7 hónap volt a hagyatéki tárgyalás. Ha nincs érvényes végrendelet (nálunk nincs) akkor a törvényes öröklés lép életbe. Innentől neked tudni hogy milyen és mennyi vagyona volt apukádnak, és kik az örökösök.
2022. máj. 30. 12:20
17/21 anonim válasza:
Honnan tudjuk hogy a tiednek mije volt vagy mije sem.
2022. máj. 30. 14:35
18/21 A kérdező kommentje:
Mivel 10 éve külön éltünk így fogalmam sincs milye volt, a temetését is a testvérei intézték.
Egyáltalán ez az egész halotti leltár autómatikusan indul, vagy nekünk kellene elindítani?
2022. máj. 30. 16:08
19/21 anonim válasza:
Azt csak tudod, hogy újra házasodott e, vagy van e élettársa, vele van e közös gyerek? Hagyatéki leltárfelvételre küldenek ajánlott levelet az örökösöknek. Ott kell előadni hogy milyen ingatlana ill. ingóságai vannak az örökhagyónak. És ha van végrendelet ott kell megmutatni. Utána lesz a hagyatéki tárgyalás. Nálunk 7 hónap elteltével volt, nemrégiben.
2022. máj. 30. 16:26
20/21 anonim válasza:
A vagyona szétosztásra kerül a gyerekei és az özvegye között egyenlő részben. Hacsak másképp nem rendelkezik még életében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!