Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 év után találkozunk először...

20 év után találkozunk először apuval?

Figyelt kérdés

Igazából sosem ismertem őt. 3 éves koromig voltak együtt anyuval de aztán anyuval elszöktünk tőle mert ütötte verte őt. Anyu a láthatást is megtiltotta és többször távolságtartást kért miatta.

Emiatt sosem beszéltem vele.

Van 3 testvérem apu oldalán akikkel ha ritkán is de tartom a kapcsolatot, egy lánnyal pedig nagyon jóban vagyunk.

Egyszer csak 5 hónappal ezelőtt rám írt az egyik nővérem,hogy apu folyamatosan rólam mesél neki és a régi emlékeinket eleveníti fel minden nap amikor találkoznak. Megkért, hogy amikor apu vele van akkor megcsörgetnek és beszéljek kicsit vele.

Akkor beszéltünk is de csak pár percet mert apu elsírta magát és lerakta a telefont.

Azóta nem beszéltünk.

Egy hónappal ezelőtt megint rám írt a nővérem, hogy hívjam fel őt mert fontos. Azt mondta,hogy apu nagyon rosszul van és szeretne velem újra beszélni.

Felhívtam aput és akkor beszéltünk 3 órán keresztül de nagyjából mindenről. A beszélgetés végén pedig elmondta,hogy nagyon sajnálja,hogy így elrontotta az életét és,hogy soha nem volt apaként jelen az életemben és szeretné ha elfogadnék tőle 1.000.000Ft-ot amit a nevemre szeretne betenni a takarékszámlára. Azt mondta,hogy a két nővérem már megkapták az 1-1 milliót és most én jövök.

( Tényleg megkapták..láttam a papírokat is.)

Itt nem tudtam mit mondjak neki..nem érzem jogosnak,hogy elfogadjam ezt a pénzt, hiszen nekem ő olyan mint egy idegen. Egész életemben mást sem hallottam anyuéktől,hogy “az apád így, az apád úgy” de mintha azt sem tudtam volna ki az az “apád”.

Gyerektartást soha nem fizetett és mikor megkérdeztem,hogy tudja-e mikor születtem akkor azt mondta,hogy “fel van írva egy papírra”…

A nővérem szerint nem kellene ilyeneket a fejéhez vágnom mert közel 70 évesen tudja nagyon jól,hogy mik a bűnei és szeretné ha nem úgy kellene meghalnia, hogy nem tartozik senkihez.

Azóta már többször beszéltünk telefonon és most pénteken fogunk találkozni de úgy,hogy ott lesz a nővérem is velünk.

Nagyon nagyon félek,hogy mi fog történni. Nem attól félek,hogy bánt hanem attól,hogy hogyan viselkedjek. Nekem ő tényleg olyan mint egy idegen.

A nővérem szerint mindenkinek az én képeimet mutogatja amiket facebookon látott és velem szokott eldicsekedni. Viszont élőben úgy érzem máshogy nézek ki. Mi lesz ha csalódik bennem,hogy nem olyan vagyok mint amire ő számít. Mi van ha soha többet nem akar beszélni velem?

Annyira nagyon szorongok emiatt. 25 évesen itt stresszelek 2 napja.

Ti mit tennétek vagy hogy csinálnátok?

Szerintetek mi a legrosszabb ami történhet?

2022. márc. 9. 21:06
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:
Ez kedves tőled,hogy ismeretlenül lesz*rozol.
2022. márc. 9. 22:44
 22/58 anonim ***** válasza:
96%

Mintha én írnám a soraidat kedves kérdező.

25 évet bizonyított ez a senkiházi tettekkel, most a végén várja a feloldozást s cserébe szavakat ad, de azok is róla szólnak. Jól értem? Manipulálás, játszmázás, egy millió forint, de csak ha már lehunyja a szemét, és az se mind. Szerinted mi a cél ezzel? Gondolkozz, mi az a csali. Még azt az áldozatot sem hozza meg, hogy nélkülözze a pénzt. Míg él addig lehetne vezekelni, tettekkel, nem amikor már mindegy.

Amikor bőgött akkor ezeket elmondta? kidobtam anyád szemét egy hintőporos dobozzal, a vasalót nyomtam az arcának, késsel el akartam vágni a torkát. Ezeket nem mondta ki ugye? Csak fényezte magát.

A másik pedig nővéred, hát kinyílt a bicska a zsebemben. Hogy merészel téged kvázi rendre utasítani, meg presszionálni? Te érzel ahogy érzel és cselekszel ahogy cselekszel arra amit te átéltél. Ez az amit ne engedj és nagyon komolyan utasítsd te rendre a nőt! Egyébként a nagy mézesmázos apucizás mögött tudod mi van a részéről? A beteges öreggel járó költségeket szeretné rád lőcsölni! Mert bizony lesz olyan. Ha gondozni kell, foglalkozni az ügyeivel akkor hasonló utasítgatós stílusban fog hívogatni, csak akkor már nem lesz ennyire "kedves". Lehet, hogy az alma nem esett messze a fájától és ugyanolyan kegyetlen, rideg szadista mint az apukája, csak ugye ő nő, kevesebb agresszióval és nem alkoholista, meg most kedvesnek is kéne látszani hogy nyakadba tegye a lasszót.

