Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyám?

Miért csinálja ezt anyám?

Figyelt kérdés
Nyáron végzek az egyetemmel és májusban, a záróvizsga időszak előtt már szeretnék elköltözni otthonról, mert ebben a régióban ahol jelenleg élünk nincs számomra jövő. Kifogynék a tartalékaimból és munkanélküliként mehetnék tönkre, ha itt maradok. Anyám nem érti meg, hogy el akarok menni és folyamatosan lelkiismeretfurdalást kelt, megjegyzéseket tesz. Ő több mint húsz éve nem dolgozott tisztességesen, én az egyetemet saját magam finanszíroztam és ezen felül az ő megélhetéséhez szükséges anyagiakat egészítettem ki diákhitelből. Szeretném a tartozásaimat rendezni, saját életet élni és nem értem, hogy miért nem tudja ezt elfogadni. Folyamatosan küzdök a lelki zsarolásával, és már pedzegettem, hogy pszichológus segítségét is kérem, hogy megerősödjek. Félek, hogy nem lesz elég erőm ugrani, és mindent tönkreteszek úgy, ahogy mondja. Zavarja az, hogy nem vinném magammal, és egyedül marad. Hálátlan lennék? Nem tudnám fizetni az ő albérletét plusz a rezsi rá eső részét is, mert kivitelezhetetlen, hogy hiteltörlesztés, megélhetés és albérlet fizetés mellett támogatni tudnám. Jövőre lesz nyugdíjas, és fogalmam sincs, hogy meg fog tudni élni a nyugdíjából vagy sem, hisz nem dolgozott semmit sem már vagy 20 éve.

2022. ápr. 2. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Ez a te eleted, csak magadra szabad gondolnod. Edesanyad felnott ember, oldja meg a dolgait, ugy, ahogyan akarja. A dontes a te kezedben van, de remelem mar tudod a valaszt.
2022. ápr. 2. 16:07
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
Muszáj menned, méghozzá egyedül, különben soha nem lesz saját életed. Ehhez nem kell pszichológus. Csak menni kell és kész. Egyelőre a nyugdija legyen az ő gondja
2022. ápr. 2. 16:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb dolog, amit muszáj tudatosítanod magadban, hogy az anyád élete az ő felelőssége, nem a tiéd.

A nyugdíja és a megélhetése az ő baja. Ha pedig csak azért tenné tönkre a te életed, mert elvárásja, hogy eltartsd, akkor rossz ember és rossz anya.

Ha nem dobbantasz, megkeseredett leszel, vagy teljesen megőrülsz.

2022. ápr. 2. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:
77%
Ideje ugymond amgad előtérbe helyezned,
2022. ápr. 2. 22:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal hagyd ott. Ne engedj semmi érzelmi zsarolásnak! Az Ő élete az Ő felelőssége.
2022. ápr. 15. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!