Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 év után találkozunk először...

20 év után találkozunk először apuval?

Figyelt kérdés

Igazából sosem ismertem őt. 3 éves koromig voltak együtt anyuval de aztán anyuval elszöktünk tőle mert ütötte verte őt. Anyu a láthatást is megtiltotta és többször távolságtartást kért miatta.

Emiatt sosem beszéltem vele.

Van 3 testvérem apu oldalán akikkel ha ritkán is de tartom a kapcsolatot, egy lánnyal pedig nagyon jóban vagyunk.

Egyszer csak 5 hónappal ezelőtt rám írt az egyik nővérem,hogy apu folyamatosan rólam mesél neki és a régi emlékeinket eleveníti fel minden nap amikor találkoznak. Megkért, hogy amikor apu vele van akkor megcsörgetnek és beszéljek kicsit vele.

Akkor beszéltünk is de csak pár percet mert apu elsírta magát és lerakta a telefont.

Azóta nem beszéltünk.

Egy hónappal ezelőtt megint rám írt a nővérem, hogy hívjam fel őt mert fontos. Azt mondta,hogy apu nagyon rosszul van és szeretne velem újra beszélni.

Felhívtam aput és akkor beszéltünk 3 órán keresztül de nagyjából mindenről. A beszélgetés végén pedig elmondta,hogy nagyon sajnálja,hogy így elrontotta az életét és,hogy soha nem volt apaként jelen az életemben és szeretné ha elfogadnék tőle 1.000.000Ft-ot amit a nevemre szeretne betenni a takarékszámlára. Azt mondta,hogy a két nővérem már megkapták az 1-1 milliót és most én jövök.

( Tényleg megkapták..láttam a papírokat is.)

Itt nem tudtam mit mondjak neki..nem érzem jogosnak,hogy elfogadjam ezt a pénzt, hiszen nekem ő olyan mint egy idegen. Egész életemben mást sem hallottam anyuéktől,hogy “az apád így, az apád úgy” de mintha azt sem tudtam volna ki az az “apád”.

Gyerektartást soha nem fizetett és mikor megkérdeztem,hogy tudja-e mikor születtem akkor azt mondta,hogy “fel van írva egy papírra”…

A nővérem szerint nem kellene ilyeneket a fejéhez vágnom mert közel 70 évesen tudja nagyon jól,hogy mik a bűnei és szeretné ha nem úgy kellene meghalnia, hogy nem tartozik senkihez.

Azóta már többször beszéltünk telefonon és most pénteken fogunk találkozni de úgy,hogy ott lesz a nővérem is velünk.

Nagyon nagyon félek,hogy mi fog történni. Nem attól félek,hogy bánt hanem attól,hogy hogyan viselkedjek. Nekem ő tényleg olyan mint egy idegen.

A nővérem szerint mindenkinek az én képeimet mutogatja amiket facebookon látott és velem szokott eldicsekedni. Viszont élőben úgy érzem máshogy nézek ki. Mi lesz ha csalódik bennem,hogy nem olyan vagyok mint amire ő számít. Mi van ha soha többet nem akar beszélni velem?

Annyira nagyon szorongok emiatt. 25 évesen itt stresszelek 2 napja.

Ti mit tennétek vagy hogy csinálnátok?

Szerintetek mi a legrosszabb ami történhet?

