Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum azt hiszi hogy transznem...

Anyum azt hiszi hogy transznemű vagyok, pedig nem is?

Figyelt kérdés
Anyum észrevette hogy fiúsan öltözködök, és viselkedek és tett némi megjegyzést, amiből kiderült hogy transzneműnek hisz. Nem vagyok transznemű, csak nembináris, ezt viszont nem szeretném elmondani senkinek. Gondoltam egy ideig lányos ruhákba fogok öltözni és lányosan viseldek majd, de nem megy, egyszerűen az nem én vagyok és nehezemre esik megjátszani :(

2022. ápr. 13. 22:38
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
45%

20: igen, tehat mentalisan beteg az osszes ilyen ember 😀

Csak azt nem ertem, miert kell adni alajuk a lovat

Olyan nem letezik, hogy valaki se nem fiu se nem lany.

Inkabb segiteni kene rajta, mert egyertelmuen a gyerekkorabol adodoan alakult ki, erte valami amit igy dolgoz fel es ez eleg szomoru.

2022. aug. 8. 08:02
 22/44 anonim ***** válasza:
83%
#20 Orvosilag nagyon sok hasonlóságot vél felfedezni az, aki mégcsak nem is orvos. Azonban az orvosok ezt máshogy látják, és nekik nagyobb a tudásuk ezen a téren, inkább az ő szakértelemre alapuló véleményükre adok, mintsem egy random GYK-s kommentelőére. És más is így van vele, ez reflektálódik a válaszszázalékodon is.
2022. aug. 8. 13:13
 23/44 anonim ***** válasza:
43%

#22 igazad van, akkor remelem az orvosi szaklap velemenye elfogadott szamodra: A nemi identitás zavarát a másik nemhez való tartozás óhaja, vagy az a tévhit jelenti, hogy valaki a nemi hovatartozással össze nem illő test "csapdájába" esett.

Tévhit, óhaj. Pszichiátriai eset.

2022. aug. 8. 15:58
 24/44 anonim ***** válasza:
32%

"Azonban az orvosok ezt máshogy látják"

Bizonyára te dontod el hogyan latjak.

2022. aug. 8. 15:59
 25/44 anonim ***** válasza:
57%

a nem bináris kifejezésnek a nevében is benne van miről szól. Az emberek többsége az ún. bináris világban nőtt fel, hogy két nem létezik a férfi és a nő. Holott ez nem teljesen igaz hisz vannak olyan nemek amik a biológiai nemektől eltértek és a két pólusú azaz a bináris látószögön kívül esnek.

A nem bináris emberek közül akadnak akik transzneműnek vallják magukat és vannak akiknek ez csak egy lépcső, és igazából a másik nemhez tartoznak társadalmi nemüket tekinthetően csak számukra is nehéz elfogadni, vagy több idő kell egy kis önismerethez.

Azt pedig hogy a nem bináris embernél ezt gyermekkori trauma idézte( idézheti) elő nem tartom reálisnak. Hisz vannak/voltak olyan emberek akik kiskoruktól kezdve mondták hogy ők nem fiúk vagy nem lányok mikor pl kislányomnak vagy kisfiamnak szólították őket, és egész kiskoruktól igényelték hogy másik keresztneven szólítsák őket. Ehhez viszont ilyen elfogadó és gondolkodású szülőkre volt szükségük akik nem traumát okoztak hanem elkerülték a traumát gyerkőcüknél

2022. dec. 12. 15:50
 26/44 anonim ***** válasza:
Nem biologiailag mások hanem fejben...
2022. dec. 12. 16:11
 27/44 anonim ***** válasza:
83%
igen épp ezt írtam, biológiailag olyanok mint bárki, férfi és női jegyekkel rendelkeznek míg fejben mások. Ezt írtam le. A társadalmi nemük különbözik attól amit születésük pillanatában a biológiai nemüknek tituláltak
2022. dec. 12. 18:17
 28/44 anonim ***** válasza:
35%
25: tehat ha egy gyerek skizofren es behaluzza hogy beszelnek hozza a fak, akkor ha elmagyarazom neki hogy a fak valojaban nem tudnak beszelni, azzal traumat okozok neki? 😂😂
2022. dec. 12. 20:08
 29/44 anonim ***** válasza:
77%
egyáltalán semmit nem írtam a skizofréniáról és más pszichózisos betegségekről vagy állapotokról. De ha elméleti síkon mondjuk ez így megtörténne akkor a trauma ott kezdődne hogy a szülő tudja hogy a gyere skizofréniával küzd és nem kezelteti. Egy skizofrén embernél a hallucinációk természetesnek hatnak, és megkérdőjelezhetetlenek. Mielőtt kérdeznéd ezt honnan tudom ( jogos felvetés lenne) mikor tízen éves voltam skizofrénia gyanújával megjártam a zárt osztályt.Nem vagyok skizofrén, de a hallucinációim sokáig megmaradtak. A kettő dologban nem látok össszefüggést de ha te igen kérlek fejtsd ki, ugyanis lehet én látok beszűkülten
2022. dec. 12. 20:43
 30/44 anonim ***** válasza:
0%
Egyszeru az osszefugges, mindketto mentalis betegseg, de csak az egyiknek kotelezo a mai divat szerint elfogadni a kepzelodeseit es adni alajuk a lovat.
2022. dec. 13. 00:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!