Hogyan verjem ki a fejemből azt a gondolatot, hogy a szüleim végett nem jártam jó iskolába? Illetve vihetem még valamire, vagy késő már tanulni 23 évesen?
"Ez van mikor a gyerek (minden gyerek) elhiszi vagy elhitetik vele, hogy az ő szülei nagyok és okosak."
Ezen a szakaszon minden gyerek átmegy a fejlődése során. Természetes folyamat része.
Tehát nem voltál elég jó tanuló, és nem is érzed okosnak magad. De kritizálkd anyukádat hogy nem ír helyesen néha vág yhogy nem tudja hol van Tunézia. Elárulom hogy sok diplomás se helyesen. Az ember meg holtig tanul.
Nem késő iskolába járnod, 23 évesen még egyáltalán nem vagy lekésve semmiről.
Velem sem ültek le tanulni a szüleim, csak mutatóba jártak szülőire álltalánosba, középiskolábi tanulmányaimba, ahová egyedül intéztem a felvételim, már egyáltalán nem folytak bele. Elmentem dolgozni 18/évesen érettségi után, és munka albérlet mellett levelezőn lediplomáztam (+nyelvvizsgaztam) , mindig volt munkám, elvállt alkoholista anyukám halála után az örökség rám eső részéből + hitellel (50%)lakást vettem (végre vége lett az albérletnek, banki hitel jött - mindvégig egyedülállóként).. Szegény apám kisemmizve halt meg (nagy mellénye volt, bank és exe elvitte mindenét, sose támogattak- én pénzeltem betegen őt, jártam hozzá minden nap a kórházba). Elvegeztem egy okj bér, tb szamfejtő sulit, ebben helyezkedtem el, közben párra leltem, szültem, párom egy here, többet keresek és többet dolgozok mint ő , gyereket nevelek és a szakmám csúcsan vagyok.
Szüleim szerették meg okosakat mondtak, de ennél többet nem adtak, mégis olyan sokra vittem. Saját kizárólagosan saját erőből!!!!
A lényeg az alázat, a kotelessegtudat és a szorgalom.
Kit nem érdekel az útra bocsátás, az erő bennünk rejlik!!! ♥️
"párom egy here ... olyan sokra vittem"
No comment...
Kérdező ahogyan a fidesz mondaná: “előre nézzünk, ne hátra”. Nem érdemes a múlton marcangolni magad, mert csak lebénít, teljesen értelmetlenül. A múlt azért múlt, mert elmúlt, nincs már. Abból kell építkezned, ami most van.
Az se sokat segít, ha másokat hibáztatsz. Nehéz jó szülőnek lenni. Én is bánok rengeteg dolgot amit mint szülő csináltam vagy nem csináltam. De pont ma van itt az ideje továbblépni.
Ha lélegzel, életben vagy. Ha életben vagy, tudsz valamit kezdeni magaddal ma és utána holnap. Hagyd a múltat ott ahol van, arra fókuszálj, hogy ma mit fogsz tenni saját magadért, hogy egy kicsivel közelebb kerülj a céljaidhoz. (Vannak céljaid? Legyenek!)
Ne hibaztass másokat, hanem szedd össze magad és állj neki tanulni most!
Tűzz ki célokat magadnak és valósítsd meg azokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!