Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 év után találkozunk először...

20 év után találkozunk először apuval?

Figyelt kérdés

Igazából sosem ismertem őt. 3 éves koromig voltak együtt anyuval de aztán anyuval elszöktünk tőle mert ütötte verte őt. Anyu a láthatást is megtiltotta és többször távolságtartást kért miatta.

Emiatt sosem beszéltem vele.

Van 3 testvérem apu oldalán akikkel ha ritkán is de tartom a kapcsolatot, egy lánnyal pedig nagyon jóban vagyunk.

Egyszer csak 5 hónappal ezelőtt rám írt az egyik nővérem,hogy apu folyamatosan rólam mesél neki és a régi emlékeinket eleveníti fel minden nap amikor találkoznak. Megkért, hogy amikor apu vele van akkor megcsörgetnek és beszéljek kicsit vele.

Akkor beszéltünk is de csak pár percet mert apu elsírta magát és lerakta a telefont.

Azóta nem beszéltünk.

Egy hónappal ezelőtt megint rám írt a nővérem, hogy hívjam fel őt mert fontos. Azt mondta,hogy apu nagyon rosszul van és szeretne velem újra beszélni.

Felhívtam aput és akkor beszéltünk 3 órán keresztül de nagyjából mindenről. A beszélgetés végén pedig elmondta,hogy nagyon sajnálja,hogy így elrontotta az életét és,hogy soha nem volt apaként jelen az életemben és szeretné ha elfogadnék tőle 1.000.000Ft-ot amit a nevemre szeretne betenni a takarékszámlára. Azt mondta,hogy a két nővérem már megkapták az 1-1 milliót és most én jövök.

( Tényleg megkapták..láttam a papírokat is.)

Itt nem tudtam mit mondjak neki..nem érzem jogosnak,hogy elfogadjam ezt a pénzt, hiszen nekem ő olyan mint egy idegen. Egész életemben mást sem hallottam anyuéktől,hogy “az apád így, az apád úgy” de mintha azt sem tudtam volna ki az az “apád”.

Gyerektartást soha nem fizetett és mikor megkérdeztem,hogy tudja-e mikor születtem akkor azt mondta,hogy “fel van írva egy papírra”…

A nővérem szerint nem kellene ilyeneket a fejéhez vágnom mert közel 70 évesen tudja nagyon jól,hogy mik a bűnei és szeretné ha nem úgy kellene meghalnia, hogy nem tartozik senkihez.

Azóta már többször beszéltünk telefonon és most pénteken fogunk találkozni de úgy,hogy ott lesz a nővérem is velünk.

Nagyon nagyon félek,hogy mi fog történni. Nem attól félek,hogy bánt hanem attól,hogy hogyan viselkedjek. Nekem ő tényleg olyan mint egy idegen.

A nővérem szerint mindenkinek az én képeimet mutogatja amiket facebookon látott és velem szokott eldicsekedni. Viszont élőben úgy érzem máshogy nézek ki. Mi lesz ha csalódik bennem,hogy nem olyan vagyok mint amire ő számít. Mi van ha soha többet nem akar beszélni velem?

Annyira nagyon szorongok emiatt. 25 évesen itt stresszelek 2 napja.

Ti mit tennétek vagy hogy csinálnátok?

Szerintetek mi a legrosszabb ami történhet?

2022. márc. 9. 21:06
1 2 3 4 5 6
 1/58 A kérdező kommentje:

Egyébként az is hozzátartozik a történethez,hogy én elég jó emberismerőnek tartom magam és most a vele való beszélgetések után tényleg úgy érzem,hogy megbánt mindent. Sokszor hallottam a hangján,hogy elcsuklik amikor például azt mesélte,hogy 2 évesen hogy sírtam utána minden reggel az ablakban, vagy mikor a nyakában ültem akárhová mentünk.

