Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van értelme beleszólni, jobb...

Van értelme beleszólni, jobb belátásra bírni ebben az esetben a lányotokat?

Figyelt kérdés

Két gyerekem van. A fiam már házas, két gyereke van, neki is segítettünk annak ellenére hogy sosem kérték (esküvőt kifizettük, használt kocsit kapott, segítettünk nekik míg a saját házunkat felépítették egy üresen álló házunkban élhettek.

Van egy lányom is aki elég fiatal még 22 éves. Sajnos eddig nem nagyon volt neki párja és egy éve volt egy fiú akinek igaz a családja elég érdekes, meg egy másik kapcsolatban volt mikor a lányommal összejöttek de a lányom nagyon szereti és jobbat nem igazán talál, mert nem egy ismerkedős típus és nem egy modell alkat.

A fiúval már fél év után kb összeköltöztek a fiú félig felújított házába, jelenleg is újítják. Előtte nálunk "laktak", minden nap ott ettek, a fiú is. A lányomnak is adtunk egy autót. Segítjük őt. Most kertészetbe, állattartásba akarnak kezdeni,főleg a fiú nyomására mert a lányomnak van más szakmája. Abban is segítjük őket, mert vannak eszközeink, takarmány stb. A lányom már több nagyobb berendezést (függöny, sütő, mosogatógép, főzőlap) is vett a fiú házába, meg biztosan van olyan amit nem tudunk. Na meg ő állja teljesen a kaját. És a fiúnak nincs kocsija így sokszor a lányomét viszi el. Így havi szinten sok neki a fizetésből nem marad. De van neki már megtakarítás amit mi tettünk el neki. Ezeket a fiú mind tudja mert elmondja neki. A lányom naponta főz neki, minden ügyét ő intézi, számlák stb.

Tesóm ügyvéd, feljött szóba ez a múltkor és azt mondta szerinte ez túlzás amit a lányom tesz meg az is hogy amit adunk azt a lányom majd abba a házba teszi bele. Mert még alig ismerik egymást. De mondta a tesóm hogy nem akar beleszólni mert szerinte is helyesek, de neki szakmai szemmel ez a véleménye. Viszont a lányom teljesen bele van szerelmesedve, és hiába céloztam erre már, felkapta a vizet és nem értette mi a bajom.

A fiam és a menyem is ezt gondolják de nem mondják, csak látom rajtuk. És összességében nem azzal van a bajuk hogy segítünk nekik, hanem azzal hogy a pénzt a lányom nem magára hanem egy még idegen fiúnak a házára költi.

Meg azzal hogy a fiú folyamatosan azt mondogatja hogy tudni kell helyezkedni, meg jó helyre kerülni. Viszont eddig minden rendben volt vele. Habár minden úgy is történt ahogy akarta.

Van bármi értelme ebbe beleszólni, vagy hagyjam hogy majd történnek a dolgok úgy ahogy lennie kell?

2022. márc. 21. 08:35
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
86%
Ja megtaláltam azt a részt ahol írta, hogy nem jó a kapcsolata a menyével.
2022. márc. 21. 12:46
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Itt arról írt a kérdező, hogy ők is támogatják a lányukat anyagilag, tehát az ő pénzük is veszendőbe mehet. Az meg miért baj, hogy a kérdező kívülállóként reálisabban rá tud tekinteni a pénzügyi dolgokra. A lányát "elvakítja" a szerelem, nem lát a rózsaszín ködtől.

Igen, joga van a saját pénzét kockára tenni. De egy anya jogosan próbálja védeni a lánya érdekeit pénzügyi szempontból. Csak lehet valami gond, ha a lány bátyja és az ügyvéd nagybácsi is megjegyezték, hogy lehetne tudatosabb ilyen téren.

A lány ahhoz képest, hogy bankban dolgozik, nem rendelkezik megfelelő pénzkultúrával a jövőjére nézve. És ez nem arról szól, hogy nem szereti a párját!

A szerelmet meg a pénz kezelését tudni kell egymástól függetlenítve kezelni, mert úgy járhat mint a 27-es válaszoló! És ezzel nem lenne egyedül az országban. Meg lehet nézni, hogy hány válás húzódik a vagyonmegosztási perek miatt, amivel csak az ügyvédek járnak jól.

2022. márc. 21. 12:48
 33/46 anonim ***** válasza:
10%

Ameddig szeretik egymást, addig nincs baj.

Ha esetleg különmennek, akkor mindent vihet a lányod, amit ő vitt oda.

2022. márc. 21. 12:53
 34/46 anonim ***** válasza:
72%
Persze kedves utolsó. Mindegy.
2022. márc. 21. 12:57
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk lehet így nem adnék pénzt neki. Hátha észbe kapna. Ha mindenki mondja neki hogy ez nem jó, csak leesik neki egyszer. Mindenki nem hazudhat. Meg talán ő is érzi hogy valami nincs rendben, de elhiteti magával hogy téved.
2022. márc. 21. 12:59
 36/46 anonim ***** válasza:
13%

34!

Fejtsd ki mire gondolsz!

1 szavas válaszokból nem tudlak megérteni!

2022. márc. 21. 12:59
 37/46 anonim ***** válasza:
0%
Jogszabályok is vannak a világon. Bizonyítani kell az igazadat nem?
2022. márc. 21. 13:01
 38/46 anonim ***** válasza:
83%

37-es:

Igen vannak jogszabályok, de akinek van egy kis esze, az el sem jut addig, hogy bármit is bizonygatnia kellene. Ezért kell ezeket az eseteket megelőzni, már amennyire lehet.

Miért kell annyira felelőtlennek lenni, hogy bíróság előtt kelljen osztozkodni?

Már jóval előtte kell tudatosan odafigyelni ezekre a dolgokra.

Nekem volt egy ismerősöm aki csak élettársi kapcsolatban élt egy pasival évekig. Mikor összevesztek ügyvédek kellettek hozzá, hogy osztozkodni tudjanak (nem voltak házasok)! A pasas a beszabott faltól falig szőnyeget is felszedte a szobából és vitte magával!

Senki sem tudja megmondani, hogy mi lesz 5-10-20 év múlva.

Jobb ha előbb van észnél az ember, mint utóbb!

2022. márc. 21. 13:18
 39/46 A kérdező kommentje:

Pontosan ettől félek én is mint amit a 27-es válaszoló leírt.

Hogy ebből nem most lesz gond, hanem később amikor már a lányommal mindenben sikerre vitte amit szeretett volna és igazából lehet lesz 1-2 gyerekük és az élet már nehezebb lesz. A fiú két tesója is elvált. Nem is nagyon tartják a kapcsolatot, mert nem egy összetartó család. A lányomat igazából csak futólag mutatta be otthon. Én reménykedem és bízom benne, hogy jól alakulnak a dolgok. Még várok hova alakulnak a dolgok. De sajnos abban biztos vagyok már hogy ha szólunk az csak olaj lesz a tűzre. Figyelem majd a történéseket. Viszont a lányomban fel sem merül hogy vele ez megtörténhet.

Vele is kedves a fiu, de hallottam már hogy ami nem tetszik neki pl a súlya, vagy a haja azt megjegyzi neki. Persze akkor ezeket én másképp láttam, de most átértékeltem néhány dolgot.

2022. márc. 21. 15:00
 40/46 NTBS ***** válasza:
0%
Üljetek le és beszéljétek meg a fiatalokkal értelmesen. Mondjátok el az aggályaitokat és kiderül.
2022. márc. 21. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!