Első nyaralásra mikor engednétek el a párjával a (kamasz) gyereketeket?
17-18 évesek vagyunk.
Olyan utazás, nyaralás már volt, hogy egymás családjaival voltunk, de szeretnénk idén kettesben is menni.
Szerintetek ez már felhozható itthon a szüleimnek?
Látom, tényleg nem fogod fel a lényeget!
Ha orvosi kezelésre van szükséged - mint pl apukádnak a tengeri sün esetében - akkor ö dönthet arról, hogy mit csináljanak vele, te nem és a barátod sem.
Ha meg MO-on üt el az autó, akkor a szüleid tudnak reagálni és nyilatkozni a kezelések miatt.
Jövö nyáron már te is döntésképes leszel jogilag, most még nem vagy az.
Nem arról van szó te nagyon buta.
Hanem arról, hogy 17 éves vagy, törvényes képviselő nélkül egy idegen országban, idegen nyelvvel, jogszabályokkal, társadalombiztosítással.
Ha baj van, SENKI nem tud segíteni.
Igen, otthon is kigyulladhat a ház, elüthet az autó. De az ezután történő dolgok mehetnek könnyen, vagy mehetnek nehezen.
Szerinted nekem olyan könnyű volt egy olasz rendőrségen ülni, úgy hogy fogalmunk sem volt haza jöhetünk e, vagy egy hétig, hónapig még szívatnak? 24 évesen is megterhelő, nem hogy 17 évesen.
Te nagyon a fellegekbe jársz, csak mert anyádéknak van pénz Mallorcára. Xart sem tudsz a világról.
En nem ertelek teged. Feltettel egy kerdest, a tobbiek valaszolgattak, ahogy helyesnek ereztek/erzik. Aztan meg nekiallsz gyozkodni oket.
A szuleiddel kellene ezt megbeszelni, nem hiszem, h a GyK-s kozonseg barmit befolyasol, hiszen a szulok lesznek azok, akik a vegso szot kimondjak.
agyk-s szektát hagyd a p*ba valami álomvilágban élnek
14 éves korodtól utazhatsz külföldre.
Figyelj, értelek, valamennyire én is elég idősnek éreztem volna magam ehhez 17 évesen (és nem volt ez olyan régen, pár évvel vagyok nálad idősebb). Mentálisan lehet, hogy az is lettem volna, de milyen 17 éves gondolkodik utasbiztosításon vagy EU-s biztosításon?
Mit csinálsz, ha mondjuk a barátod rosszul lesz egy idegen országban? Hova mész? Kit hívsz? Persze, itthon is elüthet a villamos vagy megrázhat az áram, csak akkor intézhetik a szüleid minden probléma nélkül. Az egészségi állapotodon kívül semmilyen egyéb nehézséggel nem kell foglalkozniuk, ugyanis simán ellátnak bármelyik kórházban. Ha jön egy újabb covid lezárás, és nem engednek haza napokig, hetekig, hónapokig, akkor mit kezdesz magaddal? És az nem jó válasz, hogy pénzt tudnak utalni a szülők, mert ebben az esetben ez nem ennyiből állna.
21 éves voltam, amikor először mentem egyedül (vagyis barátokkal) külfölre repülővel. Addig csak a határhoz közeli helyekre engedtek el busszal, vonattal, ahonnan kb. egy órán belül haza tudtam jönni, és a szüleim is értem jöhettek volna. A nyelvet beszéltem, plusz angolul is jól tudok, és már betöltöttem a 18-at. Előtte csak iskolai kirándulásra mentem szülők nélkül külföldre, igaz itt volt elég messzi kirándulás is. De volt biztosításom és tanáraim, akik hivatalosan vállalták értem a felelősséget. Nem egy éppen nagykorúvá vált 18 évessel mentem, hanem fél tucat felnőttel. Így is féltettek, pedig sok mindent lehet mondani a szüleimre, de azt nem, hogy rendszeresen aggódnának miattam.
Nyilván simán lehet, hogy semmi problémátok nem lenne, de komolyan ennyire nehéz lenne kibírni már egy évet? Jövőre hivatalosan úgyis úgy intézed a dolgaidat, ahogy akarod, de idén még igazán csinálhatnátok valamit belföldön.
Nem győzködök senkit, de olyat ne írjunk már, hogy jogilag problémás lenne ez. Nem az. Én ezt tudom, de lehet, hogyha más 17 éves is olvassa a kérdést, ő elhiszi...
A kérdést azért írtam ki, mert ahogy olvasgattam itt az oldalon, úgy vettem észre, hogy a válaszolók 95%-a szigorúbb, mint az én szüleim (más témákban, mindennapi dolgokban is). Úgy voltam vele, hogyha itt a válaszolók nagy része azt mondja, hogy ennyi idősen már elengedné a gyerekét, akkor itthon sem lesz gond és nincs mitől tartani.
Szerintem egyszerű a válasz.
Onnantól, mikor önállóan aláírhat bármit. Azaz 18.
17 évesen, semmit, még egy szállodai bejelentkezést sem írhatsz alá.
Egy vacak mobilt nem vehetsz SIM-mel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!