Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni, van még remény?

Mit lehet tenni, van még remény?

Figyelt kérdés

A lanyom nem nagyon tartja velem a kapcsolatot, csak ha kell neki valami, általában pénz. Tudom, hogy egy nagyon meleglelku gyerek, sok a barátja, de valahogy nekem ebbol nem jut, a jóból.

Jól is tanul, 15 éves. Jelenleg az apjánál lakik, egy ideje.

Az apja azt mondta, hogy nincs rám szuksege a gyereknek. En megis írtam neki, ha nem jött válasz. Megbetegedett anorexiaban es mellette voltam, amennyire engedte, es szerintem ennek hatására javult az állapota. A terapeutam szerint az anyahiány miatt lett baja. De az apjat ismerve, nem venné az apja jónéven, hogy ha a gyerek hozzam ragaszkodna, es kimutatna, hogy fontos vagyok. Vegig azt mondta a lanyunknak, hogy anyadra ne hallgass, mert h.lye , tehát a gyerek úgy nött fel, hogy az anyja lenézendö.

Én megtettem amit tudtam, érte nagyon szeretem, tervezett gyerek volt es egyeduli gyerekem. Egyedul neveltem sok évig a válás után. Mostanra teljesen eltavolodott tölem, kb 2 szer talalkozunk egy hónapban, hogy penzt adjak neki. Miutan a penzt atvette , eleg gyorsan elköszön, nem akar velem sokat beszélni.

Ha nem adnák pénzt gondolom nem hívna egyáltalán. Nem vagyok benne a mindennapjaiban. Mit tudok csinalni?

Az apja mikor vitte el magahoz lathatasra , nem szerette ha engem a gyerek hívogat, nem mondta, hogy hívd anyukád ne aggódjon, tehat megszokta, hogy engem nem kell hívogatni.

Mostanaban a lanyommal álmodom, hogy egyutt setalunk, beszélgetunk.

Az apja azt mondja, hogy az en egyszeru lakasomba nem jön a gyerek hiszem nala sokkal jobb körulmenyek vannak. Tudom hogy csak bantani akar. A lanyomnak van sajat mobilja, elôfizetéses, tehat tudna hívni, de leszokta. Vagy meg se szokta. Azt tanulta meg, hogy engem ignoráljon.

Nem hív, nem oszt meg velem semmit.

Vajon változik ez?

En mindennap írok neki, amit elolvas ha nem is valaszol. Ezt tanacsolta a terapeutam, hogy írjak, ha nem is valaszol, hiszen az anorexiajaból is kizökkentettem. Mert megvartam, beszeltem vele ha nem is akarta es adtam neki ajandekot, penzt es ez segített neki.

Szerintem az apja varja így el es ezt nevelte bele.

Biztos en sem vagyok hibatlan.

2022. márc. 24. 17:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Nem hiszem, hogy hibás vagy csak elmarta mellőled a lányod
2022. márc. 24. 18:11
 2/15 anonim ***** válasza:
77%
Miért az apjánál lakik és nem nálad?
2022. márc. 24. 18:13
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

Ugy nevelte a lanyodat hogy veled egyaltalan ne foglalkozzon. Nagyon szep mondhatom.

Nem gondolom hogy hibas vagy.

2022. márc. 24. 18:22
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
Ellened nevelte.
2022. márc. 24. 18:52
 5/15 anonim ***** válasza:
23%
Itt már nem sok remény van.
2022. márc. 24. 23:42
 6/15 anonim ***** válasza:
18%
szerintem ha felnő,kinyílik a a szeme és át fogja látni a dolgokat.
2022. márc. 25. 06:54
 7/15 anonim ***** válasza:
60%

Az ajandek es a penz az koztudottan a legjobb gyogymod az anorexia ellen!!

Istenen!

A lanyodnak nagyon mely lelki prpblemai illetve mentalis problemai vannk ami a te ajandekod es penzed nem fog segiteni! Az orvosok segitettek rajta , es o dolgozott rohadt kemenyen sajat magaert ! Nem is ertelek ! Nah mindegy. Miert koltozott el toled a lanyod?

2022. márc. 25. 12:04
 8/15 anonim ***** válasza:
62%

"Ezt tanacsolta a terapeutam, hogy írjak, ha nem is valaszol, hiszen az anorexiajaból is kizökkentettem."

Ha ilyen hulyesgeket mondd a terapeutad , hogy az anorexiabol valaki "kizokkentheto" , akkor az nem egy szakember.

2022. márc. 25. 13:12
 9/15 A kérdező kommentje:
Ja, nem kizökkenthetõ, remenytelen, csak az elektrosokk es kenyszerzubbony segít nem?
2022. márc. 25. 17:34
 10/15 A kérdező kommentje:
A pozitív élmények és a kimutatott szeretet csodákra képes ! Minden lelki betegségnél.
2022. márc. 25. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!