Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez ok lehet arra, hogy elköltö...

Ez ok lehet arra, hogy elköltözz otthonról?

Figyelt kérdés
Van egy kis hugom, aki csak a konyhában tud tanulni. Ott van asztal, stb. Szóval nagyon nehezen megy a tanulás neki, majdnem mindenből bukni fog (nem szeret tanulni). E-miatt ha éhes vagyok, gyakorlatilag egész délután nem mehetek le enni, sem kávézni, sem semmi. Pedig gyors vagyok, csak eszek és megyek is fel. A szülők engem hibáztatnak, hogy zavarom őt a tanulásban. Nagyon kezdek ideges lenni ettől, mert sok pénzt adok a szüleimnek a ház felújításra is, meg nem is viselkedem rosszul. Még fiatal vagyok, sok pénzem nincs félre rakva. Őszinte válaszokat várok, ne kíméljetek. Ugye, én reagálom túl. Azért írom ki ezt a kérdést, mert jelenleg senkivel nem tudom megbeszélni.
2022. máj. 29. 20:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Simán, eleve ez nem normális dolog amit anyudék csinálnak.
2022. máj. 29. 20:32
 2/15 anonim ***** válasza:
97%
A szülők sem esznek, mert a húgod tanul?
2022. máj. 29. 20:33
 3/15 anonim ***** válasza:
95%

A húgod autista és ragaszkodik a megszokott helyekhez?

Ha nem, húzzon szépen a szobájába tanulni, vicc, hogy egy egész ház úgy táncol, ahogy ő fütyül.

2022. máj. 29. 20:35
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Kár neki kb. délután 2-től este 10-ig tanulni, ha így is meg fog bukni.
2022. máj. 29. 20:36
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Tanárok es a szüleitek nem érzik hogy baj van?
2022. máj. 29. 20:38
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a szüleid frusztráltak attól, hogy a húgod esetleg megbukik. Ilyenkor történik az, hogy keresnek/találnak valakit, akibe bele lehet állni.

Mi lenne, ha ebéd után fölvinnéd a szobádba az uzsonnádat meg egy termoszban a kávét. Messze nem a legideálisabb megoldás, de talán nem lenne vita legalább ebből.

2022. máj. 29. 20:43
 7/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezen én is gondolkodtam. Van egy kis hűtőm, lehet felhozom magamnak, és veszek bele kaját meg vizet. A kávéfőzőt is felhozhatnám, mert áramos, és azt én vettem amúgy, de nem akarok direkt kicseszni a szülőkkel. Próbálok most megnyugodni kicsit. Köszönöm a válaszokat.
2022. máj. 29. 20:56
 8/15 anonim ***** válasza:
43%
Ha neked nem jo igy akkor költözz.
2022. máj. 29. 21:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Beszéljétek meg, hogy kb 2x1 óra elég neki naponta, pihenés és szórakozás is kell neki. Miért ül egész nap egyedül a konyhában? Menjen levegőre, barátnőkkel sétálni stb.
2022. máj. 29. 22:19
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is lehez, hogy a szüleid csak bűnbakot keresnek. Valószínűleg nem órákra tartod fel, míg főzöl egy kávét és dobsz össze egy kis harapnivalót.

Amúgy furi, hogy ennyit tanul, mégis sok tantárgyból bukik. Nem lehet valami tanulási nehézség a háttérben, amit esetleg ki kellene vizsgáltatni? Amúgy, ha nem megy neki az önálló tanulás, jobb lenne, ha kapna segítséget.

2022. máj. 29. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!