Szerintetek kinek van igaza? Mit lehetne ebben a helyzetben csinálni?
A fiam és a férjem nagyon hasonlítanak egymásra, mindketten könnyen felkapják a vizet. A férjem homeofficeban van, a gyerek meg gimnazista. Egyszerűen folyamatosan megy a vita köztük a lustaság témakörben. Hogy a fiunk nem csinál semmi hasznosat itthon, nem segít be, csak tanul, számítógépezik vagy nincs itthon hanem a barátaival van. A fiam azt mondja, hogy ő csinál dolgokat ami igaz is, pl. néha ebédet, mosogatni is szokott, felmosni meg porszívózni, de mivel az apja olyan hangnemben kéri meg ezekre, a "lusta disznó" jelzővel, ezért inkább dacból nem csinálja vagy felemeli a hangját és elkezdik szidni egymást. Azt mondja, hogy apának sosem elég amit ő csinál, hiába csinál bármit, ezért már inkább nem is csinál semmit mert nincs kedve.. Amikor csinál valamit akkor is inkább akkor amikor a férjem épp nincs otthon. Mindezzel szemben hozzá kell tenni azt, hogy a férjem idős és már nagyon fárasztja a házimunka..De olyanok vannak, hogy a gyerek éppen filmet néz, ő meg elkezd ordibálni, hogy azonnal gyere ide. És kiderül, hogy az a gondja, hogy a fiam égve felejtette a lámpát. Amit a férjem ahelyett hogy egy mozdulattal lekapcsolna, megvárja, hogy a fiunk odamenjen és lekapcsolja...
Egyszerűen szörnyű ezt látni/hallani és az még rosszabb, hogy alig vagyok otthon és nem tudom helyettük mindig megcsinálni ezeket a dolgokat
Én is a 10-essel értek egyet. Egy fiatal nem rabszolga, de igenis kiveheti a részét a házimunkából, engem is zavarna, ha a gyerek egész nap döglene és úgy kéne könyörögni, hogy tegyen már arrébb valamit. Megjegyzem, erre nyilván gyerekkora óta szoktatni kell, ti nem tettétek, most meg sz*rik bele, mert nem alapvető számára részt venni a háztartásban.
Apuka meg megtanulhatna normálisan beszélni a gyerekkel, bár ez is nevelési hiba, nem ilyenkor kell már keménykedni vele, na meg azt is tudhatná, hogy kamasznál semmit nem ér el a bunkósággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!