Apád egy rohadék, és édesanyád iránti szolidaritás is van a világon. Akkor is, ha nem él már anyád. De ezeket átélte ennek a bőgicsélő öregúrnak köszönhetően. Szóval én ugyanebben a cipőben jártam, az én szüleim halottak, én azt mondom neked zárd be az apád és közted lévő csatornát. Ez nem nevezhető embernek. És mennyire-mennyire pofátlan, hogy a szemedbe tudna nézni és közben jó színben feltüntetni magát. Ölelget, puszilgat, amit veletek tett az huss elszállt, ugyanazt kapja mint egy kedves édesapa, a gyereke társaságát öreg napjaira. Róla is úgy beszélnek a lányai, hogy apu így, apu úgy, miközben a gyereke anyjának vasalót nyomott az arcába. Mit kellene tennie egy embernek, hogy jól megérdemelten elforduljanak tőle? Mert ez nem elég rá.

De mondom, nővéred hátsó szándékai lebegjenek a szemed előtt. (Még ebben is hasonló a helyzetem a tiédhez.)

2022. márc. 9. 22:55
 23/58 anonim ***** válasza:
91%
21# jót akar a 20-as, és még igaza is van, ne köss bele. Nem szarozott le téged.
2022. márc. 9. 23:14
 24/58 anonim ***** válasza:
91%

Köszönöm 23-as! :)

Mutasd már meg kérdező, hol lettél általam lesz.rozva? Szöveget értelmezni sem futsz? Apád a sz.r, de inkább hígf.s. Retteg a segge, hogy senki nem kaparja majd el, te pedig tartás nélkül futsz azután, akinek sosem kellettél, aki eldobott magától, mint a szemetet, aki félig megvakította és majdnem megölte anyádat, és most sem őszintén keres. Gratulálok... Remélem, ez csak egy trollkérdés, mert ha nem, akkor itt óriási gondok vannak veled.

2022. márc. 9. 23:26
 25/58 anonim ***** válasza:
84%
* tudsz
2022. márc. 9. 23:29
 26/58 anonim ***** válasza:
85%
Tuti, hogy úgymond nem önzetlen akar lenni szvsz.
2022. márc. 10. 04:20
 27/58 anonim ***** válasza:
71%
Szép mese.
2022. márc. 10. 06:14
 28/58 anonim ***** válasza:
20%

Mielött leírnám a véleményem 2és fél voltam mikor a szüleim mint egy csomagot ott hagytak a nagyszüleimnél.Ved úgy tudom mit érzel.

Én szívemből megbocsájtottam mind kettőnek az ember hibázik.

Ha azt tényleg szívből megbánta és a valós akkori élethelyzetét kicsit megérted másként nézel rá.

Viszont illúziókat nem szabad ringatni magadban soha nem lessz ő az apád soha nem fog veled olyan kapcsolatot alakítani mert az a vonat elment.

De olyan szeretet kialakulhat mint egy rokon iránt

Mondjuk én nagyon közel kerültem apámhoz anyuhoz már nem

Nagyon ritkán van a mai napig kapcsolat de harag nincs.

Egy a lényeg nem vagyunk itélőszék nincs jogunk ítélkezni senki felett

Ez a szorongás természetes sokszor még a megismerésük után is kis mértékben bennem maradt.Arra vigyázz ne sérüljön a lelked még jobban

2022. márc. 10. 06:35
 29/58 anonim ***** válasza:
6%

Utolsó vagyok anyít még az elkövetett tetteít ha elkövette undorító de nem veled tette

Apám is bántotta anyámat ami ronda dolog ENGEM SOHA!Légy megfontolt figyelj nagyon.Ha rájössz hogy hasznot akar húzni belőled soha ne állj vele többé szoba

Semmít nem követelhet nem tőled jogilag sem bizonyítani tudod hogy ő csak a biológiai apád!

A pénzt meg csak a halála után fogad el!

Életében semmít gondozza az akinek az apja volt.

Brutalitás anyánk ellen (bocs de ebben ök is hibásak voltak.

Első pofon után már válni kellet volna

2022. márc. 10. 07:44
 30/58 anonim ***** válasza:
83%

Hát szerintem egy esélyt megérdemel mindenki. - nem, rhadtul nem.

Egész életedben le se szrt, aztán most el akarja játszani a nagy apukát, csak mert fsik attól, hogy a pokolra kerül.

Engem nagyon nem érdekelne a bűbánata, sem pedig az, hogy a másik családjával hogyan bánik, mikor minket terrorban tartott.

De a te döntésed. Csak halkan teszem hozzá, hogy te kizárólag akkor számítasz neki innentől kezdve is, amikor Ő akar valamit.

2022. márc. 10. 07:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!