Anyukám miért nem tudott egy kicsit tapintatosabb és megértőbb lenni a feleségemmel? Csak egy kicsit átérezni a helyzetét?
Anyádéknak mégis mi köze van feleseged nagymamájának a hazához meg hogy mit kéne rajta átalakítani?!
Nem kellett volna odavinni őket!
"amit mi örököltünk a feleségemmel"
Nem örököltétek, hanem örökölte, ahogyan arra már többen felhívták a figyelmedet. A feleséged öröksége a nem képezi a közös vagyonotokat, akkor sem, ha házastársi vagyonközösségben éltek.
Az öröksége különvagyon.
Őszintén nem értem, hogy mit kerestek ott a te szüleid, nemcsak amiatt, hogy nincsen semmi közük a feleséged örökségéhez, hanem emberileg sem, ha ilyen szinten nincsen bennük együttérzés és tapintat még egy ilyen élethelyzetben sem.
Válaszolsz majd a #28-as hozzászólásban feltett kérdésekre?
Köszönöm, ha megteszed.
" Ők olyanok voltak hogy ha felhívtad őket hogy egy óra múlva vinnéd a gyerekeket, mert már nem tudod ki vigyázzon rájuk ők mindig igent mondtak, és mindig volt meleg étel az asztalon ha éhesek lennénk."
Igazan fantasztikus emberek voltak mert hasznod volt beloluk ! Lehetett naluk zabalni , es rajuk sozni a gyerekedet ! Remek . Az alma nem esett messze...
("amit mi örököltünk a feleségemmel"
Nem örököltétek, hanem örökölte, ahogyan arra már többen felhívták a figyelmedet. A feleséged öröksége a nem képezi a közös vagyonotokat, akkor sem, ha házastársi vagyonközösségben éltek."
Kivéve, ha olyan országban élnek, ahol q jog erről másként rendelkezik, pl Hollandia. Itt pl teljes, visszamenőleges hatályú házassági vagyonkozosseg volt az alap hazassagkoteskor. Ez azt jelenti, hogy abban a pillanatban, amikor alá írtuk a házassági anyakönyvi kivonatot a férjem minden vagyona az enyem is lett, ahogy az enyem az övé, bele értve a házasság előtt szerzetteket és a házasság alatt mindent, az orokseget is.)
Én anyádnak adtam volna egy akkora pofont hogy a földre esett volna a vén szipirtyo és természetesen minden tulajdonom NO GO Zóna lenne számára.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!