Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mond el mindent apukámnak?

Miért mond el mindent apukámnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy akármit mondok anyámnak, elmondja apámnak. Még azokat is ami szerintem bizalmas információ lenne, és nem is értem hogy mit gondol hogy én megosztom vele erre elmondja neki. De állandóan ez megy, és már ott tartok hogy pl az ilyen fiús ügyeket senkivel sem tudom megbeszélni privátban. És még ő van felháborodva hogy nem mondok neki semmit, ezek után komolyan? Mit tegyek? Már tényleg kikészít. Mindig látom a tökéletes anya párost akik dumcsizgatnak megbeszélik a problémákat és az köztük marad. Erre nálunk….mindegy
2022. máj. 1. 21:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%
Itt néhány válaszolónak úgy tűnik, elég nagy rendetlenség van a fejében. Ha a gyerek olyasmit mesélne az anyjának, hogy pl. drogozik vagy megbukik valamelyik tárgyból, akkor ezt nyilván meg kell beszélni az apával, mert ő is felelős a gyerekért. Viszont ha "apróságokról" van szó (nem életbevágóan fontos, de érzékeny, bizalmas dolgokról, amiket egy kamasz okkal csak az egyik szülőjének kötne az orrára: pl. ha átázott a betétje a suliban és kiröhögték az osztálytársai), ebben az esetben súlyos hiba a háta mögött kibeszélni a "titkait" bárkivel. Teljesen lenullázza a szülő a gyerek bizalmát egy ilyen akcióval (aztán csodálkozik, hogy a következő körben nem mondanak el neki semmit). Szerintem valahol itt kezdik megalapozni egyes emberek, hogy idős korukban rájuk se bagóznak a gyerekeik.
2022. máj. 1. 23:28
 22/26 anonim ***** válasza:
27%
Ilyen termsézet.
2022. máj. 1. 23:31
 23/26 anonim ***** válasza:
70%
Hát neked nincs tökéletes anyád, ez van. Engedd el ezt a vágyadat és ne mondj neki semmit.
2022. máj. 1. 23:45
 24/26 anonim ***** válasza:
4%

Kérdező!

Ez csak azt mutatja, hogy anyukád és apukád jó párkapcsolatban élnek, ahol nemigen vannak titkok egymás előtt.

Kérlek, válaszold meg az alábbiakat!

a) Miért nem akarsz adott esetben valamit elmondani apukádnak, amit anyukáddal megosztanál?

b) Honnan tudod meg utólag, hogy apukádnak továbbmondta anyukád?

Ha apukád kérdőre von, patáliát csap, szekálódik olyanok miatt, amiket anyukád megértően kezel, akkor érteném, hogy nem akarod, hogy bizonyos dolgokat továbbmondjon. De ha apukád kb. ugyanannyira és ugyanazokban rugalmas és megértő, mint anyukád, akkor miért ne tudhatná?

21-re: "pl. ha átázott a betétje a suliban és kiröhögték az osztálytársai"

Az a helyzet, hogy egy férfi erre nemigen tud mást mondani, minthogy sajnálja a lányát, hogy ilyen helyzetbe került. Hogy a jövőben ezt hogyan tudja elkerülni, azt nyilván anyuka tudja megmondani, az apa maximum csak szólhat neki, hogy "erre okvetlen mondj valami megoldást neki, nehogy még egyszer így járjon".

2022. máj. 2. 00:31
 25/26 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó!Tévedsz!Annak volt igaza, aki azt írta, hogy a kérdező anyja ilyen természet!Ez nem a jó kapcsolatukról szól nagyeszű!Vannak ilyen típusú emberek, ennyi!
2022. máj. 2. 01:10
 26/26 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem minden jó házasságban elmondják egymásnak a dolgokat a felek, max. a gyerek nem tud róla. Ebbe jobb, ha belenyugszol.

Sőt még ez a jobbik eset, én semmit sem mondhattam anyámnak, mert hlyén reagált minden fiúügyre.

2022. máj. 2. 06:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!