Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy ne érezzem magamat...

Hogy ne érezzem magamat haszontalannak a szüleim mellett?

Figyelt kérdés

Bizonyos okok miatt nem szeretném részletezni mély depressziót állapítottak meg az orvosok nálam voltam sajnos nem egyszer kórházba is miatta.

A kórházba a kezelőorvosom nem nagyon segített a gyógyulás útján..

Ennek már lassan négy éve azóta kerestünk egy másik orvost akit nagyon szeretek mivel vele már úgy érzem ,hogy jól haladok a gyógyulás felé. Tehát megtaláltam a megfelelő szakembert ha lehet így fogalmazni..

Ő megállapította ,hogy bipoláris zavarom van illetve közepes fokú értelmi fogyatékos is vagyok ha minden igaz.

Még a szüleimmel lakok és jenleg a gyógyulásomra fokuszálok így se nem tanulok se nem dolgozok rendbe szeretnék jönni érzelmileg ahhoz ,hogy munkába álljak.

Most az orvosom tanácsára keresni fogunk egy munkahelyet ahová felvesznek olyan személyeket is mint én 4 órás munka idővel tehát le leszek százalékolva...

Viszont eléggé zavar, hogy a szüleim adnak meg nekem mindent hiszen nem dolgoztam még a lelkiállapotom miatt sosem hiszen gyakran vannak érzelmi hullám vasútjaim van amikor ok nélkül elkezdek sírni tehát lelkileg nem vagyok még kész ahhoz ,hogy munkába álljak de bízom benne, hogy most találok egy olyan munkát amit én is eltudok végezni..

Viszont mostanában haszontalannak érzem magamat és ez elkeserít ,hogy nem tudom viszonozni azt a sok-sok munkát amit a szüleim minden egyes nap megtesznek a munkahelyükön csak azért ,hogy nekem jobb legyen..

Hiába mondják azt ,hogy azzal is sokat segítek ha az itthoni munkát elvégzem ennek ellenére haszontalannak érzem magamat és gyakran elkeseredek mivel szeretném valahogy meghálálni azt amit értem tettek/tesznek..

Hogy motiválhatnám magamat addig amíg munkába nem állok? És ,hogyan érjem el azt ,hogy értékes emberként tekintsek magamra?

Nagyon szarul érzem magamat amiatt ,hogy nem tudok anyagilag hozzájárulni a dolgokhoz..

Mit tegyek ,hogy ne érezzem magamat ennyire vacakul?

2022. ápr. 19. 22:16
 1/2 anonim ***** válasza:
55%
Keress valami otthoni hobbit amivel tudsz pénzt is keresni, pl valami kis dísztárgyak készítése és ezeket tudnád neten árulni. Nyilván nem ugyanaz mint egy állás, de egyrészt amgad is lefoglalod otthon és bevételed is lesz.
2022. ápr. 20. 00:10
 2/2 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ha megvan az igyekezet, látják és érzik rajtad, akkor nem kell emiatt feszengeni. Te megteszed, amit tudsz. Majd rendeződik az életed. Szüleid aranyosak, ritka manapság, aki ennyit foglalkozik a gyereke mentális egészségével, támogatnak is a gyógyulásban. Biztos vagyok benne, hogy szeretnek és nem éreznek tehernek. Jó jel, ha már eljutottál oda, hogy tevékenykedni akarsz, szerintem büszkek rád és örülnek, hogy javul az állapotod.

Sok sikert! :)

2022. ápr. 20. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!