Apaként mire figyeljek oda a kamaszlányomnál?
El kezdett pasizni a 16éves lányom, hogyan ülljek le vele meg beszélni, és mit mondjak mire figyeljen oda amikor párt választ maga mellé?
Más apukák mikre figyelmezteti, és hogyan beszéli ezeket meg vele anélkül hogy rosszul végzödne az egész beszélgetés, teszem azt hogy nem kioktatni akarom az emberekről hanem jót akarok neki, és hogy mikre figyeljen oda vagy hogyan viselkedjen a fiúkkal.
22
Mert régen nem volt ez divst ugye?
Amikor minden 2.gyerek 7 meg 8 hónapra született...
"a mai világban "divat hogy azonnal megtörténjen minden""
Tehát régen nem volt ez divat?
Nem azért házasodtak ripp ropp, aztán lett gyerekük 7-8hónapra, aki természetesen koraszülött volt, nem hazasság előtt fogant... ugyan.
A különbség az, hogy ma lehet beszélni a védekezésről és bárhol lehet kapni gumit.
A mai világban előtérbe került a testiség, azt "azonnal ki akarják próbálni" a legtöbben, vagy "csak arra hajtanak".
Egyébként nagyon "örülök", hogy a védőoltással kapcsolatos szerintem rendkívül fontos hozzászólásom le lett pontozva. Mondják, hogy milyen sikeres azokban az országokban, ahol alkalmazzák. Jelentős mértékben csökkenti a méhnyakrák kockázatát.
Én az "adj neki egy doboz gumit" dolgot nem annyira támogatom. 25 vagyok, de még most is elhagyná a lelkem a testemet, ha a szüleim a kezembe adnának egy doboz gumit. 16 évesen meg pláne elsüllyedtem volna szégyenemben, pláne, ha csak pár hete lett volna párom, akivel abban a korban lehet, hogy még hónapokig szóba sem kerül a szex. Nekem ez kicsit úgy hatna, mintha "szurkolnának" hogy már nemi életet élek.
Inkább azt tanácsolom, hogy mindig legyen annyi zsebpénze, hogy tudjon magának venni gumit vagy bármi egyebet, amire szüksége lehet. 16 évesen azért már van fogalma a kamaszoknak a fogamzásgátlásról, szerintem nem nagyon tudnál újat mondani neki. Azt felajánlhatod neki, hogy elviszed egy általa választott nőgyógyászhoz magánrendelésre (évente egy rákszűrésre + rutin vizsgálatra, ha szeretne, akkor fogamzásgátló feliratásra, vagy ha bármi gond van vele nőgyógyászati téren). Nem olcsó mulatság, de évente egyszer belefér és valószínűleg kellemesebb élmény, mintha a fapados sztk rendelésen az asszisztensnő kiabálná a nevét a váróteremben és egy 60+-os férfi orvos vizsgálná, aki semmit nem magyaráz el neki, csak rutinszerűen nyúlkál "oda".
A "hogyan viselkedjen a fiúkkal" témával kapcsolatban szerintem ha eddig sikeresen nevelted, akkor nem lesz probléma. Ha jóban vagytok, bízik benned, akkor nyugodtan mondd meg neki, hogy bármi gond van (párkapcsolati, egészségügyi, anyagi vagy bármi más téren), hozzád fordulhat, nem leszel mérges (de tényleg ne legyél), segíteni fogsz. Innentől kezdve el kell engedni a kezét, hadd próbálgasson dolgokat. A saját tapasztalataiból fog tanulni.
35
Ez csak azt mutatja, hogy nem volt olyan bizalmas a kapcsolatod a szüleiddel.
17et nem töltöttem be az első aktus előtt, most eszek 31.
Több alkalommal vett anno anyu gumit, és az öcsémnek is.
Nincs ebben semmi extra ott ahol tudják a szex témát helyén kezelni.
De olyan is volt, amikor pénzt adott hogy vegyek.
A lényeg hogy mindig biztosítottak hogy legyen ha kell.
Természetes mikor nem volt saját keresetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!