Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elképzelhető hogy apám nem...

Elképzelhető hogy apám nem szeret engem amiért anyámtól vagyok?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés vagy zavaros.. A szüleim nagyon fiatalok voltak mikor megszülettem (nincs testvérem) és nagyon megromlott a kapcsolatuk egy idő után. Szó szerint megutálták egymást mire elváltak. Azóta én felnőttem (22 éves vagyok) és apám most fog újranősülni (már 9 éve együtt van a párjával) és azt vettem észre ahogy telnek az évek, hogy tőlem egyre jobban elhidegül, lekezelő velem, nem érdekli mi van velem, teljesen közömbös velem kapcsolatban. A párja lányaival akik idősebbek nálam, velük meg sokkal jobban kijön. Ez lehet hogy azért van mert úgy fogja fel, hogy én egy hiba vagyok az életében?.. Kicsit el vagyok keseredve de kíváncsi vagyok véleményekre
2022. ápr. 17. 18:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
9%
20. Jobbulást kívánok. Orvos látott már idén? Lehet, hogy emelni kellene a gyógyszeradagodat.
2022. ápr. 18. 11:53
 22/30 anonim ***** válasza:
15%

Te jó ég! Egyvalaki tudott itt normális javaslatot tenni a kapcsolat rendezésére, és szétkaptátok :D

Vannak rossz apák, akik elhanyagolják a gyerekeiket, és vannak rossz anyák, akik ugyanezt teszik. Elég igazságtalan szerintem, hogy csak a negatív tapasztalataink alapján általánosítunk, hogy biztos minden apa/anya ilyen.

Szegény 17-es leírta, hogy neki a közös programok segítettek közelebb kerülni az apjához, és most a gyerekeihez is, és egyből azt szűrtétek le, hogy ez az egyetlen dolog, amit érte az apja tett, és amit ő most a gyerekeiért tesz. Nekem is voltak közös programjaim apámmal, ettől függetlenül főzött is, mosott is rám, öltöztetett is, ruhát vásárolni is vitt.

Megértem, hogy sokak hoznak nagyon rossz tapasztalatokat otthonról, ez tagadhatatlanul szomorú, de nem minden apa, és nem minden férfi olyan, amilyenekkel nektek vannak tapasztalataitok, és nagyon tiszteletlen az egyébként teljesen tisztességes, normális apukákkal és férfiakkal szemben ez a hozzáállás.

A kérdező helyében én is megpróbálnék találkozót szervezni az apámmal, és nyíltan elmondani neki, hogy mit érzek, mikre lenne igényem a kettőnk kapcsolatában. Lehet, hogy az apja nem lesz nyitott rá, de egy próbát akkor is megér. Le kell ezeket tisztázni.

2022. ápr. 18. 15:42
 23/30 anonim ***** válasza:
86%

21# "Jobbulást kívánok. Orvos látott már idén? Lehet, hogy emelni kellene a gyógyszeradagodat."

Milyen orvost javasolsz? Milyen gyógyszert emeltessek? Hatóanyagot írj! A hatásmechanizmust se felejtsd el, még nem vennélek komolyan, ha nem állnál elő a segítő szándékodon belül a pontos, szakmai részletek közlésével. Mert vannak tudományos ismereteit ugye? Tényleg érdekel, gyerünk, aki ilyen korrekten érvel, hogy orvos meg gyógyszer, az előtt le a kalappal, attól ne maradjanak el a konkrétumok!

2022. ápr. 18. 18:52
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
23, ez az utóbbi időben itt nagy divat, valamelyik nagyon okos elkezdte, a másolóknak meg megtetszett. A másik az iszol-e? :)
2022. ápr. 18. 19:37
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

Köszi 22-es, hogy megvédtél. A 20-as troll valami keserű férfigyűlölő csaj lehet, az ilyennel nem nagyon lehet értelmesen érvelni, beszélgetni, ezért viccelődtem el azzal, hogy forduljon orvoshoz. (Egyébként pszichiáterhez gondolnálak küldeni kedves 20-as, de lehet, hogy megteszi egy pszichológus is. Valami segítség mindenképpen kellene.)

Szóval pontosan ahogyan a 22-es írja, apám nem CSAK annyit tett, hogy úszni járt velem, csak ezt emeltem ki, mert ez fontos élmény.

