Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rettegésben tart a nevelőapám...

Rettegésben tart a nevelőapám mit tegyek?

Figyelt kérdés

Mindig a veréssel akarja megoldani a kettönk közt lévő konfliktusokat, és konkrétan rettegek haza jönni az iskolából.

Ahelyett hogy normálisan leülnénk és megbeszélnénk a nézeteltéréseket, mindig a veréssel, meg az üvöltözéssel ugrik a torkomnak amit egy ideig tűrtem, de eljutottam arra a szintre hogy már tényleg félek itthon lenni, pláne akkor amikor édesanyám nincs itthon..

Édesanyám ezt az egész veszekedést, átélni és hallja is, de nem tesz semmit. Nem ez volt az első alkalom a nevelőapám részéről, de anyám még mindig együtt van vele. Nem veszi észre hogy a nevelőapám rossz hatással van rám, látszik anyámon hogy fél a nevelőapámtól, de nem mer lépni, és nem mer segítséget kérni..

Mit lehetne tenni? Előre köszönöm a válaszokat.

-L

2022. máj. 19. 14:34
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:

Sajnálom hogyha neked/nektek ez kamunak tűnik. 9 éve élem át ezeket, nap mint nap és tűrőm más emberek felől azt a dumákat hogy "kamu" meg hogyha ennyire szeretnék tenni ez ügyben akkor már rég tehettem volna.

Ez nem egyszerű, mert ha anyám a nevelőapám mellett áll akkor mikor mondjuk megyek a rendőrségre akkor nyilván anyámnak fognak hinni a rendőrök és én sz.pnám a f.szt. Akik meg ilyennel viccelődnek nagyon gusztustalan.

2022. máj. 20. 13:04
 52/57 anonim ***** válasza:
22%

51.-re

Ne kamuzz!

2022. máj. 20. 13:20
 53/57 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező a 14. és 19. komment az enyém, szerintem láthattad, mennyire veszem komolyan az ilyen témát és az áldozatokat! Viszont a vigyorokkal teletűzdelt kommented után csodálkozol, hogy nem egy ember véli úgy, hogy lehet, hogy csak szórakozol? Mi célod volt akkor azzal a sejtelmes-vigyoros hozzászólással? Egész jó tippeket is kaptál, kihez menj, ha ez igaz (NANE, rendőrség, sulipszichológus, családsegítő, gyámügy / gyermekvédelmisek, akár szeptembertől kollégium) azonban semelyik értelmes hozzászólásra nem reagálsz, hanem a kamuzókkal vitázol, majd benyögsz egy olyan hozzászólást, amivel még azt is elbizonytalanítod, aki korábban védett. Aki pedig tényleg gyermekvédelemben dolgozik azt nem lehet olyan könnyen átejteni, hogy anya-"apa" összezár, és akkor a gyerek szavára már kapásból nem is adnak... Nem fognak egyesével privátot írni neked az emberek, vagy megírod ide a konkrétumokat vagy nem, vagy megfogadod a tanácsainkat vagy nem. Voltam olyan helyzetben én is, hogy féltem, eszembe nem jutott volna kétértelmű, vigyoros szövegeket írkálnom, örültem minden apró segítségnek!
2022. máj. 20. 14:08
 54/57 anonim ***** válasza:
85%
* irkálnom
2022. máj. 20. 14:10
 55/57 anonim ***** válasza:
94%
Kérd az iskolapszichológus vagy a családsegítő segítségét.
2022. máj. 20. 18:36
 56/57 anonim ***** válasza:
93%

A rendőrségre egyedül is el tudsz menni, ott elmondod mi a gond, ha ügy lesz belőle, akkor anyukádnak is ott kell lennie, mint hivatalos gyám. Ha nincs pénzetek ügyvédre, akkor az állam kirendel egyet ingyen.

Vagy elmész a suliban családvédelmishez, neki is elmondod, hogy ezek a gondok vannak, ő felméri a lehetőségeket, és aszerint cselekszik.

2022. máj. 26. 10:11
 57/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2022. máj. 26. 12:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!