Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ennyire céltalan a...

Miért ennyire céltalan a fiam? Mi lehet a baj? Hogyan motiváljam, hogy éljen végre?

Figyelt kérdés

A fiam az egyetlen gyermekem, már nemsokára 30 éves lesz. Jószívű, segítőkész ember lett belőle. Karrierjében nagyon sikeres és rettentően jól keres abban a szakmában, amit ő maga választott és szívvel-lélekkel csinál. Tény, hogy elég döcögős volt az egyetemi pályafutása, de végül jó eredménnyel elvégezte, és rögtön fel is vették dolgozni egy céghez, ami az első munkahelye és már 5 éve van ott. Ugyanakkor sajnos a történet szép oldala itt véget is ér.

Az élete a munkán kívül semmi másról nem szól. Az egész élete során egyetlen párkapcsolata sem volt, nem is ismerkedik, nem is jár el sehová sem kikapcsolódni. Nagy ritkán elmegy masszázsra, étterembe, élményfürdőbe, persze egyedül. A járvány előtt a szülői háztól messzebb lévő városban élt albérletben a munkája miatt, de az utóbbi két évben itthonról dolgozik. Gyakorlatilag mióta végzett az egyetemen, céltalan lett és semmihez sem kezd az életben. Mintha leblokkolt volna. Hiába keres jól, nem csinál a megkeresett pénzével semmit sem. Csak gyűlik, gyűlik, de nincs egy élménye, amit megoszthatna bárkivel is. Gyakorlatilag elvesztegette a nagy semmire a fiatalkorát, rajtunk kívül senkije nincs, és nagyon félünk attól, hogy egyedül marad.

Próbáltuk unszolni, hogy vegyen egy saját kocsit, nézegessen lakást. A saját kocsija összejött, de úgy érzem, azt is csak azért vette meg, hogy békén hagyjuk őt végre. Két hetente egyszer ha használja, talán sokat is mondtam. Veszekedtünk is miatta, mert ő úgy érezte, hogy belehajszoljuk egy olyan kiadásba, amire neki semmi szüksége nincs... és hát valamilyen szinten igaza is lett.

Mit tehetnénk? Egyáltalán van jogunk beleszólni az életébe most, hogy már felnőtt? Mit rontottunk el?

2022. márc. 20. 17:25
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%
Így van utolsó, itt még jobbik eset áll fent, ismeri magát és tudja hogy párkapcsolat nem való neki
2022. márc. 21. 09:47
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy saját tapasztalatból beszélek.

Apám egy befelé forduló,magának való ember,aki nem tudott önazonosan élni.

Sokszor elmondta,hogy sosem akart megnősülni.

Ehhez képest 3 gyerek jött össze,meg anyám,akinek csak kellett egy pénzkereső.

Apám baromi fáradékony,de széthajtja magát típus.

Volt,hogy vendégek voltak nálunk,és bement aludni a szobába.

Főzés közben nem figyel semmire,szétbarmolja a konyhát,volt,hogy elzárta a gázt a kaja alatt,és lefeküdt aludni.Később folytatta.

Mi is örököltünk ebből,de mi elfogadjuk magunkat.

Én egyetem alatt sokat lefeküdtem aludni késő délután,mert lemerültem,az egész napos jövés-menésben.Így tanulni nem bírtam,csak ha aludtam előtte 2-3 órát.

Húgom most kezdett el dolgozni,együtt él a barátjával,de sehová nem mennek,hétvégém csak fekszenek.Azt mondta gyereket nem akar.

Másik tesóm és én még kapcsolatot sem.

2022. márc. 21. 09:53
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
32-es, az egész családod vashiányos lehet, annak vannak ilyen tünetei.
2022. márc. 21. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!