Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ekkora ügyet...

Miért kell ekkora ügyet csinálni a fogyásomból? Miért mindig a ruhatáram költségei a nagy ellenérv?

Figyelt kérdés

Az elmúlt, egyébként rövidebb időszakban eléggé megváltoztattam az életmódom, ami miatt szerencsére elkezdtem fogyni. Teljesen reálisan tisztában vagyok magammal szerintem, igazából a változtatáson már egy ideje gondolkodom, főképp az egészségem miatt, mert a külsőm egyébként nem tartom csúnyának a túlsúllyal sem, lévén ahhoz képest, hogy mennyi pluszról van szó, nem oszlik el olyan borzalmasan, meg az öltözködési stílusom sokat javít a helyzeten. Viszont már érzem a hátrányokat, ami így nem túl előnyös, pláne, hogy csak húsz éves leszek. Na meg az átalakuláshoz most nagyon inspiráló, hogy hamarosan környezetváltozás lesz az életemben, végzek a gimivel, aztán szerencsés esetben tovább is tanulok. És most jutottam el oda, hogy új lapot nyitok.

Jelenleg kollégista vagyok, kicsit megváltoztattam a kolis szokásaimat, többekközt csatlakoztam a koli röplabda csapatához, illetve az egészségtelen nasikat kiiktattam az elmúlt két hónapban. Szerintem nem drasztikus annyira, mint amennyire a szüleimnek tűnik. Nos én elmeséltem nekik tök boldogan az első hónap után, hogy fogytam 8 kilót az eszközölt változtatások miatt, meg hogy még fokozatosan még úgy próbálok leadni 50, nagyon max 60 kilót, erre kiakadtak. És én nem értem mi ennek az oka. Nyilvánvaló, hogy egyébként van miből leadni ennyit, nem akarok hű de vékony lenni, de azért a magasságomhoz képest jó lenne, ha súlyom valahol 60 és 70 közt lenne, szóval lássuk be, nem egy irreális célt tűztem ki, ami miatt nagyon aggódni kéne.

Viszont kicsit bosszant a szüleim hozzáállása. Konkrétan nem az egészségemért aggódás az első reakció sosem, hanem az, hogy ha ennyit fogyok, akkor milyen sokba fog kerülni, hogy új ruhák kellenek. És amióta tudják, hogy le akarok fogyni folyamatosan ezen megy a cirkusz, normálisan beszélni róla nem lehet, mert kiabálás van. Komolyan nem értem.

Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni? Mit kezdjek velük?

2022. márc. 28. 00:27
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
85%
Én a helyedben elmennék valami diákmunkára, keresnék pénzt, és megmondanám nekik hogy nem kell aggódni, majd én fizetem az új ruhákat ha kellenek. Csomó rugalmas diákmunka van, amit biztos hogy tanulás mellett is tudsz csinálni. Meghát jön a nyár is hamarosan. Egy minimalista ruhatárat simán össze lehet válogatni diák keresetből is, aztán a többit meg szépen lassan hozzáteszed. De biztos van olyan ruhád amit nem kell kidobni, csak átalakítási Pl övék, nyakláncok, kabátok:)
2022. márc. 28. 09:25
 12/30 anonim ***** válasza:
84%
MIért olyan hihetetlen hogy vannak 100 kiló feletti emberek is?
2022. márc. 28. 09:27
 13/30 A kérdező kommentje:
De egy szóval nem írtam, olyat, hogy alig tudok mozogni, mert sose volt ilyen problémám, bármilyen hihetetlennek is tűnik. Egy heti két órás kolis foglalkozás keretin belül történő röpit nem neveznék hű de nagyon megerőltető dolognak. Nem azt mondtam, hogy hirtelen elkezdtem versenysportolni. Csak annyit, hogy sportolok tesi órán kívül, meg nem nasizok, vagy legalábbis nem egészségtelen dolgokat.
2022. márc. 28. 09:27
 14/30 anonim ***** válasza:
98%
egy 100- 120 kg-os ember még bőven tud mozogni.. ŐSzintén ti hol éltek? Nem azt írta 200 kiló.
2022. márc. 28. 09:29
 15/30 anonim ***** válasza:
6%
nana, azért a nyolc kiló fogyás enyhén szólva hihetetlen úgy, hogy sportolni kezdtél, ugyanis bár a zsírod kevesebb, az izomtömeged meg nőtt.
2022. márc. 28. 10:22
 16/30 anonim ***** válasza:
97%
De azt is nézd máér meg hány kilóból. 120 felett bően lehet ennyit fogyni.
2022. márc. 28. 10:32
 17/30 anonim ***** válasza:
13%

70 kilót akarsz még leadni, eddig megvan 8. Tehát közel 80 kiló túlsúllyal kezdtél röpizni?

Gondold újra a történetet, mert ez így sántít.

2022. márc. 28. 10:35
 18/30 anonim ***** válasza:
8%
60-t, mindegy, 70 plusszal sem nagyon vesznek be egy csapatba, pláne nem az év közepén... (17 voltam)
2022. márc. 28. 10:36
 19/30 anonim ***** válasza:
44%
60 akarsz lenni, ehhez kell még mínusz hetven, megvan mínusz nyolc. 140 kilósan csókoltatom azt, aki ezzel enged ugrálni. A térded és a bokád nem lesz hálás neki.
2022. márc. 28. 10:39
 20/30 A kérdező kommentje:

A röplabda egy nyomorult kollégiumi szakkör, nem egy komoly, megerőltető valami. Tesi órára pl a suliorvos soha senkinek nem ad ki futás alól felmentést, eddig a tanévig nekem se volt, pedig mindigis túlsúlyos voltam annyira, hogy amúgy probléma azzal hosszú távon futkorászni, és nem hiszem, hogy abba a heti két órába, röplabdázás közben többet futnék, mint a heti 3 órás tesin, amin sokszor volt az, hogy az egész óra annyi, hogy jó időben futunk, rossz időben meg lépcsőzünk.

Órarendileg egyébként tényleg nem vehetem fel a röplabdát, de senki nem fogja azt mondani, hogy ne menjek oda.

2022. márc. 28. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!