Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom gyereke, hogyan beszéljü...

Párom gyereke, hogyan beszéljük meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Kérdésem azokhoz szólna akik hasonló cipőben járnak.

A párom gyerekével egyszerűen nem tudok kijönni, plusz még az anyja is ellenünk dumálja.11 éves fiú.Már utálom a hétvégéket mikor itt van alig várom hogy haza menjen.A párom tudja, érezni a feszkót mikor itt a gyerek.

Szerintetek később mi lesz ebből nagyobb korában kevesebbet jön majd? Az apjával nem túl szoros a kapcsolatuk!

2022. máj. 23. 11:34
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
És nem, nem vagyok elvált vagy ilyesmi, én a "gyerek oldalról" ismerem ezt a helyzetet.
2022. máj. 23. 15:59
 22/32 anonim ***** válasza:
40%
A gyerek még attól tudhatna viselkedni! Ha meg nem tud, meg kell nevelni. Jó hogy nem már igazolást keresel arra hogy miért nevetlen a kölyök, mert jaj szegénynek elváltak a szülei... na és aztán?? Attól még gondolkodhatna és viselkedhetne!
2022. máj. 23. 16:01
 23/32 anonim ***** válasza:
59%
Ezért nem kezdünk kölykös apukával....
2022. máj. 23. 16:04
 24/32 A kérdező kommentje:
21 , nem miattam váltak el! A vállás és a mi kapcsolatunk között eltelt 5 év!!
2022. máj. 23. 16:05
 25/32 anonim ***** válasza:
88%
A gondolkodás és a viselkedés a felnőttek dolga. Arra a gyerekre inkább oda kellene figyelni, segíteni kellene őt a káoszban amiben él. Amiket művel azt úgy hívják: segítség, bajban vagyok. Ezt kellene a gondolkodni és viselkedni "tudó" nagy és okos felnőtteknek észrevenni.
2022. máj. 23. 16:06
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de ez még egy pár évig így fog menni, mivel kamasz.
2022. máj. 23. 17:13
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Kamasz, a sajátoddal is nehéz lesz ennyi idősen. Sajnos ez nagyon jellemző a mozaik családokra, nem egyszerű a "nevelő" szülő szerepe. A környezetemben a legtöbb helyen akkor romlott meg a viszony, amikor megszületett a közös gyerek. Addig szerették a hozott gyereket is, de onnantól sajnos teljesen máshogy néztek rá, az is zavarta őket, ami előtte sosem. Két ismerősömék is elmentek családterápiára, és az sokat segített.
2022. máj. 23. 17:35
 28/32 anonim ***** válasza:
92%

Elvált vagyok. A lányomnak soha nem veszéltem egy rossz szót sem az apjáról. Ő bármit elmesélt nekem,hogy mi volt láthatási időben,vele örültem,vagy vigasztaltam. De nem fúrtam őket! Közben nekem us lett egy új párom. Neki volt akkor egy kamasz fia. Őt az exfeleség,és a mama egyfolytában befolyásolta. A fiú mindent is megtett,csakhogy mi szétmenjünk! Én őt is mindig szeretettel fogadtam. Már eljutottunk odáig,bár 25 éves,hogy jobb kapcsolatom van vele,mint a saját anyjával.

Az más tészta,hogy az egész fiatal kora abból állt,hogy az anyja uszogatta ellenünk,így eléggé elveszett felnőtt lett belőle. Élő példa előttem,hogy az anyák képesek a saját gyermeküket tönkre tenni lelkileg,csak azért,mert tőle elváltak.

Válás után 4 évvel ismerkedtünk meg,ha esetleg valaki azt gondolná,hogy családromboló vagyok.

2022. máj. 23. 20:50
 29/32 anonim ***** válasza:
80%

Persze, hogy próbálgatja magát, hiszen kamasz PLUSZ nem hülye ő, pontosan tudja, hogy utálod, mint a szrt.

Ne szépítsd, mert ez az igazság.

Én a mostohalány voltam, és gyomorgörcsöm volt, amikor menni kellett (kellet, sajnos), mert a mostohaanyám a háta közepére nem kívánt.

Ó, nem mondta, annyi tartás nem szorult belé, csak "éreztette" ilyen passzív-agresszív módon.

Nem voltam ostoba, tudtam, ha tehetné, a megyéből is kitiltana :D

Egyébként megpróbáltad akár egyszer is a gyerek helyébe képzelni magad? Apa-anya elváltak, anya apa ellen uszít, ráadásul még apa új barátnője is utál.

Aztán nem kell csodálkozni, hogy nem viselkedik "mintagyerekként", mikor 11 évesen ezernyi baja van.

2022. máj. 24. 11:26
 30/32 anonim ***** válasza:
72%
29,azért mert veled olyan volt, q kérdező még lehet normális a gyerekkel...
2022. máj. 24. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!