2022. márc. 9. 21:06
1 2 3 4 5 6
 51/58 A kérdező kommentje:
Kivancsi lennék hogy mennyi szörnyűség ért titeket az életben ami miatt egy anonim oldalon estek valakinek aki feltett egy kérdést. Nagyon sajnállak titeket,hogy ennyi öröm jut nektek.
2022. márc. 10. 18:35
 52/58 anonim ***** válasza:
87%
Hidd el, inkább mi sajnálunk téged ha önként rohansz a vágóhídra a bárd alá 😃😃 Okos ember más kárából tanul, a hülye még a sajátjából sem. Nem legyél buta, kerüld apád inkább, nem véletlenül kellett elszöknötök anyáddal tőle.
2022. márc. 10. 19:11
 53/58 A kérdező kommentje:
Te egész nap itt vagy?:)
2022. márc. 10. 19:12
 54/58 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha az egész napnak minősül ha 2x írtam ide összvissz akkor igen 😃
2022. márc. 10. 19:18
 55/58 A kérdező kommentje:
Gondolom elfoglalt vagy :)
2022. márc. 10. 19:24
 56/58 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem kettőnk közül inkább te tűnsz annak aki egész nap itt lóg. Figyelj, tudom hogy egész életedben vártad apád után azt a validitást mint minden más normális kisgyerek, és most végre örülsz mert te is átélheted ezt. Aztán elfogadni hogy ez apád felől kamu, rohadt nehéz. Ami nem a te hibád. De hidd el, ha akart volna, már rég felkeresett volna. Ha nagyon akarta már 18 évesen felkeres, hiszen akkor már felnőtt voltál. Arról nem beszélve, hogy ne haragudj, de miből gondolod hogy ha anyáddal végez, nem téged intézett volna el következőnek? Nem érdekelte volna hogy a gyereke vagy, szemtanú lettél volna, a te torkodat is elvágta volna gondolkodás nélkül. Jó hogy nem mész be a börtönbe ölelgetni az összes beteg gyilkost aki bent van már x éve mert biztos "megváltozott". Meg azért anyád felé is elég gáz, mert egy olyannal jópofizol, aki szószerint az életére tört. Lehet most közömbösséget színlel, de a szíve mélyén bántja a dolog. Mert nincs olyan normális ember aki ezt tűrné. Jó hogy meg nem köszöni neki, hogy annó el akarta vágni a torkát. Bocs hogy durvák vagyunk, de ha ez nem kamu kérdés, rettenetesen naiv vagy és szar emberismerő, és el kell neked egy reality check. A világ nem rózsaszín ködfátyol, ahol a gonoszokból jó ember lesz.
2022. márc. 10. 19:59
 57/58 anonim ***** válasza:
86%
Nekem vannak emlékeim a kérdező életkorából és helyzetéből amikor a csetepaté közepén visítok. Szerintem az én anyám és a kérdező anyja is nekünk köszönhetik az életüket, a tomboló gyilkos részeg vadállatot ez ami visszatarthatta. Idősebb vagyok mint a kérdező, az érzést ahogy kicsiként éjjel van, alkoholszag és áll a cigarettafüst, ég a villany én meg visítok szerintem még 25 év múlva sem felejtem el. Meg 2X25 év múlva sem. Bár nálunk engem is megkerült a halál, nagyon magasan laktunk és ki akart dobni az ablakon. Fel nem fogom hogy tudnál vele találkozni kérdező. Még az ötlet is rettenetes. Ez az ember nem egy rossz döntése, egy gyarló hibája miatti megbocsátás kérdést vetette föl, hanem a földre szállt sátán legmocskosabb tetteinek elfogadását. Ez a te egyéni sorsod természetesen, de mintha szembeköpnéd a többi áldozatot, akik az ilyen mocskok áldozatai. Ezer meg ezer megnyomorított lélek, tönkretett élet ami ezeknek az alkoholista rohadékoknak a lába nyomán keletkeznek. Egymillió Ft mínusz temetési költség majd talán... ha elég kedves voltál... Nagyon olcsó a lelked. Harminc ezüst, de ez nincs még annyi se.
2022. márc. 10. 20:39
 58/58 anonim ***** válasza:
87%
Jaj hagyja már mindenki ezt a kamut. :D Annyi ponton lebukott már ez a kis kamugép, lehet, hogy ez az a nősanyargató sz.rházi maga a csaj szemszögéből kérdezve. :D Senki tanácsa sem kell neki, nem egyszer kaptuk hazugságon, sőt, most már sértegeti is a hozzászólókat. Beszédes, hogy ő pontoz le mindenkit (58%). De ha még igaz is tételezzük fel, mekkora buli lesz majd mikor pofára esik a kis áruló 3,14csukája. :D Ahelyett, hogy örülne, hogy nyugodt gyerekkora volt attól a f.sztól, inkább elárulja a traumatizált anyját. Sebaj, 1 milliót ér ez a nő ezek szerint összesen, a karma meg majd dolgozik rendesen, ekkora árulás nem semmi pofont fog majd vonni maga után az életben... :)
2022. márc. 10. 22:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!