Édesanyaként kell aggódnom a fiam miatt, ha a szobájában tablettákat és porokat találtam amiket edzéshez fogyaszt?
Mikor elsőnek vett, állítása szerint proteint, másnap kidobtam a kukába.Amiket most vett ezeket nem mondta el.Szekrény alján találtam.Tribulus és kreatin tartalmú tabletták,azt írták rá fokozott erő és izomtömegnövekedést okoz, tartós használat után.Meg valamilyen por, amiben van vagy 20 féle anyag,edzés előtt kell bevenni, hogy az izmokat növelje,és növelje az erőt.
Holnap akarom vele szembesíteni hogy ezeket megtaláltam, le is fotóztam neki, hogy ott volt, hátha észrevette és elpakolta onnan.
Ha elmegy otthonról kidobom megint ezeket káros vackokat.Olyan anyukák akik találtak a fiúknál edzéshez ilyen dolgokat mit csináltak?
Írok pár példát:
Multivitaminok, egyéb vitaminok: 0 károsság,
Tribulus: teszto fokozó, akinek optimális, azzal semmit nem csinál
Kreatin: kicsit növeli az erőt, az izomzatot, kb. 0 mellékhatással
Fehérje: általában a tej savjának fehérje kivonata, csicsázott élelmiszer
Edzés előtti komplex: edzés előtti prögető, bedurrantó. Ez a legveszélyesebb kategória a sok koffein meg különféle kombinációk miatt, ezeket kidobhatja.
Tömegnövelők: ezek általában fehérje + valami csicsázott cukor keverék, de az újabbakban pl. zab van. Ha ilyeneket lát benne, hogy maltodextrin meg dextróz, akkor mehet a kukába, mert a cukor nem egészséges.
De ha a cukrok a kukába mennek, akkor az ebédnél se legyen krémes meg lekváros bukta!
Amúgy nekem ez az egész tápkieg téma inkább bohóckodás. Sok évig csináltam. Az egészséges, minőségi kaja sokkal lényegesebb. Maga ez a testépítés téma is egy elég egysíkú marhaság. Egy fiatalnak viszont ez még mindig jobb elfoglaltság, mint a cigi, a piálás meg a drogozás.
Inkább azt nézze, hogy minden normálisan, az eredeti csomagolásában van-e és azok magyar feliratosak-e, vagy ha nem magyar, akkor keressen rá guglival, hogy tápkieg-e.
Ha ilyen simítózáras zacskóban talál porokat meg kapszulákat, esetleg ilyen szúrós vegyi szaguk van, azokért reklamáljon.
A szívecske, meg háromszög alakú préselt tabletták sem preferálandóak, főleg nem eredeti csomagolásban, vagy ha eredetiben van, de azon ilyen ukrán, bolgár, szerb, kínai, mittomén feliratok vannak.
Az ampullák se annyira jók, azok általában szteroidok, bár néha a tápkieg gyártók is csinálnak ilyen ivós ampullákat. De azok általában nem ilyen letörős, tűvel kiszívósak.
" állítása szerint protein" na most nem hiszed el hogy protein vagy nem tudod mi az? Nem értem a gondod.
Ha ilyen agresszív maradsz ne csodálkozz majd hogy amint teheti rádb.ssza az ajtót és haza sem néz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!