Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nárcisztikus szülővel teljes...

Nárcisztikus szülővel teljes kontakt megszüntetése?

Figyelt kérdés

Elköltöztem több megyével arrébb, ahova anyám sosem jött el. Csak néha látogattam. Most viszont visszaköltözünk a környékre munka miatt. Viszont már mondogatta, hogy ó majd jön át és... Na nem. (Már nyugdíjas, nincs nagyon barátaik, testvéreim is már kizárták az életükből.) Nincs nekem arra szükségem, hogy tovább rombolja a lelki világom vagy tovább kihasználjon. Most lépek rá a gyógyulás utjára. Viszont van szégyen érzetem, mert mégis csak anyám. Most vagyunk családtervezésben és nem kell nekem, hogy továbbra is bántson. Mondjam neki, ha jön és elkezdi a viselkedését, hogy akkor el lehet ballagni?

Volt aki végig csinálta?

31N

2022. máj. 20. 12:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

1. ez nem nárcizmus

2. igen, én megszakítottam a kapcsolatot 23 éves koromban, mert addigra épp eléggé tönkretett

2022. máj. 21. 06:51
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

En is megtettem. Ha ketseged van, megprobalhatsz vele beszelni es elmondani ami faj, de valoszinuleg suket fulekre talalsz es megkapod majd, hogy te egy szegyentelen gyerek vagy, aki nem becsuli a sajat anyjat stb. Te nem tartozol neki semmivel. En megprobaltam elmondani mi bant, mi faj vele kapcsolatban, de mindent letagadott, hogy nem is ugy tortent, nem emlekszem jol, nem ugy volt stb. Itt be is telt a pohar.Egyszer meg evek multan talalkoztunk par pecre, es porigalazott. Ott elengedtem inkabb vegleg.

Nagyon nehez beletorodni, hogy nincs mindenkinek szereto anyukaja, de a belso gyermeki ened gyogyitasahoz hozzatartozik, hogy sajat magadnak kell a sajat szulodnek lenned es szeretned onmagad. A haragot es a csalodottsagot is el kell engedned, foleg onmagaddal szemben. Bocsass meg neki is, hisz minden tole telhetot megtett, meg akkor is, ha mergezoen.

A rossz sajat sorsat vetitette ki rad, es a sajat csalodottsagat. Neked van lehetoseged valtoztatni es boldognak lenned nelkule. :)

2022. máj. 21. 08:58
 13/16 anonim ***** válasza:
31%
Azért minden hidat felégetni...először talán meg kéne próbálni beszélni vele vagy tényleg ennyire beteg?
2022. máj. 21. 11:50
 14/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerinted nem próbálta ezerszer, 13-as? Hol élsz te, hogy ilyen naiv vagy? Az omladozó lyukas hidat fel kell égetni. Az nem híd. Új hidakat lehet építeni.
2022. máj. 21. 11:55
 15/16 anonim ***** válasza:
23%

Akkó hallgass a 14-esre megmondta a tutit! Csak mondjuk az anyák olyanok hogy ha nincs híd átússzák a folyót még ha az krokodiloktól is hemzseg. pláne ha nárcisz tényleg. Hol élsz 14-es, a Gyakorin gondolom,...lehet hogy pár év múlva ha poszter beérik pont olyan lesz mint az anyuja akire azt mondjuk most hogy nárcisztikus.. Felnőtt gyerekeim vannak tudom miről beszélek bocsika!

Poszter ne égess fel minden hidat. Ne találkozz vele oké, húzz meg egy demarkációs vonalat , meg fogja érteni. Sok sikert!:)

2022. máj. 21. 15:40
 16/16 anonim ***** válasza:
84%
Enyém alkoholista is. Már van 10eve hogy nem láttam,pedig pár buszmegállóra lakik. Nem hat meg hogy a szülőm. Azt kapja vissza amit adott, vagyis a nagy semmit.😉 másik szülőm csodás volt, őt ha kell pelenkázni is fogom, hisz ő mindent megadott nekem így én is neki, ez így fair.
2022. máj. 22. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!