Én kezelem rosszul a normális családi kapcsolatokat? AITA?
Nem olvastam végig az összes választ, de 1-2 kérdezőt hibáztató hozzászólóból levontam a következtetést, hogy itt szerencsére mindenkinek nagyszerű szülei vannak.
Nem, kérdező, nem tartozol semmivel anyukádnak. Nem te kérted szívességként, hogy szüljön meg, abszolút az ő döntése volt, hogy gyereket akar, megszüli, gondoskodik róla, felelneveli. Tévedés, hogy te ezért tartoznál neki.
Amiket leírtál, az alapján anyukád a mérgező szülő tipikus problémája. Attól még, hogy esetleg ő maga is beteg, de árt neked, annak ellenére, hogy ,ár felnőttél is komoly károkat okoz. Javaslom, hogy járj pszichológushoz, vagy mérgező szülőkkel kapcsolatos terápiás csoportba (mivel itt nem személyesen veled foglalkoznak, ezért ez olcsóbb). Sajnos idővel rá kell jönnöd, hogy egy valakiért vagy felelős: sajáőt magadért. Anyud lehet, hogy elcseszett ember, de te még enm vagy egészen az. Mentsd meg magad!
Rögös út, de hosszú távon egyetlen gyógyulás és nyugodtabb élet felé vezető utat látok: ha megszakítod anyukáddal a kapcsolatot, éled a saját életed és egy pszichológus / terápiés csoport segítségével feldolgozod ezt és tovább lépsz, hogy boldog lehess.
Addig is javaslom, hogy minél kevesebb életedet illető részletet ossz meg anyukáddal. A legapróbb részletbe is bele fog kapaszkodni, és arra fogja használni, hogy a véredet szívja és lehozzon az életről. Nem biztos, hogy azért, mert goosz lenne és rosszat akarna neked. Vannak olyan emberek, akik egyszerűen ezt élvezik és miutá mindenkit elmartak ezzel maguk mellől, egyetlen célpont marad, aki nem tud menekülni: a sajátr gyerekük. De már felnőttél, így hálistennek a vészkijárat nyitva áll, csak át kell lépni a küszöböt.
Kedves kérdező, ha még itt vagy! Sok okos tanácsot kaptál már, elsősorban nem veled van a baj, az tény. Nehéz ezt viselni szerintem még teljesen normális stressztűrő embernek is. Az ideális egy minimál kapcsolat és olyan pozició ahol tényleg fügegtlen vagy! Egy dologra felhívnám a figyelmedet: az anyagi segítségért cserébe a nyakadba kapod mindezt 100x osan. Menj el dolgozni, keresd meg a megélhetéshez valót ha annyira tényleg felnőtt vagy. Mert most nem vagy az, ha ők tartanak el. LEgyen tényleg SAJÁT vállakozásod, mert így amit írsz továbbra is az ő kis fiúcskájuk maradsz!
persze ha mentálisan bírod majd jaj mindent mi teremtettünk elő neked szöveget is még sok évig akkor hajrá!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, úgyhogy bocs, ha már volt ilyen ötlet. Szóval én, a következőket mondanám: Anya, látom, hogy nagyon aggódsz miattam, pedig hidd el, felnőttem és tudok magamra vigyázni. Állapodjunk meg abban, hogy minden este (később lehetne tágítani az időt, mondjuk 3-4 napontára), felhívlak vagy üzenetet írok. Kérlek, várd ki türelemmel. Köszi.
Ha közben hívogatna vagy írogatna, nem reagálnék rá. Éld az életedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!