Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum azt hiszi hogy transznem...

Anyum azt hiszi hogy transznemű vagyok, pedig nem is?

Figyelt kérdés
Anyum észrevette hogy fiúsan öltözködök, és viselkedek és tett némi megjegyzést, amiből kiderült hogy transzneműnek hisz. Nem vagyok transznemű, csak nembináris, ezt viszont nem szeretném elmondani senkinek. Gondoltam egy ideig lányos ruhákba fogok öltözni és lányosan viseldek majd, de nem megy, egyszerűen az nem én vagyok és nehezemre esik megjátszani :(

2022. ápr. 13. 22:38
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
75%
Ha meg műtetti magát már nem lesz nő de mindenki gondolja úgy ahogy szeretné igazából nekünk kívülállóknak mindegy a véleménye
2022. dec. 16. 15:46
 42/44 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb lánybarátom szintén "fiús" bizonyos értelemben és nem igazán női munkát végez, de ettől még szexualitásában heteró nő.
2022. dec. 27. 11:42
 43/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem azon múlik hogy fiús e vagy milyen munkát végez. Egyszerűen neki ilyen a természete, így boldog (remélem az). Míg egy transznemű nem "fiús" hanem fiú ( persze ha transznemű fiúról beszélünk)
2023. febr. 5. 11:39
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb lenne, ha tudomásul vennénk, hogy a biológiai nem és a társadalmi nem két különböző dolog, előbbi évmilliók óta létezik, vegyük ezt alapul, ha arról van szó, milyen WC-ket építsünk, vagy hogy definiáljuk a férfit és a nőt a szótárakban, vagy hová ikszeljünk a kérdőívekben. Az esetek túlnyomó többségében erre igen egyszerű a válasz, a szülészorvosod is ez alapján tájékoztatta édesanyádat a születésedkor. Amikor pedig nem ilyen egyszerű a válasz, az mindenképpen az biológiai anomáliák közé tartozik, és orvosi eset.

A társadalmi nem kérdésnek pedig akkor van jelentősége, ha valaki arra kíváncsi, hányan vannak, akik nem a biológiai nemükkel érzik magukat azonosnak. A legtöbb hétköznapi esetben ez irreleváns. Ugyanis, a lényeg, hogy mind emberek vagyunk, nem kell szándékosan provokálni és ellenségeskedést szítani!

2023. febr. 15. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!