Két gyerek (örökös) esetén úgy igazságos, hogy fele-fele rész örökölnek akkor is, ha az egyiknek családja (gyerekei) van, a másiknál pedig már nem is lesz saját gyerek?
Figyelt kérdés
2022. márc. 19. 09:45
21/41 anonim válasza:
Továbbra sem a gyerekeket gyűlölik, ők nem tehetnek semmiről. Hanem a fogykos szüleiket, akik azt hiszik, hogy nekik mindent szabad és mindenben előjogaik vannak csak azért, mert nem tudtak védekezni.
22/41 anonim válasza:
19es akkor menj innen és szülj még 8at :-D
23/41 Metionin válasza:
Persze. Miért járna több a családosnak, csak azért mert ő gyereket vállalt? Magának vállalta.
24/41 anonim válasza:
Nálunk is ez van. Anyósom meg az én szüleim utalnak rá, hogy a testvér kérte, hogy a gyerekek miatt a házat ők kapják. Én meg csak szuper gáznak tartom, hogy csak a pénz érdekli őket. Egyébként vigyék, nem érdekel, de ez a keselyű viselkedés undorító.
25/41 anonim válasza:
Igen, mivel nem lenne igazságos a másikkal szemben hogy kevesebbet kapjon a jogos örökségéből csak azért mert a másik cseszett védekezni.
26/41 anonim válasza:
Dehogyiiiis
Sőt, a gyermektelen adjon a keresetebol is a tesonak, vagy a szomszédnak, hisz nekik van gyereküüük
27/41 anonim válasza:
Jogos. Így is szól a törvény, ha 2 örökös van fele fele arányban öröklik, nem számít (nagyon helyesen) kinek hány gyereke van, mekkora a jövedelme stb. Ezen nem értem miért kell fentakadni. (Van gyerekem (három) még mielőtt megkapom, hogy utálom a gyerekeket, meg nem tudom milyen gyerekkel...)
28/41 anonim válasza:
Így is az állam fejős tehénnek nézi a gyermekteleneket,még a saját családja is kifosztaná?
Ha velem ilyet tennének,biztos megszakítanám a kapcsolatot az egész családdal.
És végrendeletet írnék,hogy véletlenül se örököljenek majd utánam semmit a testvérem gyerekei.
29/41 anonim válasza:
Igazságos teljesen fele fele.
30/41 anonim válasza:
Persze, hogy 50-50%, miért is kellene a gyerek miatt többet kapnia?
A mai világban inkább kevesebbet, minden pénzosztás gyerekhez kötött, gyerek nélkül sokkal nehezebb boldogulni. Kapjon többet a gyerekmentes akkor már
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!