Miért kell ekkora ügyet csinálni a fogyásomból? Miért mindig a ruhatáram költségei a nagy ellenérv?
Az elmúlt, egyébként rövidebb időszakban eléggé megváltoztattam az életmódom, ami miatt szerencsére elkezdtem fogyni. Teljesen reálisan tisztában vagyok magammal szerintem, igazából a változtatáson már egy ideje gondolkodom, főképp az egészségem miatt, mert a külsőm egyébként nem tartom csúnyának a túlsúllyal sem, lévén ahhoz képest, hogy mennyi pluszról van szó, nem oszlik el olyan borzalmasan, meg az öltözködési stílusom sokat javít a helyzeten. Viszont már érzem a hátrányokat, ami így nem túl előnyös, pláne, hogy csak húsz éves leszek. Na meg az átalakuláshoz most nagyon inspiráló, hogy hamarosan környezetváltozás lesz az életemben, végzek a gimivel, aztán szerencsés esetben tovább is tanulok. És most jutottam el oda, hogy új lapot nyitok.
Jelenleg kollégista vagyok, kicsit megváltoztattam a kolis szokásaimat, többekközt csatlakoztam a koli röplabda csapatához, illetve az egészségtelen nasikat kiiktattam az elmúlt két hónapban. Szerintem nem drasztikus annyira, mint amennyire a szüleimnek tűnik. Nos én elmeséltem nekik tök boldogan az első hónap után, hogy fogytam 8 kilót az eszközölt változtatások miatt, meg hogy még fokozatosan még úgy próbálok leadni 50, nagyon max 60 kilót, erre kiakadtak. És én nem értem mi ennek az oka. Nyilvánvaló, hogy egyébként van miből leadni ennyit, nem akarok hű de vékony lenni, de azért a magasságomhoz képest jó lenne, ha súlyom valahol 60 és 70 közt lenne, szóval lássuk be, nem egy irreális célt tűztem ki, ami miatt nagyon aggódni kéne.
Viszont kicsit bosszant a szüleim hozzáállása. Konkrétan nem az egészségemért aggódás az első reakció sosem, hanem az, hogy ha ennyit fogyok, akkor milyen sokba fog kerülni, hogy új ruhák kellenek. És amióta tudják, hogy le akarok fogyni folyamatosan ezen megy a cirkusz, normálisan beszélni róla nem lehet, mert kiabálás van. Komolyan nem értem.
Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni? Mit kezdjek velük?
Olyan súlyod van, hogy van belőle leadni 60 kilót és 2 hónap alatt 8 lement?? :-O Hű, azta!
Milyen magas vagy?
És emellett reklamálnak, hogy ne fogyjál le, meg főleg, hogy 8-at mért fogytál le?... Hűű, azta!
Csak csodálkozom és csodálkozom...
Mért, hát a szüleid milyen súlyúak, milyen magasságúak?...
Írta, hogy 60-70 kiló akar lenni, nem tudtok olvasni?
Mi olyan hihetetlen ebben? Vannak elhízott tinik, a kerdező meg javítani akar a problemán, tök becsülendő.
Ekkora súlyhoz a 8kg fogyás az első hónapban teljesen reális, ebből több kiló víz és egyebek. Majd lassulni fog.
Kérdező, tarts ki, jobb lesz, ha látják, hogy komolyan veszed.
Ha elkezdek számolni, akkor a célod 70 kiló, ehhez le kell még adnod 60 kilót, plusz leadtál már 8-at - ez összesen közel 140 kiló, ezek szerint ennyivel jutott eszedbe a fogyás ötlete!
Itt kezdtem el gondokodni, mennyire lehet igaz a történeted! 140 kilóval garantáltan nem oszelik el rajtad úgy a súly, hogy ne tünj kifejezetten elhízottnak - ez 40 fölötti BMI-t jelentene még 180 cm-es magasság mellett is!
Másrészt ilyen súllyal röplabdacsapatba garantátan nem kerülsz be, mert nem hogy ugrani, de még menni is alig tudsz ekkora súly mellett.
Szóval a történedet elégge meésnek tünik, máskor számolj utána annak, amit írtál, mert így túl hamar lebuksz!!
126-ról indultam két hónapja, úgy, hogy 174 cm vagyok kb. Az első hónapbam fogytam 8 kilót, szóval lettem 118, szóval egyébként így jön ki a célzott körülbelül 50-60 kiló mínusz, ha nagyjából 60-70 körüli súly a cél.
Egyébként a kollégiumi röplabda csapatba kerülés nem egy hű de nagy ördöngősség. A középiskolai koli oktatási intézménynek számít, ugyanúgy van órarend, mint a suliba, ami itt heti 15 órát jelent, ebből 12 tanszoba, 1 csoportfoglalkozás, és 2 óra van a kötelezően választható szabadidős elfoglaltságra, amire azt választ az ember, amit akar, csak legyen meg az óraszám. Illetve ha valaki szeretné, akkor bejárhat, olyanra is, amire nincs felírva. És egyébként semelyik foglalkozáson nincs válogatás, konkrétan annyi a követelmény, hogy legyél szabad, amikor van.
A szüleidnek megmondod, hogy nyugodjanak meg, megkeresed magadnak a ruhákra valót, kár ezen aggódniuk. Akkor ez az ellenérv kihúzva...
De elég mese szagú amúgy tényleg, aki ilyen mértékben kórosan elhízott, az mozogni alig tud, plusz azt azért tudja, hogy nem szabad futni, ugrálni vagy bármi igazán megerőltetőt végezni, mert két hónap alatt egy életre tönkreteszi az ízületeit.
Ha véletlen mégis ennyire tájékozatlan lennél, keresd fel a háziorvosod vagy egy dietetikust, aki segít eligazodni az elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!