Azt is mondta,hogy azért adja ezt a pénzt nekünk mert már úgy érzi nem fiatal, és ha ő meghal akkor ne egy szál virággal menjünk a temetésére.

A pénzhez akkor jutunk hozzá ha ő már nem lesz és szeretné ha ennek egy részét a temetésre fordítanánk.

Csak mielőtt valaki azt gondolná,hogy bántana vagy rossz szándékai vannak.

A beszélgetések alapján tényleg úgy érzem,hogy rettenetesen megbánta a döntéseit és,hogy elrontotta az életét. Mintha most döbbent volna tényleg rá.

2022. márc. 9. 21:10
 2/58 anonim ***** válasza:
90%
Ez engem nem hatna meg. Most már bőghet, amennyit akar. Hihetetlen, hogy te hiszed azt, hogy csalódást okoznál neki. Már tönkretette az önbecsülésed.
2022. márc. 9. 21:32
 3/58 A kérdező kommentje:

Hát szerintem egy esélyt megérdemel mindenki.

Ha most is eljátsza akkor nyilván többet nem.

2022. márc. 9. 21:33
 4/58 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem az ilyen életvégi nyávogások már nem érdemelnek semmit. Ugyannyi esélye volt jó embernek lenni, mint neked.
2022. márc. 9. 21:38
 5/58 A kérdező kommentje:

Nem tudom…

Őt más hatások érték az életben amiért ilyenné vált. De nem hiszem,hogy tükörbe tudnék nézni ha még az esélyt sem adnám meg neki,hogy beszéljünk.

Nem akarom megbántani mert tényleg nincs senkije és lehet ennyi idősen én is megbánok egy csomó dolgot az életemben és jól esik majd ha valaki elfogadja a bocsánatkérést.

2022. márc. 9. 21:41
 6/58 anonim ***** válasza:
93%
Nővéred mit szól ebbe bele? Milyen jogon oszt ő ki téged? Téged hagyott el, nem őt, gyötörje csak a bűntudat élete végéig! Ha pedig úgy hal meg, hogy nem tartozik senkihez az az ő hibája, gondolom senki nem kényszerítette, hogy hagyjon el. Gyerektartást sem fizetett. Az 1 milliót meg szó nélkül elfogadnám, perkáljon csak utólag. A viselkedésem pedig jéghideg lenne. Nem veszekednék, nem borulnék ki, hideg lennék, mint a jégcsap. Ha firtatná, hogy miért akkor meg közölném vele tényszerűen, hogy elhagyott, innentől fogva egy idegen, mi mást várhatna? Olyan meg eszembe sem jutna, hogy jaj, még ő csalódna... Egyem a szívét, milyen jogon egyáltalán?
2022. márc. 9. 21:41
 7/58 anonim ***** válasza:
92%
5.: Okkal nincs senki, egy sz.r ember. Az ilyen csip-csup kis hülyeségek megbánása össze sem hasonlítható azzal, ha valaki a gyerekét elhagyja. Vagy te is képes lennél ilyenre?
2022. márc. 9. 21:43
 8/58 anonim ***** válasza:
100%
Nincs senkije? A 3 tesó mi?
2022. márc. 9. 21:46
 9/58 A kérdező kommentje:

Ezt is megkérdeztem bár nővérem szerint nem kellett volna,hogy miért hagyott el.

Azt mondta,hogy azért mert anyu eltiltotta ugye a láthatási megvonásával.

Egyszer találkoztunk a városban mikor 5 éves voltam és anyu azt mondta,hogy “kerüld ki”.

Meg egyszer idejött mikor még ovis voltam és puszit akart adni de befutottam a pincébe mert féltem tőle.

Ennyi..ezek voltak az utolsó emlékeim. Még mindig sírni tudnék ha erre gondolok…

2022. márc. 9. 21:47
 10/58 A kérdező kommentje:

Mármint úgy értettem,hogy rajtunk kívül.

Ezért próbál hozzánk ragaszkodni

2022. márc. 9. 21:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!