Anyám alkoholista. Te mit tennél a helyemben? Többi lent.
Szüleim elváltak 1 éves koromban, apukám ekkor visszament külföldre, ahol élt. Azóta apuval nem találkoztam. Anyukámmal és a nagyszülőkkel éltem 22 éves koromig. Sajnos anyukám 6 éve iszik, amióta megismertem az immár feleségemet. Már a 2. Gyermekünk érkezik, viszont külön élünk, nem is abban a városban, ahol anyukám!
Azért jöttem el 22 évesen, mert már nem bírtam elviselni anyám. Azt, hogy mindig be van rúgva és józanul szinte sosem látom. Ez a mai napig nem változott. Próbáltam segíteni neki, rávenni arra, hogy elmenjünk kezelésre.
Mindig szerettem volna menteni őt, de képtelenség. Nem működött.
Mai napig ha ott vagyok a gyerekkel, akkoris be van rúgva, árad a pia szag belőle. Ha felhív, akkor is részeg és a testvéreit szidja.
A feleségemnek rengeteg sérelme van anyámmal kapcsolatban, mert vele is sokat balhézott amikor bevolt rúgva.
A nagyszülők mindig anyámat védték. Neki adtak igazat, nem nekem. Sajnos nem látják be, hogy iszik, mert nem látják, mivel ők a másik lakásból nem láttak át.
Múltkor mentem húsvét hétfőn locsolni, vittem a picit is (2 éves lányka). Anyám már a 2. Sört ittam reggel fél 9-kor.
Így nincs értelme a kapcsolat tartásának vele, mert úgy érzem rámegy az életem. Folyton ezen idegeskedem. Ha tönkre megy valami anyunak, egyből hív, akkor mindig mentem segíteni. Feleségem ezt is neheztelte. Még tudom érteni.
Mit tennél a helyemben, próbálnál segíteni, vagy magára hagyjad?
"Nem hagyhatod magára"
"Mégis csak az anyád/apád"
"Mégiscsak felnevelt"
Marhajó mondatok ezek, mert az áldozatban keltik tök feleslegesen a bűntudatot, mintha ő lenne a hibás azért, hogy normális életet akar élni mérgező emberek társasága nélkül.
Én apámmal rendszeresen voltak a "nagy beszélgetések". Rokonság, barátok, szülők, mi is támogattuk, mégis alkoholista állat maradt élete végéig.
Életem legnagyobb megkönnyebbülése volt, amikor végre megdöglött.
Lelkileg felszabadultam, megnyugodtam, azóta halad az egész életem előre, gyakorlatilag a nulláról, mi több mínuszból kellett felépítenem saját magamat, mint embert.
Nagyszülők, testvérek, unokatestvérek. Mindenki.
És hogy miért őt védték?
Egyszerű: mert csak külső szemlélők és nem láttak be a négy fal közé. Ítélkeznek a másik felett.
A lepontozóknak kívánom, hogy járják végig azt amit mi. Mondjuk egy a baj, félúton megdöglenének.
Utolsó: így igaz
Idén húsvétkor anyu reggel bevette a gyógyszerét, amit mindig szed reggel. (Cipralex)
Majd reggel 8kor már a boltot is megjárta, vagy már előtte való nap.
És bá szokásos sör bor kombó a gyógyszerre. Ez utólag derült ki.
Akkor még tartottam a kapcsolatot velük de minimálisan.
Anyu aznap írt nekem hogy összeveszett a mamáékkal.
Na gondoltam mi lehetett megint.
Hívtam papát, aki elmesélte, hogy előre ment hozzájuk és balhézott.
(Egy nagy telek, 2 többgenerációs ház)
Próbálják homokba dugni a fejüket de már csak félig mert lassan majd rájönnek. Majd amikor kinyírja egyik a másikat. De én ebből kiszálltam már hála égnek.
Lesz még Karácsony stb
Nekünk éveken át nem volt miatta amikor ott laktunk
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!