Elengednéd a 17 éves gyerekedet Németországba randizni?
Még akkor sem, ha fiú!
Nézdd nyugodtan a Csellengők című műsort.
Még csak az sem kell, hogy eladják prostinak. Mi van, ha kirabolják, esetleg elhagyja a telefonját, pénztárcáját? Felhívni nem tud, iratai nincsenek. Ha nem beszél németül vagy angolul, teljesen egyedül lesz egy idegen országban, de ha beszél is, mit tud kezdeni ennyi idősen? Odahív másnak a telefonjáról, hogy menjek érte kocsival? Az sem fél óra. Addig mit csinál? Hova tud menni? Mit eszik, ha se pénze, se ismerőse nincs ott?
Biztos, hogy egyedül így nem engedném el. De más 17 évessel sem, sőt, egy frissen nagykorúvá vált 18 évessel sem. Más lenne a helyzet, ha olyanhoz menne, akit ismerek, kint várnák a vasútállomáson, stb., de csak úgy "randizni"... Randizzon itthon, vagy várjon még pár évet, ha mindenáron Németországig akar menni.
Ha "beszéltek már video-beszélgetésben is" akkor sem.
Így van, értelme nincs. Maximum azt tartnanám jó ötletnek, hogy nyáron esetleg családdal menni a környékre, a fiatalok pedig nyilvános helyen találkozzanak (itt most nem arra gondolok, hogy találka alatt a szülő őrizze a gyerekét).
Alapból én azt mondanám, hogy nem. Mármint nem csak maga a randizás miatt, hanem maga az, hogy teljesen egyedül Németországba. Én például 17 évesen magamat sem engedtem volna el. Mármint, már akkor is önálló voltam, és nem voltam sose az a "mindenhova kísérgetni kell" gyerek, de na, egyedül Németországba menni 17 évesen vonattal nem tűnik jó ötletnek. Még is csak messze van, rengeteg dolog történhet. Ha 17 évesen valaki azt mondta volna nekem, hogy Németországba kellene hogy menjek egyedül, akkor nem repestem volna az örömtől.
Meg azt írod, hogy randizás miatt... ismer a neten 2 hete valakit, és ki akar menni? Vagy ismer valakit 2 éve? Nem mindegy. Meg a neten tényleg mindenki azt hazudhat, amit akar, szóval ezek az "online megismert emberkével való találka" csak akkor jó ötlet, ha tényleg hosszabb ismeredtségről van szó, és voltak telefonbeszélgetések, videóchat... Persze hazudni úgy is lehet, ha közben tényleg rendesen tartjátok a kapcsolatot videóchaten, meg ilyenen keresztül, de még is csak jobb, mintha valaki 2 hét után akarna egy olyannal találkozni, akivel még csak nem is beszélt a telefonon. Mindenesetre 17 évesen... nem engedném el. Ha az adott emberrel tényleg annyira kedvelik egymást, akkor tudnak várni.
Nem. Akár fiú, akár lány.
Egyébként sincs semmi értelme.
Közelebb nem volt randipartner egy 17 évesnek?
Egyébként nem. Töltse be a 18-at, legyen önálló és kezdheti saját kárán megtanulni, milyen az élet, de amíg én felelek érte jogilag, addig marad a seg.g.én!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!