Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ekkora ügyet...

Miért kell ekkora ügyet csinálni a fogyásomból? Miért mindig a ruhatáram költségei a nagy ellenérv?

Figyelt kérdés

Az elmúlt, egyébként rövidebb időszakban eléggé megváltoztattam az életmódom, ami miatt szerencsére elkezdtem fogyni. Teljesen reálisan tisztában vagyok magammal szerintem, igazából a változtatáson már egy ideje gondolkodom, főképp az egészségem miatt, mert a külsőm egyébként nem tartom csúnyának a túlsúllyal sem, lévén ahhoz képest, hogy mennyi pluszról van szó, nem oszlik el olyan borzalmasan, meg az öltözködési stílusom sokat javít a helyzeten. Viszont már érzem a hátrányokat, ami így nem túl előnyös, pláne, hogy csak húsz éves leszek. Na meg az átalakuláshoz most nagyon inspiráló, hogy hamarosan környezetváltozás lesz az életemben, végzek a gimivel, aztán szerencsés esetben tovább is tanulok. És most jutottam el oda, hogy új lapot nyitok.

Jelenleg kollégista vagyok, kicsit megváltoztattam a kolis szokásaimat, többekközt csatlakoztam a koli röplabda csapatához, illetve az egészségtelen nasikat kiiktattam az elmúlt két hónapban. Szerintem nem drasztikus annyira, mint amennyire a szüleimnek tűnik. Nos én elmeséltem nekik tök boldogan az első hónap után, hogy fogytam 8 kilót az eszközölt változtatások miatt, meg hogy még fokozatosan még úgy próbálok leadni 50, nagyon max 60 kilót, erre kiakadtak. És én nem értem mi ennek az oka. Nyilvánvaló, hogy egyébként van miből leadni ennyit, nem akarok hű de vékony lenni, de azért a magasságomhoz képest jó lenne, ha súlyom valahol 60 és 70 közt lenne, szóval lássuk be, nem egy irreális célt tűztem ki, ami miatt nagyon aggódni kéne.

Viszont kicsit bosszant a szüleim hozzáállása. Konkrétan nem az egészségemért aggódás az első reakció sosem, hanem az, hogy ha ennyit fogyok, akkor milyen sokba fog kerülni, hogy új ruhák kellenek. És amióta tudják, hogy le akarok fogyni folyamatosan ezen megy a cirkusz, normálisan beszélni róla nem lehet, mert kiabálás van. Komolyan nem értem.

Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni? Mit kezdjek velük?

2022. márc. 28. 00:27
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, szerintem dolgozz valamit suli mellett (akár árufeltöltés, kasszázás), így lesz pénzed új ruhákra.

Viszont dietetikussal érdemes lenne beszélned, tudna segíteni abban, nehogy hiánybetegségeket/egyéb problémákat generálj magadnak egy nem átgondolt fogyási stratégiával. Félsúlyra lemenni nem játék, egyedül nem feltétlenül tudsz minden információt megvizsgálni, mielőtt beépíted az étrendedbe.

2022. márc. 28. 12:59
 22/30 anonim ***** válasza:
19%

egy nyomoruét kollégiumi szakkör meg a nassolás elhagyása nem fog nyolc kilós fogyást létrehozni.

1 kiló mínuszhoz kb hétezres kalóriadeficit kell.

2022. márc. 28. 13:07
 23/30 anonim ***** válasza:
87%
Nem minden ember egyforma hogy miként fogy.
2022. márc. 28. 14:58
 24/30 anonim ***** válasza:
78%

1 kiló mínuszhoz kb hétezres kalóriadeficit kell.

Kivéve, ha vízvisszatartás, puffadás, egyebek miatt lett kevesebb a súlya.

Menstruációkor nekem 3 kilóval is ingadozik, miért olyan nehéz felfogni, hogy fogyáskor, nagy súlynál főleg, az elején kva gyorsan megindul? Írtuk, ez nem zsírból fogyás.