Én mint apa sem csak annyit teszek, hogy sportolok, zenélek, játszom stb. a gyerekekkel, hanem ezer mást is. De az ilyen férfigyűlölő csajoknak ezt hiába magyaráznám, mint a 20-as, teljesen be vannak savanyodva a saját buborékjukba.

Kérdező tényleg azt tudom tanácsolni, hogy hívd el aput egy találkára, kicsit töltsetek időt kettesben, beszélgessetek, mondd el neki hogy hiányzik neked és hogy foglalkozzék veled is kicsit. És beszéljetek meg legalább havonta 1 valamilyen programot kettesben.

2022. ápr. 18. 19:45
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

23. “Milyen orvost javasolsz?”

Aha. Úgy látom a válaszod további részéből, hogy egészségügyis esetleg még orvos is vagy, és most hirtelen nyeregben érzed magad. Nos, ha így van, akkor azért egy orvostól ennél árnyaltabb megközelítést várnék, mint amit fentebb a 20-as hsz-ben bemutattál… Én nyilvánvalóan csak viccelődtem, de egyébként egy pszichológiai tanácsadás erősen rád férne az írásod alapján.

“Mert vannak tudományos ismereteit ugye?”

Bizony, hogy vannak, csak nem az orvostudományban. Az nem az én asztalom. 😅

2022. ápr. 18. 19:50
 27/30 anonim ***** válasza:
83%

26# Már rég nincsenek érvek, akkor jön a süket duma az illető személyes kritizálása. Ritkán látni azért, hogy valaki ilyen szorgalmasan égeti magát. A húszas meg ennél árnyaltabb már nem lehetne, a vaknak mutathatom a napfelkeltét, azt sem látja, az árnyakat az meg teljesen felejtős.

Ha az orvostudomány nem a te asztalod, akkor ne oszd a lapot ismeretlen gyógyszerekről és azok dozírozásáról érdemi érvek helyett. Ha neked ez a vicc, akkor a pszichológiai tanácsadóban magam elé engedlek a sorban.

2022. ápr. 18. 20:12
 28/30 anonim ***** válasza:
83%
24# divat, persze, amikor a témához kapcsolódóan nincsenek érvek akkor következik a vitapartner személyének kritizálása, alázása. Van az a szint, ahol így rendezik az eltérő vélemények miatt keletkezett frusztráltságot, tőlük ennyi telik sajnos. Írja az egyik nőgyűlölő a másiknak (csak, hogy átvegyek tőlük valami stigmát:), hogy köszönöm, hogy megvédtél, pedig Csernus óta egy ország fújja: kinek nem inge, nem veszi magára, ha úgy érzi megvédték ott vidékiesen szólva sz4ros a gatya. Valami betalálhatott nagyon, nem is kéne sok ész, hogy rájöjjön a kedves hozzászóló, nem a random gyékás a hibás a csomóért amit a gyomrában érez. Tehát amikor ilyet olvasol, hogy iszol, menj orvoshoz, szedj gyógyszert, akkor egy-két bizarr kirohanástól eltekintve azt jelzi, az illető képtelen érvelni mert vagy nincs tovább ismeret, vagy éppen betalált neki valami.
2022. ápr. 18. 20:24
 29/30 anonim ***** válasza:
25%
28. Egyáltalan nem talált be semmi, de egy ilyen 20-as típusú cinikus szóömlenyre mit lehet felelni? Ezt az elvakult nőtípust nem fogod meggyőzni semmivel.
2022. ápr. 18. 20:37
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én apám is ilyen. Elhagyott minket, az aktuális női gyerekeit meg pénzeli🤣Hogy mi ebben a logika? Fogalmam sincs, nem értem a férfiakat. Aztán csodálkoznak, hogy 26 évesen még mindig nem akarok férjhez menni. Annyi ilyen idióta, érzelmi nulla férfi van, hogy nekem nem kell az életembe. Még gyereket is inkább vállalnék egyedül spermadonortól, minthogy együtt kelljen élnem egy pasival. Mindegyiknek van valami kattja. Az egyik kontrollmániás, a másik lusta, a harmadik játékfüggő nagyranőtt gyerek stb. Kösz nem, jobb egyedül. Ezzel azt akartam hangsúlyozni, hogy nyugi, nem veled van a baj, hanem a férfiak ilyen kattosak, ne is próbáld megérteni, a nőknek sokkal fejlettebb az érzelmi intelligenciája, a legtöbbünk számára érthetetlen, hogy miért foglalkoznak más gyerekével a sajátjuk helyett.
2022. ápr. 19. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!