Normális, hogy ezért haragszanak a szüleim?
A helyzet az, hogy az én politikai meggyőződésem meglehetősen eltér attól, amit a családom többi tagja képvisel. Emiatt volt is már veszekedés, nem egy, és én úgy vagyok vele, hogy inkább rájuk hagyom a dolgokat, ha nem lehet békésen vitázni.
Most viszont, hogy közeledik a választás, mindenképpen meg akarnak győzni, hogy április 3-án az általuk preferált pártra húzzam be az x-et.
Tudom, hogy a szavazófülkében egyedül vagyok, de akkor sem akarok hazudni nekik. De így meg megy az állandó szurkálódás-érzelmi zsarolás.
Nagyon bánt, hogy a politikai állásfoglalás (ideiglenesen) ennyire fölülírja a családi szeretetet.
Van valaki hasonló helyzetben? Hogy kezelitek?
Inkább hazudtok vagy vállaljátok a konforntációt?
Ja igen, még annyit, hogy 18 éves vagyok, és még a szüleimmel élek.
(Direkt nem írom le, hogy ki melyik pártot támogatja, mert szerintem ez teljesen irreleváns kellene legyen a családon belül.)
"És mi van, ha nem engedi, hogy bemenjek a szavazófülkébe?"
"Vagy leellenőrzi, hogy melyik helyre ikszeltem, vagy bemegy utánam a fülkébe."
Ilyeneket nem lehet tenni. Egyiket sem.
"Képes lenne összverni engem a szavazóbizottság előtt"
Ez meg azonnali rendőri intézkedést vonna maga után, bekerülne az újságokba, híradókba, ennyire azért kevesen betegek, hogy ezt meg merjék húzni.
Azt tudod, hogy nem kapod keg a lapot előre? A szavazóhelyiségbe meg egyedül mehetsz be?
Mégis, hogy????
Látszik, hogy fogalmad sincs az egész szavazás menetéről, mit erőlködsz?
Elmentek egyútt szavazni. "Persze anya, xy-ra szavazok ahogy te is".
Szavazólapot megkapod, egyedül mehetsz be az elfüggönyözőtt fülkébe.
Beikszeled y-t, leadod a lapot, kinn meg mondod, hogy minden oké volt, xy-ra szavazat leadva.
Mit nem értesz ezen? A szavazás nem a mónika show, hogy ha nem tetszik amit írsz, összevernek, meg bemennek veled ellenőrizni.
"Ha bemegyek a fülkébe"
Ahhoz, hogy szavazz, muszáj bemenned és csak egyedül mehetsz be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!