Elképzelhető hogy apám nem szeret engem amiért anyámtól vagyok?
Te jó ég! Egyvalaki tudott itt normális javaslatot tenni a kapcsolat rendezésére, és szétkaptátok :D
Vannak rossz apák, akik elhanyagolják a gyerekeiket, és vannak rossz anyák, akik ugyanezt teszik. Elég igazságtalan szerintem, hogy csak a negatív tapasztalataink alapján általánosítunk, hogy biztos minden apa/anya ilyen.
Szegény 17-es leírta, hogy neki a közös programok segítettek közelebb kerülni az apjához, és most a gyerekeihez is, és egyből azt szűrtétek le, hogy ez az egyetlen dolog, amit érte az apja tett, és amit ő most a gyerekeiért tesz. Nekem is voltak közös programjaim apámmal, ettől függetlenül főzött is, mosott is rám, öltöztetett is, ruhát vásárolni is vitt.
Megértem, hogy sokak hoznak nagyon rossz tapasztalatokat otthonról, ez tagadhatatlanul szomorú, de nem minden apa, és nem minden férfi olyan, amilyenekkel nektek vannak tapasztalataitok, és nagyon tiszteletlen az egyébként teljesen tisztességes, normális apukákkal és férfiakkal szemben ez a hozzáállás.
A kérdező helyében én is megpróbálnék találkozót szervezni az apámmal, és nyíltan elmondani neki, hogy mit érzek, mikre lenne igényem a kettőnk kapcsolatában. Lehet, hogy az apja nem lesz nyitott rá, de egy próbát akkor is megér. Le kell ezeket tisztázni.
21# "Jobbulást kívánok. Orvos látott már idén? Lehet, hogy emelni kellene a gyógyszeradagodat."
Milyen orvost javasolsz? Milyen gyógyszert emeltessek? Hatóanyagot írj! A hatásmechanizmust se felejtsd el, még nem vennélek komolyan, ha nem állnál elő a segítő szándékodon belül a pontos, szakmai részletek közlésével. Mert vannak tudományos ismereteit ugye? Tényleg érdekel, gyerünk, aki ilyen korrekten érvel, hogy orvos meg gyógyszer, az előtt le a kalappal, attól ne maradjanak el a konkrétumok!
Köszi 22-es, hogy megvédtél. A 20-as troll valami keserű férfigyűlölő csaj lehet, az ilyennel nem nagyon lehet értelmesen érvelni, beszélgetni, ezért viccelődtem el azzal, hogy forduljon orvoshoz. (Egyébként pszichiáterhez gondolnálak küldeni kedves 20-as, de lehet, hogy megteszi egy pszichológus is. Valami segítség mindenképpen kellene.)
Szóval pontosan ahogyan a 22-es írja, apám nem CSAK annyit tett, hogy úszni járt velem, csak ezt emeltem ki, mert ez fontos élmény.
Én mint apa sem csak annyit teszek, hogy sportolok, zenélek, játszom stb. a gyerekekkel, hanem ezer mást is. De az ilyen férfigyűlölő csajoknak ezt hiába magyaráznám, mint a 20-as, teljesen be vannak savanyodva a saját buborékjukba.
Kérdező tényleg azt tudom tanácsolni, hogy hívd el aput egy találkára, kicsit töltsetek időt kettesben, beszélgessetek, mondd el neki hogy hiányzik neked és hogy foglalkozzék veled is kicsit. És beszéljetek meg legalább havonta 1 valamilyen programot kettesben.
23. “Milyen orvost javasolsz?”
Aha. Úgy látom a válaszod további részéből, hogy egészségügyis esetleg még orvos is vagy, és most hirtelen nyeregben érzed magad. Nos, ha így van, akkor azért egy orvostól ennél árnyaltabb megközelítést várnék, mint amit fentebb a 20-as hsz-ben bemutattál… Én nyilvánvalóan csak viccelődtem, de egyébként egy pszichológiai tanácsadás erősen rád férne az írásod alapján.
“Mert vannak tudományos ismereteit ugye?”
Bizony, hogy vannak, csak nem az orvostudományban. Az nem az én asztalom. 😅
26# Már rég nincsenek érvek, akkor jön a süket duma az illető személyes kritizálása. Ritkán látni azért, hogy valaki ilyen szorgalmasan égeti magát. A húszas meg ennél árnyaltabb már nem lehetne, a vaknak mutathatom a napfelkeltét, azt sem látja, az árnyakat az meg teljesen felejtős.
Ha az orvostudomány nem a te asztalod, akkor ne oszd a lapot ismeretlen gyógyszerekről és azok dozírozásáról érdemi érvek helyett. Ha neked ez a vicc, akkor a pszichológiai tanácsadóban magam elé engedlek a sorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!