Vezethetek Németországban, ha 17 éves vagyok, és egy 18 évet betöltött, szintén jogosítvánnyal rendelkező ül mellettem?
Figyelt kérdés
2018. okt. 26. 23:23
1/7 anonim válasza:
Nem. Külföldön 18 éves kortól vezethetsz. Napokban volt egy ilyen kérdés.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom ennek mi értelme van. Itt Németországban eleve könnyebb dolgom lenne, mint Magyarországon. Itt nem kell szlalokozni a kátyúk miatt, itt van egy vezetési kultúra...
2018. okt. 27. 01:25
3/7 anonim válasza:
De mit nem értesz azon, hogy csak 18 évesen vezethetsz? Ez a törvény.
4/7 anonim válasza:
Csak még egy apró megjegyzés. Állandó ellenőrzések vannak, mert szigorítottak a németek is..Főleg gyorshajtások miatt..( mert sok helyen van sebességkorlátozás. Nem a kátyú a lényeg.
5/7 anonim válasza:
Azután, amikor 300-al elmennek melletted, majd ijedtedben lefo sod a bokádat és bemész az árokba, a nulla gyakorlattal.
6/7 anonim válasza:
Szerintem ez nem olyan egyértelmű, mert Németországban vezethet a 17 éves ha van mellette egy legalább 30 éves valaki. Az meg magyar szabály, hogy külföldön 18 év alatt nem szabad vezetni, és ezt a szabályt a német hatóságok nem fogják ismerni. Ők azt fogják nézni, hogy érvényes-e a jogsi, elmúlt-e 17 az illető, illetve hogy van-e mellette felügyelő ha nem. Én a kérdező helyében felhívnám a német nagykövetséget vagy írnék egy emailt nekik.
7/7 anonim válasza:
#6: Az egész EU-ban érvényes, hogy külföldi - tehát nem az adott országban kiállított - B kategóriás vezetői engedély csak 18 éves kortól jogosít fel járművezetésre.
A német rendőr pedig (sokak pechjére) egyáltalán nem hülye, ismeri a jogszabályokat.
Ahogy tudja azt is, hogy Németországban létezik egy ún. B17 vagy BF17 jogsi, ami már - ahogy a kérdező is szeretné - 17 éves kortól feljogosít a vezetésre kísérővel. Továbbá tudja azt is, hogy ez is, mint az összes nemzeti kategória, csak a kiállító ország területén érvényes.
Tehát ha a kérdezőnek ilyen jogsija van (mert azt nem tudjuk, magyar vagy német, illetve milyen kategóriájú jogosítvánnyal rendelkezik, ezt az apróságot nem látta fontosnak megemlíteni), akkor vezethet. Ha nem, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!