Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azoktól kérdezem, akik nehezen...

Azoktól kérdezem, akik nehezen találjá a helyüket az életben?

Figyelt kérdés
A szüleid voltak valaha igazán (tartósan) elégedettek veled, vagy mindig bizonyítanod kellett és elvárásoknak megfelelni?
2022. máj. 25. 10:58
A kérdező szavazást indított:
Mindig elvárásoknak akartam megfelelni, most is csak nem tudok már
Mindig elvárásoknak akartam megfelelni, de most lázadok
Nem voltak egyáltalán elvárások velem szemben, mindig is azt tettem amit szerettem volna
Nem voltak túlzott elvárások, csak normális elvárások normálisan kommunikálva
33 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyameknak egy kesz csalodas vagyok, de szerintem az egesz csaladnak. A sajat elvarasaim szerint elek, a sajat eletemet es boldogsagomat helyezem eloterbe, emiatt pedig vannak fennakadasok. Sokszor probalnak olyan dolgokra rabeszelni ami nekik elvaras lenne es rameroszakolni azt ami nekik lenne jo, nekem meg nem.

Szoval nem, nem elegedettek velem, de en elegedett vagyok magammal, es boldog.

2022. máj. 25. 11:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk felemás volt a kép. Anyu, és a felmenői reálisan látták a helyzetet, és büszkék voltak arra, ha elértem valamit. Vagy akár azt is, ha simán csak megálltam a helyem. Ha valami nem sikerült, arra meg nem a szidalmazás, hanem a segítség a megfelelő reakció szeintem. Meg egyébként is: a rokoni szeretet nem a bizonyításokról kellene, hogy szóljon.

Apai ágon már kevésbé volt szép a kép. Ott soha nem voltam elég jó, a 4,0 körüli gimis átlagom maga volt a katasztrófa, de a 4,5-ös általános iskolai is, hiszen "volt, akinek jobb lett". Az, hogy főiskolára mentem, a második legnagyobb szégyen volt, mert hát milyen szánalmas munkekerülő ember az, aki tanul ahelyett, hogy dolgozna? A legnagyobb szégyen az volt, hogy informatika szakra mentem. A rokonság egy része előtt titkolni is kellett, és nagyon sokáig úgy tudták, hogy matematikus leszek. Az egy kicsit kisebb szégyen.

De úgy gondolom, én megtaláltam a helyem, és az idő bebizonyította, hogy én jártam a jobb úton.

2022. máj. 25. 11:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem voltak elégedettek velem, épp ezért nem is akartam soha bizonyítani. Hiszen bármit tettem, úgysem volt nekik elég jó, akkor meg minek szakadtam volna bele az igyekezetbe?
2022. máj. 25. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem soha nem voltak velem elégedettek, bár mindig jó tanuló voltam az iskolában, de sosem voltam kitűnő, és különösebben versenyeket se nyertem vagy efféle csúcsteljesítményeim nem voltak. Így visszanézve szerintem ez lett volna a minimális elvárás édesanyám részéről. De leginkább azért voltam szörnyű csalódás számára, mert mindig is "fura" voltam -anyukám pedig azt kell mondjam, kissé hajaz Dursley-ékre :D Szóval egyész kicsi koromtól kezdve folyamatosan azt éreztették, hogy velem valami nem oké... ez az érzés sajnos bennem ragadt, azóta se találom se a helyem, se a boldogságot, pedig már régen felnőttem... :(
2022. máj. 25. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem is feltétlen van összefüggés, hogy ki miként alakítja az életét felnőttként, lehet egyáltalán nem elsz rá jhatással mert annyira ki akar szakadni a gyerekkori életáből.
2022. máj. 25. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem szavaztam. Átlagos elvárások voltak, amiknek bőőőőven megfeleltem, egy két apró dolgot leszámítva, és nagyjából oké módon kommunikálták.
2022. máj. 26. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!