Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Párom gyereke, hogyan beszéljü...

Párom gyereke, hogyan beszéljük meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Kérdésem azokhoz szólna akik hasonló cipőben járnak.

A párom gyerekével egyszerűen nem tudok kijönni, plusz még az anyja is ellenünk dumálja.11 éves fiú.Már utálom a hétvégéket mikor itt van alig várom hogy haza menjen.A párom tudja, érezni a feszkót mikor itt a gyerek.

Szerintetek később mi lesz ebből nagyobb korában kevesebbet jön majd? Az apjával nem túl szoros a kapcsolatuk!

2022. máj. 23. 11:34
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
96%

Pisti, szeretnék beszélni veled a Janikarol. A problémám az hogy...... Szerinted hogyan tudnánk ezt megoldani?

A nem tudok vele kijonni kocsit kevés infó amúgy.

2022. máj. 23. 11:41
 2/32 anonim ***** válasza:
99%
Nem tudnál beszélni a gyerekkel? De úgy teljesen őszintén. Neki mi a baja veled, és te is elmondanád az álláspontodat. Ha már érződik a feszkó, rosszabb sülhet ki belőle. Nem kell az anyja ellen rossz szót, amiért ellened beszél, csak neki sem lesz hátránya, ha véletlenül kiderül, nem is vagy olyan xar ember, mint amilyennek hisz.
2022. máj. 23. 11:43
 3/32 anonim ***** válasza:
99%

11 évessel senkinek sem könnyű, kamasz. Keresi az útját, próbálja a határait.

Beszélj vele úgy, mint egy másik felnőttel. Konkrétumok nélkül ennyit lehet legfeljebb mondani.

2022. máj. 23. 11:44
 4/32 anonim ***** válasza:
92%
De rossz lehet neked. Hát még a 11 évesnek. Az apja talán tehetne valamit, hogy szorosodjon a laza kapcsolatuk, nem?
2022. máj. 23. 12:11
 5/32 anonim ***** válasza:
81%
Én pont így jártam, és 4.év után szakítás lett a vége. Az akkori páromnak vokt két gyereke, a lány akkor 10.éves volt, a fiú 7.éves. Nagyon aranyosak voltak, egyből meg volt az összhang. Jól is ment minden egy jó darabig. Aztán ezt anyuka megtudta, él kezdődött az áskálódás ellenem. 10.évesen a kisfiú ellenem fordult teljesen. A kislány változatlanul aranyos volt, ő nem törődött az anyjával, a kisfiú odáig ment, hogy saját magát ütötte egy vékony bottal, aztán szaladt az apjához hogy én vertem meg. Az apja minden hülyeséget elhitt a gyereknek, nem járt a dolgok után. A gyerek, mint egy kis pszichopata, úgy vigyorgott, amikor elérte a célját. Féltékeny volt az apjára, meg ugye anyuka is telebeszélte a fejét. Meg kell beszélnetek, mert úgy fogsz járni mint én. Pedig először jó volt minden, amíg nem kezdett el a kisfiú áradozni rólam az anyjának.
2022. máj. 23. 12:16
 6/32 anonim ***** válasza:
90%

Én a másik oldalról ismerem a szitut. Amikor kislány voltam, járnom kellett apámhoz kéthetente hétvégén. Apám párja utált engem, lelkileg teljesen tönkretett, nagyon sokat bántott szavakkal, érzelmileg. Ezt egy kisgyerek nagyon nehezen viseli, kínszenvedés volt minden apás hétvége. (Nálunk anyám nem beszélt sose apám párja ellen, igazából sokáig el se mertem mondani anyumnak, apámnak pedig csak felnőttként mondtam el, hogy engem ott bántanak/bántottak) Most, felnőttként ezért kell pszichológushoz járnom.

Csak azért írtam ezt le, mert meg szeretnélek kérni, hogy ne a gyereken vezesd le az esetleges problémáidat. Nem ő akarta, hogy a szülei elváljanak, nem ő akarta, hogy az apjához kelljen járnia hétvégente. Ő nem tehet semmiről, kérlek ne tedd őt tönkre lelkileg.

2022. máj. 23. 12:21
 7/32 anonim ***** válasza:
95%

Talán, ha leírnád, konkrétan mik okoznak konfliktust köztetek....

No meg azt is, hogy csak közted és a gyerek között van konfliktus, vagy a párod és gyereke között is.

Miért jönne később kevesebbet? Maximum abban reménykedhetsz, hogy felnőttesebben viselkedik és kevesebb lesz a konfliktus.

2022. máj. 23. 12:23
 8/32 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintetek később mi lesz ebből nagyobb korában kevesebbet jön majd? Az apjával nem túl szoros a kapcsolatuk!"

Ne apellálj arra, hogy az apuka majd eltűnik a gyermeke életéből, mert az nagyon(!!) nem egészséges. Pont most lép abba a korba amikor a legkönnyebb egy gyereknek elkallódni, hosszútávú rossz döntéseket hozni, nagyon nagy szüksége van egy apukára akire felnézhet, és megbízhat benne. Ülj le vele és kérdezd meg, hogy mi az ami miatt nem érzi jól magát veled. Az apukája utána külön mondja el neki hogy attól még hogy te ott vagy, őt is szereti, és bármikor jöhet hozzá. Az apjával közösen mérlegeljétek, hogy tudnátok ezeken a gondokon változtatni. Az anyjával is kellene beszélni, hogy a gyereke érdekeit tartsa szem előtt, ne a saját féltékenységét.

2022. máj. 23. 12:42
 9/32 anonim ***** válasza:
81%

Az ilyen eseteket könnyű elkerülni úgy, hogy nem kezdünk gyerekes pasival.

Soha nem te leszel a nr.1, valószínű a problémát sem akarja majd megoldani az apuka, hanem megmondja neked hogy megszoksz vagy megszöksz. A volt asszony meg turbó fokozatra kapcsol.

2022. máj. 23. 13:01
 10/32 anonim ***** válasza:
95%

“ Szerintetek később mi lesz ebből nagyobb korában kevesebbet jön majd? Az apjával nem túl szoros a kapcsolatuk!"

Vagy oda akar költözni, mert az anyja “korlátozza” . Értsd: neveli, míg az apja 2 hetente mindent megenged neki.

2022. máj. 23. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!