Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érezted magad fizikaila...

Hogyan érezted magad fizikailag, lelkileg, mikor kirepültek a gyerekek? Van/volt energiád magadra, férjre, programokra, barátokra?

Figyelt kérdés

Azoknak szól a kérdés, akik inkább megkönnyebbültek akkor, mikor kirepültek a gyerekek. Nemcsak arra gondolok, hogy ez az élet rendje, és szeretném, ha a gyermekem önálló lábakon állna. Hanem hogy vágytál arra, hogy újra több időd legyen minden másra - magadra, programokra, hobbikra, férjre, barátokra, stb.

nekem még kicsi a gyermekem, 4 éves, és még mindig azt élem át, hogy "be vagyok zárva" (túlzok kicsit), és hogy nincs időm magamra, és mire odajutok, akkor már nem lesz energiám, egész egyszerűen a koromból fakadóan. 32 évesen vállaltunk gyermeket. Én félek attól, hogy mikor már időm lenne rá, nem lesz erőm, hogy mondjuk utazgassak.

Harmincasként is érzem, hogy nem olyan, mint húszévesen. És egyre több, remélhetőleg csak apró egészségügyi problémám lesz. Vagy idősebben nehezebben viselem, hogy máshol aludjak, lassan előjönnek a rigolyák, stb.

Attól is félek, hogy elveszik a libidóm.

Szóval olyan, mintha nem éltem volna ki magam gyerek előtt, de hát így sem siettem el a gyerekvállalást - szerintem.

Gyerekkel együtt megint más a kikapcsolódás, és jelenleg nem is túl élvezetes, mert problémás kicsit (tornára járunk jelenleg), én magam pedig introvertált vagyok és szeretem a csendet meg a nyugalmat, ami ugye nem valósul meg.

Férjem jó társ, nem ez a gond.

Szóval. Azt szeretném tudni, hogy a gyerekek után is van élet? :D Mindenki maga alakítja az életét, tudom. De kíváncsi lennék rátok, ti hogy éltétek meg.

Köszönöm a válaszokat.

2022. ápr. 23. 09:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
68%
Nyugi, kamaszként már felig önálló lesz, nem megy veletek nyaralni, lesz idő papás-mamásra, és otthon is hagyhatod, ha elmész a fodrászhoz :D
2022. ápr. 23. 20:41
 12/12 anonim ***** válasza:
11%
Kamaszokkal a gond is több, vagyis általában akkor szoktak meredekebb dolgokat alktni.
2022. ápr. 23. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!