2022. márc. 28. 15:00
 25/30 anonim ***** válasza:
13%
24, az nem fogyás, csak súlycsökkenés, ha a víz miatt kevesebb. Ő fogyást írt.
2022. márc. 28. 16:54
 26/30 anonim ***** válasza:
13%

Konkrétan nem az egészségemért aggódás az első reakció

te aggódtál érte, amikor kétszeresére híztál a normálisnak?

2022. márc. 28. 16:55
 27/30 A kérdező kommentje:

#25 Szóhasználat beli apróságok. Rövidebb azt írni, hogy fogyás, mint súlycsökkenés, vagy azt, hogy x kilóval levesebbet mutat a mérleg és ennek változatai. Meg egyébként ez nem egy szakszavakból álló, tudományos szöveg, hanem egy random kérdés gyakorin...

#26 Nem egyik pillanatról a másikra történt, hanem kiskoromtól fogva, kb mióta az eszemet tudom fennálló probléma. Nem tudom te, hogy vagy vele, de én nem aggódom egy számomra tök megszokott dolgon.

2022. márc. 28. 17:13
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

Na, de azt még nem válaszoltad meg, a szüleid mekkorák.

Mert ugye amit tanácsolnak neked, az szubjektív, és azon alapszik, mit tekintenek sztenderdnek.

2022. márc. 28. 18:41
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

A kommentek nagy része vagy rosszindulatú, vagy egyszerűen nem látott még 120 kilós magas lányt.

Nincs ebben semmi különös, a legjobb barátnőm is kb ilyen súlyú, végig röpizett gimiben. A többi kommentelőnek mondom, hogy nagy különbség van egy gimis sportszakkör és egy egyesületi csapat között.

Valószínű, hogy nem zsírból veszítettél 8 kilót egy hónap alatt, de amúgy ez teljesen reális szám. Fontos, hogy ne száradj ki, igyál sokat. Ahogy fogysz, folyamatosan lassulni fog a fogyás sorsasága. Én 152 centi vagyok, 62 kilótól fogytam le 44-re, havonta kb. 2 kg ment le. Nem tudom, más testalkatnál és súlynál mi a normális. De ne add fel, csak azért, mert nem ment le még annyi, mint remélted. Okosnak és elszántnak tűnsz, sok sikert!

Ruhákhoz tudom ajánlani a netes használt ruha keresést (Facebook csoportok, Gardróbcsere, stb). Sokkal olcsóbb, alapdarabokat simán találsz, és jó az átmeneti méretékhez, amit úgyis kifogysz. Ennyi munka után jó érzés rád illő darabokra bújni.

Engem is érdekel a szüleid alkata. Több magyarázat is lehet a viselkedésükre. Pl. Tényleg az anyagiak miatt aggódnak. Ha ők is túlsúlyosak, lehet akár tudatalatti féltékenység, az az érzés, hogy valamiben jobb leszel náluk, úgymond túlnősz rajtuk. De pl nagyon vékony anyáknak lehet az a bajuk, hogy eddig ők voltak a szépek, de fogyás után már a fiatalabb lesz. Ez eléggé elbaszott, tudom, de láttam példát rá. Belső önértékelési zavarból, alacsony önbecsülésből, merev gondolkodásból fakad.

2022. márc. 28. 21:55
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Eddig volt egy kialakult képük rólad amivel beleillettél a családba. Ezt most megbolygattad, idegen nekik a helyzet. Borzalmas hogy ahelyett hogy örülnének, ilyen baromságokkal szomorítanak. Valószínű olyenek hogy a kaja a minden, vagy " szeretik" hogy nehéz helyzetben vagy, és esetleg rájuk vagy ilutalva. Utóbbi a TLC- n futó 250kg- osoknál szokott lenni, inkább párkapcsolat esetében.

Te csak foglalkozz magaddal, az a lényeg.

2022. márc. 28. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!