Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jobb lenne ha inkább megszakít...

Jobb lenne ha inkább megszakítanám a kapcsolatomat anyámmal?

Figyelt kérdés
Megpróbálom rövidre fogni. Kb. 13 éve annak, hogy a szüleim elváltak. A nagyszülők okoskodása miatt megromlott a kapcsolatuk, apa félrelépett egy párszor, anyának is voltak szép húzásai bla bla bla... szokásos hülyeségek. Úgy váltak el apámmal, hogy anyám megismerkedett egy másik férfivel és egy reggel összes szedtük a cuccainkat és átköltöztünk hozzá. Az elején még minden jó volt aztán utána mondta el anya, hogy alkohol problémái vannak a palijának. 7 évig voltak együtt és ez alatt minden évben 4-5-6 hónap azzal ment el, hogy ő berúgott aztán veszekedtek, nem engedte be anya a lakásba, elitta a sok pénzt ezért nélkülöztünk rengeteget bla bla bla. De azért anya még szült neki egy gyereket. 18 éves voltam mikor elköltöztem ottholról 400km-re. Elég ritkán járok haza kb 2-3 havonta hétvégére. 2 éve anya megismerkedett egy férfivel aki tényleg normális, becsületes ember volt. 1 évet bírt ki mellette. Anyáról annyit, hogy jó kapcsolatunk van, ha haza megyek akkor megpróbál mindig a kedvembe járni, napi szinten beszélünk. A minap a google maps küldött egy értesítést, hogy ebben a hónapban milyen sokat utaztam. Furcsa volt, mert nem utaztam többet, mint általába szoktam. Aztán megnéztem az előzményeket és akkor jöttem rá, hogy anya telefonja ugyan azzal a google fiókkal bejelentkezve, mint én. Megkérdeztem egy ismerősömet, hogy kivel utazgat ennyit (1100km volt amit utaztak) és akkor mondták el, hogy az alkoholista palijával (aki már elvileg megjavult) megint összejárkálnak. Megkérdeztem anyát és az volt a válasza, hogy ő csak a húgom miatt tartja vele a kapcsolatot. Na most amikor szétmentek akkor én közöltem vele, hogy ha mégegyszer szóba áll vele, akkor engem soha az életbe ne keressen. Úgy tűnik annyira nem hatotta meg a dolog. Még mielőtt lehurrogjátok a fejem és önző parasztnak vagy bárminek neveznétek azt hozzá tenném, hogy 14 éves korom óta küzdök depresszióval a nagyszerű gyerekkorom miatt amit neki köszönhetek.
2022. máj. 21. 12:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
44%
Most önzőn fog hangzani, de ha anyud ennyire fittyet hány arra, hogy tönkrevágta az életedet, téged se hasson meg az önsorsrontása. Felnőtt ember, nem tudsz vele mit csinálni.
2022. máj. 21. 15:00
 12/15 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen elég gyakori én is 4-es 5-ös tanulóból bukdácsoló, évismétlős, lógós lettem, különböző traumák miatt. És nem buliztam,bandáztam, csak járkáltam céltalanul a városban,kimentem a természetbe, magányosan.Ha valóban depresszió, annak nem csak anyud az oka, bár könnyebb a gyerekkori sérelmeidre fogni, mint dolgozni magadon. Kérdezz meg egy pszichológust is, ha van rá mód, mi a véleménye erről a helyzetről. Aztán 10 év múlva attól leszel depressziós, hogy megszakítottad vele a kapcsolatot, gondolj bele, mennyire megviselne téged is hosszútávon, lehet kicsit fellélegeznél, de utána... Limitáld a beszélgetéseket és ha kezd rossz hatással lenni rád, tartsatok kisebb szünetet. Nekem is szorongással társult depresszióm van,tinikorom óta(csak ugye akkor még nem lehet biztos diagnózist adni) mégsem a szüleimet okolom, pedig bár annyit "ártottak" volna, mint a te anyukád...
2022. máj. 21. 15:03
 13/15 anonim ***** válasza:
97%
Tehát nem áll kezelés alatt a depressziód, de azt állítod, van, és ráadásul anyádékra kened, hogy miattuk? Ráadásul amit leírsz, hogy csellengtél össze-vissza, ez szimpla tinikori hülyeség és lustaság, rengetegen csinálták ezt. Egy depressziós ki sem megy a szobájából, nem csoda, ha lassan állapították meg a bajodat, már ha valóban ez a bajod... Lehet inkább csak rád mondták, hogy mondjanak valamit, sok orvos ezt csinálja sajnos. Anyuddal ne szakítsd meg teljesen a kapcsolatot azért, beszélj vele, de ne kiabálva, lehet tényleg megváltozott a pasi. De nyilván nem véletlenül nem beszélt veled erről, mert tudta, hogy ki fogsz akadni.
2022. máj. 21. 19:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az alkoholista palira akarod hárítani a felelősséget a lógás meg a rossz tanulmányi eredmények miatt. Van egy rossz hírem: ez a te döntésed volt, a te kizárólagos felelősséged és hülyeséged. Az, hogy nélkülöztetek, na az a pasi hibája. Anyukádnak megmondhatod, hogy a pasassal semmilyen szinten nem akarsz találkozni, kommunikálni, ennyi. Ha te emiatt teljesen megszakítod a kapcsolatot anyukáddal, szíved joga, szerintem túlzás
2022. máj. 22. 06:43
 15/15 A kérdező kommentje:

13 "Egy depressziós ki sem megy a szobájából"

Mivel iskolába kellett volna járnom ezért nagyon nem volt választásom. Ne, hogy azt hidd, hogy szórakozó helyekre ültem be vagy plázáztam. Olyan helyekre mentem ahol még véletlenül se találkozhattam senkivel.

"Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az alkoholista palira akarod hárítani a felelősséget a lógás meg a rossz tanulmányi eredmények miatt. Van egy rossz hírem: ez a te döntésed volt, a te kizárólagos felelősséged és hülyeséged"

Ebből lejött, hogy soha nem volt részed hasonlóban sem szóval tapasztalat nélkül próbálod megmondani a tutit.

2022. máj. 22. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!